Steun onze projecten

Steun onze projecten

Waar iets meer dan een eeuw geleden een dorre woestijn was, groeit nu bos. Groeien in boomgaarden overvloedig sinaasappels en andere citrusvruchten. Worden in innovatieve kassen mango’s, avocado’s en vele soorten groente gekweekt. Dat is het resultaat van doorzettingsvermogen, hard werken en voortdurende innovatie.

Help mee antwoorden te vinden voor het wereldvoedselprobleem

Hoe gaan we een wereldbevolking van ruim 8 miljard mensen met alle problemen rond klimaat en stikstof blijven voeden? Het Tel-Hai College in Israel doet wetenschappelijk onderzoek naar voeding, bio

een groen Jeruzalem - 68e JNF loterij

Doneer voor een groen Jeruzalem

Het Joods Nationaal Fonds plant al sinds 1902 bomen in het hete en droge klimaat van Israël. Met succes: Israël is nu het enige land ter wereld waar meer bos groeit dan 100 jaar geleden.

Jongeren aan de slag op de Rimon Farm

Samen planten voor een betere toekomst

Jongeren hebben het op dit moment moeilijk. Door de coronacrisis zijn veel van hen in een sociaal isolement terecht gekomen. Voor jongeren uit economisch kwetsbare milieus wordt dit nog eens versterkt

Brandweer blust brand in Jeruzalemheuvels

Draag bij aan de tweede JNF brandweerwagen

Help mee onze bossen te beschermen met een donatie voor de aanschaf van een tweede nieuwe brandweerwagen. In deze tijd van klimaatveranderingen en steeds heftigere bosbranden heeft het JNF jouw hulp m

Doneer eenmalig of maandelijks

Steun het JNF met een algemene donatie

Hier draag je aan bij:

Een boom planten in een heet en onvruchtbaar gebied is een uitdaging. Daarom besteedt JNF veel aandacht aan beheer en behoud van de jonge aanplant. Zodat bomen uitgroeien tot krachtige volwassen exemplaren:

  • Iedere boom krijgt de juiste zorg en aandacht, zodat hij goed wortelt.

  • We maken de bossen duurzamer en sterker door een verscheidenheid aan bomen te planten. Hierdoor neemt de biodiversiteit toe en versterken we het ecosysteem.

  • We zorgen ervoor dat branden zoveel mogelijk worden voorkomen en kweken nieuwe boomsoorten die beter bestand zijn tegen de hitte.