Steun het JNF – Park op naam

Park op naam

Park op naam

Het JNF biedt de unieke mogelijkheid om in Israël een (familie) park op naam op te richten. Zo vereeuwig je de naam van je dierbaren, met een blijvende herinnering voor altijd in Israël.

Alleen via het JNF

Voortleven in een eigen park

Een bijzondere manier om de herinnering aan een geliefde of dierbare levend te houden is de oprichting van een park of woud in Israël. Het is een unieke manier om de naam van een dierbare te vereeuwigen en bij te dragen aan het groen maken van Israël.

Er zijn op dit moment meer dan 200 parken en wouden op naam opgericht. Bekijk hier de lijst van parken en wouden op naam tot nu toe (pdf).

Liefde voor bomen

Een park oprichten voor een dierbare

Hoe gaat dat in zijn werk?

 • Een park op naam kost €35.000 en beslaat minimaal 18 dunam.
 • Een gebied van de omvang van je keuze (minimaal 18 dunam) wordt gemarkeerd en op jouw naam geregistreerd in het bomenkadaster van het JNF in Israël.
 • Samen bedenken wij de tekst op de plaquette bij het park.
 • Rondom de onthulling van de plaquette wordt een ceremonie georganiseerd, geheel volgens jouw wensen.
 • Hiermee draag je bij aan het vruchtbaar maken en aan het vergroten van de leefbaarheid van het land, tot in lengte der dagen.
 • De stichting JNF draagt bij aan het algemeen nut en is daarom bij de Belastingdienst geregistreerd als een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Ons RSIN-of ANBI-nummer is 2955659. Dit is het nummer dat je kan opgeven bij de opgave inkomstenbelasting.

Bebossing en herbebossing

Het Mishmar Hanegev Woud

Dit bos is een onderdeel van de groene gordel rond de groeiende metropool Be’er Sheva, de hoofdstad van de Negev-woestijn. Tot op heden is daar 10.415 hectare (100.000 dunam) JNF-bosgebied aangeplant. De geplante boomsoorten zijn onder andere de eucalyptus, acacia en breedbladige bomen, zoals de johannesbroodboom, terebint, jujube, vijg, olijf, granaatappel, plataan en amandel. Met de aanplant van nieuwe bomen elk jaar, blijft de groene long rond Be’er Sheva groeien.

Het is ook mogelijk een park of woud op naam op te richten in de bossen in het noorden van Israël. Graag vertellen wij je daar meer over. 

Park op naam

Anderen gingen je voor

Meer weten? Bekijk het filmpje hiernaast van donateurs die een park hebben opgericht.

Of bekijk de lijst van parken op naam tot nu toe (pdf).

Wil je meer weten en de mogelijkheid bespreken om een park op naam op te richten? Wij denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 020 – 646 64 77 of e-mail info@jnf.nl.

  Interesse in een park op naam

  Neem contact op

  Het JNF neemt privacy serieus en zal de door u aangeleverde persoonlijke gegevens op een veilige manier verwerken en gebruiken. We houden ons hierbij aan de richtlijnen van de AVG. Hier leest u ons privacyverklaring.

  Al 120 jaar actief

  Ik wil graag meer informatie over een park op naam via JNF

  Elke bijdrage is belangrijk en helpt om het verschil te maken. Bepaal de manier van geven die het beste bij jou past.

  Nalaten aan Israël

  Een andere bijzondere manier om te helpen, is door te overwegen om het JNF op te nemen als goed doel in je testament. Meer informatie hierover vind je hier.

  Park op naam

  Lorem ipsum dolor sit amet!

  Israël tot bloei

  Wat we doen

  Boom

  Bomen planten

  Sinds 1902 plant het JNF bomen in Israël. Bomen leveren zuurstof, nemen CO2 op, zorgen voor schaduw en vruchtbare grond, kortom: bomen betekenen leven voor mens en dier.

  Water

  Water in de woestijn

  Het JNF zorgt voor optimaal gebruik van water door hergebruik van afvalwater, opvang van regenwater en opslag voor droge tijden.    

  Landbouw

  Land en tuinbouw

  Het JNF ondersteunt de ontwikkeling van duurzame land- en tuinbouw met name in de woestijn         

  Welzijn

  Welzijn

  Het JNF zorgt voor een leefbare samenleving voor alle mensen in Israël.