Groene longen voor de stad Lod

Stadspark voor Lod

Boom planten project

Groene longen voor de stad Lod

Lod ligt op 22 kilometer van Tel Aviv vlakbij het Ben Gurion vliegveld. De stad is arm, er is weinig vrije natuur en er zijn nauwelijks veilige plekken voor de kinderen om te spelen. De coronacrisis heeft de economische situatie van veel inwoners verslechterd. Een groot deel van hen werkte op het vliegveld. Die inkomstenbron is nu weggevallen.  

Het JNF kreeg de mogelijkheid om te helpen een Stadspark te creëren voor de bewoners van de getroffen stad Lod. 

Speeltuin in Stadspark Lod

Of bekijk de bovenstaande video via deze link.

Bomen planten in Lod

Met de aanleg van een Stadspark in Lod zorgden we voor een fijne plek voor kinderen om te spelen. Daarnaast gaven we hiermee een steuntje in de rug van de plaatselijke economie, dat extra hard door de coronacrisis was getroffen. Het Stadspark vormt de natuurlijke omlijsting van het nieuwe Archeologische Mozaïek Museum. Een prachtige plek voor bewoners én bezoekers om te genieten en te ontspannen.

 

Het Stadspark, rond het nieuwe Archeologische Mozaïek Museum, is aangelegd in de stijl van een Romeinse villa die in het jaar 300 na Christus in Lod heeft gestaan. De bomen en planten die op het ontdekte mozaïek voorkomen,  zijn geplant in het nieuwe park. 

Stadspark

Het park verbindt de inwoners van Lod nauwer met elkaar. Ook buiten de openingstijden van het Museum is het toegankelijk. Het is een aantrekkelijk park geworden met speeltoestellen, gelegenheden om te picknicken en veel schaduw door de bomen.

Het Archeologisch Mozaïek Museum

In 1996 is in Lod een van de mooiste en grootste mozaïekvloeren gevonden. Het mozaïek dateert uit de 3de eeuw na Christus en diende als  vloer van een Romeinse villa uit de Byzantijnse periode. Het bestaat uit kleurrijke mozaïeksegmenten met zoogdieren, vogels, vissen, flora en zelfs zeilschepen die tot in de kleinste details zijn afgebeeld. Het is bijzonder dat het na 2.300 jaar in zo’n goede staat gevonden is. Nadat het is ontdekt en opgegraven is het tentoongesteld in vooraanstaande musea over de hele wereld. 

Het is niet meer mogelijk om een donatie te doen voor dit project. Kijk voor onze nieuwe projecten hier.

Mozaïkenvloer; Stadspark Lod

Steun ons in 4 stappen

Doneer direct, steun Israel

Steun het JNF

Elke boom verdringt 33 m2 woestijn. Plant nu een boom in Israël. Je  kunt er zeker van zijn dat jouw boom een lang leven heeft en dat ook de generaties na jou zullen profiteren van al het goede dat hij brengt.

Bomen planten

Lorem ipsum dolor sit amet!

Andere projecten

Water, landbouw, tuinbouw
en bomen zorgen voor bloei