dinsdag 27 september 2016

Sinds 2014 ondersteunt JNF Nederland Idan, een agrarische gemeenschap in de Negev woestijn, middels de JNF loterij. Het landbouwdorp Idan ligt evenals Paran midden in de Arava. Een dorp waar zeer gemotiveerde idealisten de strijd aangaan met een leeg, dor en kaal gebied waar temperatuurverschillen van meer dan 40 graden overdag tot rond het vriespunt ‘s nachts heel gewoon zijn. Idan bestaat uit ongeveer 70 gezinnen die in hun levensonderhoud voorzien door kleinschalige productie van aubergines, meloenen, paprika’s en tomaten.

Zij maken hierbij speciaal gebruik van gerecycled water, zonne-energie en natuurlijke composteringstechnieken. Makkelijk is deze wijze van landbouw bedrijven niet, maar zonder uitzondering zijn de mensen in dit dorp trots op deze manier van verantwoord voedsel produceren en daarmee het duurzaam ontwikkelen van de woestijn.

Grondontwikkeling midden in de woestijn is een moeilijke en daarmee kostbare aangelegenheid. Het JNF heeft middels de fantastische opbrengst van de loterij de inwoners van Idan geholpen door het ontginnen en leefbaar maken van 90.000 m2 zand, rots en dorre grond en het realiseren van landbouwkassen.

 

Privacyverklaring