Israël tot bloei

Israël tot bloei

Israel tot bloei

Waar iets meer dan een eeuw geleden een dorre woestijn was, groeit nu bos. Groeien in boomgaarden overvloedig sinaasappels en andere citrusvruchten. Worden in innovatieve kassen mango’s, avocado’s en vele soorten groente gekweekt. Dat is het resultaat van doorzettingsvermogen, hard werken en voortdurende innovatie.

Jouw bijdrage brengt
Israël tot bloei!

JNF steunt onderzoek naar duurzame landbouw en innovatie. Dat maakte mogelijk dat tegenwoordig meer dan 50% van alle groenten voor de export uit de woestijn komt. 

Nieuwe technologie maakt landbouw met een veel lager waterverbruik mogelijk. De ontwikkeling van nieuwe gewassen heeft het gebruik van pesticides spectaculair teruggedrongen. En op het gebied van de bio-organische landbouw zijn grote stappen gemaakt. 

Deze kennis wordt op grote schaal gedeeld met boeren in andere landen. Zodat zij de landbouw ook in hun gebieden kunnen innoveren. Het druppel-irrigatiesysteem is bijvoorbeeld al op vele andere plekken overgenomen.

Moeder en dochter plukken granaatappels ; Israel tot bloei

Israël tot bloei

Wat we doen

Boom

Bomen planten

Sinds 1902 plant het JNF bomen in Israël. Bomen leveren zuurstof, nemen CO2 op, zorgen voor schaduw en vruchtbare grond, kortom: bomen betekenen leven voor mens en dier.

Water

Water in de woestijn

Het JNF zorgt voor optimaal gebruik van water door hergebruik van afvalwater, opvang van regenwater en opslag voor droge tijden.    

Landbouw

Land en tuinbouw

Het JNF ondersteunt de ontwikkeling van duurzame land- en tuinbouw met name in de woestijn         

Welzijn

Welzijn

Het JNF zorgt voor een leefbare samenleving voor alle mensen in Israël.

JNF brengt Israël tot bloei

Bebossing, water, landbouw en welzijn: wat doen we?

Duurzaam beleid

Bomen brengen leven
naar de woestijn