Steun onze projecten

Steun onze projecten

Waar iets meer dan een eeuw geleden een dorre woestijn was, groeit nu bos. Groeien in boomgaarden overvloedig sinaasappels en andere citrusvruchten. Worden in innovatieve kassen mango’s, avocado’s en vele soorten groente gekweekt. Dat is het resultaat van doorzettingsvermogen, hard werken en voortdurende innovatie.

JNF Holland Huis - Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

Het JNF Nes Harim Centrum voor recreatie en educatie, gelegen in de heuvels van Jeruzalem, heeft haar deuren geopend voor 84 Oekraïense weeskinderen in de leeftijd van 2-12 jaar.

Red ons Kissufim bos

Plant mee aan de toekomst van Israël

Help het Kissufim bos herstellen dat zo noodzakelijk is voor de natuur en de plaatselijk bevolking. Ontvang bij een donatie van minimaal € 75 euro het speciale '75 jaar Israël certificaat'.

Onderzoek - JNF voor bedrijven

Help mee antwoorden te vinden voor het wereldvoedselprobleem

Hoe gaan we een wereldbevolking van ruim 8 miljard mensen met alle problemen rond klimaat en stikstof blijven voeden? Het Tel-Hai College in Israel doet wetenschappelijk onderzoek naar voeding, bio

een groen Jeruzalem - 68e JNF loterij

Doneer voor een groen Jeruzalem

Het Joods Nationaal Fonds plant al sinds 1902 bomen in het hete en droge klimaat van Israël. Met succes: Israël is nu het enige land ter wereld waar meer bos groeit dan 100 jaar geleden.

Doneer eenmalig of maandelijks

Steun het JNF met een algemene donatie

Hier draag je aan bij:

Een boom planten in een heet en onvruchtbaar gebied is een uitdaging. Daarom besteedt JNF veel aandacht aan beheer en behoud van de jonge aanplant. Zodat bomen uitgroeien tot krachtige volwassen exemplaren:

  • Iedere boom krijgt de juiste zorg en aandacht, zodat hij goed wortelt.

  • We maken de bossen duurzamer en sterker door een verscheidenheid aan bomen te planten. Hierdoor neemt de biodiversiteit toe en versterken we het ecosysteem.

  • We zorgen ervoor dat branden zoveel mogelijk worden voorkomen en kweken nieuwe boomsoorten die beter bestand zijn tegen de hitte.