Steun onze projecten

Steun onze projecten

Waar iets meer dan een eeuw geleden een dorre woestijn was, groeit nu bos. Groeien in boomgaarden overvloedig sinaasappels en andere citrusvruchten. Worden in innovatieve kassen mango’s, avocado’s en vele soorten groente gekweekt. Dat is het resultaat van doorzettingsvermogen, hard werken en voortdurende innovatie.

Kwetsbare jongeren

Samen planten voor een betere toekomst

Jongeren hebben het op dit moment moeilijk. Door de coronacrisis zijn veel van hen in een sociaal isolement terecht gekomen. Voor jongeren uit economisch kwetsbare milieus wordt dit nog eens versterkt

Oekraïnse weeskinderen in Israël

Help nu deze Oekraïense weeskinderen

Het JNF Nes Harim Centrum voor recreatie en educatie, gelegen in de heuvels van Jeruzalem, heeft haar deuren geopend voor 84 Oekraïense weeskinderen in de leeftijd van 2-12 jaar.

Brandweer blust brand in Jeruzalemheuvels

Draag bij aan de tweede JNF brandweerwagen

Help mee onze bossen te beschermen met een donatie voor de aanschaf van een tweede nieuwe brandweerwagen. In deze tijd van klimaatveranderingen en steeds heftigere bosbranden heeft het JNF jouw hulp m

Van afval naar energie

Duizenden kilo’s landbouwafval liggen te verrotten in de woestijn, slecht voor mens en dier. Draag bij aan dit bijzondere proefproject dat afval verwerkt tot energie.

Overstroming van een weg na hevige regenval in de woestijn

Overstromingen in de Arava woestijn

Steun de Arava in de strijd tegen een van Israël’s gevaarlijkste natuurverschijnselen. Er is veel geld nodig voor grootschalige herstelwerkzaamheden om schade in de toekomst te beperken.

Doneer eenmalig of maandelijks

Steun het JNF met een algemene donatie

Hier draag je aan bij:

Een boom planten in een heet en onvruchtbaar gebied is een uitdaging. Daarom besteedt JNF veel aandacht aan beheer en behoud van de jonge aanplant. Zodat bomen uitgroeien tot krachtige volwassen exemplaren:

  • Iedere boom krijgt de juiste zorg en aandacht, zodat hij goed wortelt.

  • We maken de bossen duurzamer en sterker door een verscheidenheid aan bomen te planten. Hierdoor neemt de biodiversiteit toe en versterken we het ecosysteem.

  • We zorgen ervoor dat branden zoveel mogelijk worden voorkomen en kweken nieuwe boomsoorten die beter bestand zijn tegen de hitte.