Steun het JNF – Periodiek schenken

Schenken aan Israël

Periodiek schenken

Wist je dat je een groot deel van je gift aan het JNF terug kan krijgen van de belastingdienst? Dit kan door je gift vast te leggen als periodieke schenking.

Al 120 jaar actief

Wat is periodiek schenken?

Bij een periodieke schenking steun je het JNF met een vast bedrag vanaf 50 euro voor minimaal 5 jaar. Als we dit vastleggen in een overeenkomst is je gift volledig aftrekbaar van de belasting en krijg je tot 52% terug. Zo kan je voordelig het JNF structureel helpen.

 • Een groot deel van je schenking krijg je terug van de Belastingdienst. Alle donaties zijn aftrekbaar, ook giften van minder dan 1% van het bruto inkomen.
 • Je geeft meer aan het JNF, zonder dat dit je netto meer geld kost.
 • Het JNF is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor hoeft het JNF geen schenk- en/of erfbelasting te betalen.

Het volledige bedrag van je gift wordt dus ingezet door het JNF voor het behoud van de bossen en de natuur.

Eenvoudig te regelen

Hoe krijg je belastingvoordeel?

Kies zelf het bedrag en regel je schenking veilig en eenvoudig. Door onderstaande stappen te doorlopen, krijg je eenvoudig belastingvoordeel.

 • Vul de overeenkomst volledig in.
 • Print de ingevulde overeenkomst twee keer en onderteken beiden.
 • Of vul de overeenkomst online in, en stuur de ingevulde en ondertekende overeenkomst per email naar info@jnf.nl. Wij verwerken en ondertekenen het formulier en sturen het aan je retour, voor je administratie.

Liever de formulieren per gewone post of digitaal ontvangen? Bel ons op 020-6466477 of stuur een email naar info@jnf.nl.

Liever per post? Stuur beide overeenkomsten in een envelop zonder postzegel naar:

Stichting JNF
Antwoordnummer 47200
1070 VC Amsterdam

 • Je hoeft deze formulieren niet naar de Belastingdienst te sturen. Wij vullen op de overeenkomst een code in. Deze code moet je invullen bij je belastingaangifte.
 • Nadat wij de overeenkomst hebben verwerkt en ondertekend, sturen wij deze terug. Bewaar de overeenkomst goed. Soms vraagt de Belastingdienst hiernaar.
 • Let er bij de eerste betaling in het eerste kalenderjaar op dat je deze doet na de ingangsdatum van de overeenkomst. Voor de belastingdienst tellen giften vóór de ingangsdatum niet mee als periodieke gift. Betaal je de periodieke gift in maandelijkse
  termijnen? Dan wordt in het eerste kalenderjaar het jaarbedrag verdeeld over de maanden na de ingangsdatum van de overeenkomst.

Israël tot bloei

Wat we doen

Boom

Bomen planten

Sinds 1902 plant het JNF bomen in Israël. Bomen leveren zuurstof, nemen CO2 op, zorgen voor schaduw en vruchtbare grond, kortom: bomen betekenen leven voor mens en dier.

Water

Water in de woestijn

Het JNF zorgt voor optimaal gebruik van water door hergebruik van afvalwater, opvang van regenwater en opslag voor droge tijden.    

Landbouw

Land en tuinbouw

Het JNF ondersteunt de ontwikkeling van duurzame land- en tuinbouw met name in de woestijn         

Welzijn

Welzijn

Het JNF zorgt voor een leefbare samenleving voor alle mensen in Israël.