Steun onze projecten

Steun onze projecten

Waar iets meer dan een eeuw geleden een dorre woestijn was, groeit nu bos. Groeien in boomgaarden overvloedig sinaasappels en andere citrusvruchten. Worden in innovatieve kassen mango’s, avocado’s en vele soorten groente gekweekt. Dat is het resultaat van doorzettingsvermogen, hard werken en voortdurende innovatie.

Help de JNF brandweer

Meer dan 600 bosbranden per jaar blust de JNF brandweer ieder jaar. Help mee bij het herstel van de door ons met liefde en aandacht geplante bossen.

Overstromingen in de Arava woestijn

Steun de Arava in de strijd tegen een van Israël’s gevaarlijkste natuurverschijnselen. Er is veel geld nodig voor grootschalige herstelwerkzaamheden om schade in de toekomst te beperken.

Herstel Balfour Woud

Help mee bij de herbebossing van een van de oudste JNF-wouden in Israël. Door ziekte en branden heeft er op verschillende plekken de afgelopen jaren een ware kaalslag plaatsgevonden.

Van afval naar energie

Duizenden kilo’s landbouwafval liggen te verrotten in de woestijn, slecht voor mens en dier. Draag bij aan dit bijzondere proefproject dat afval verwerkt tot energie.

Doneer eenmalig of maandelijks

Steun het JNF

Hier draag je aan bij:

Een boom planten in een heet en onvruchtbaar gebied is een uitdaging. Daarom besteedt JNF veel aandacht aan beheer en behoud van de jonge aanplant. Zodat bomen uitgroeien tot krachtige volwassen exemplaren:

  • Iedere boom krijgt de juiste zorg en aandacht, zodat hij goed wortelt.

  • We maken de bossen duurzamer en sterker door een verscheidenheid aan bomen te planten. Hierdoor neemt de biodiversiteit toe en versterken we het ecosysteem.

  • We zorgen ervoor dat branden zoveel mogelijk worden voorkomen en kweken nieuwe boomsoorten die beter bestand zijn tegen de hitte.