Agenda

JNF

JNF Agenda

Welkom op onze JNF Agenda. Hier bieden we je een overzicht van de Joodse feestdagen, JNF evenementen en andere bijzondere gebeurtenissen. Heb je tips voor onze agenda? Stuur deze dan naar: Shirly@jnf.nl

Vrijwilligerswerk in Nitzana - onkruid verwijderen
20 sep t/m 27 sep 2024

JNF Experience Solidariteitsreis 2024

Van vrijdag 20 tot vrijdag 27 september 2024.
De JNF Experience Solidariteitsreis naar Israël is een unieke ervaring. Ontmoet tijdens deze reis geëvacueerde families, doe vrijwilligerswerk en bezoek JNF projecten.

Rosj Hasjana
3 okt t/m 4 okt 2024

Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar)

Rosj Hasjana Van zonsondergang op woensdag 2 oktober tot zonsondergang op vrijdag 4 oktober   Rosj Hasjana, wat betekent ‘Hoofd van het Jaar’, is het Joodse Nieuwjaar. Het behoort naast Jom Kippoer en Soekot tot een van de Joodse Hoge feestdagen.   Doordat het Jodendom met een maankalender werkt, valt dit nieuwjaar niet op dezelfde… Lees verder Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar)

12 okt 2024

Jom Kippoer (Grote Verzoendag)

Jom Kippoer Van zonsondergang op vrijdag 11 oktober tot zonsondergang op zaterdag 12 oktober   Jom Kippoer valt op de tiende dag van de Joodse maand Tisjri. Het is de heiligste dag van het Joodse jaar en wordt ook wel Grote Verzoendag genoemd. Op deze dag wordt G’d om vergiffenis gevraagd voor de fouten die… Lees verder Jom Kippoer (Grote Verzoendag)

Soekot - Loelav en Etrog
17 okt t/m 23 okt 2024

Soekot 5784 | 2024

Soekot, het Loofhuttenfeest, wordt ook wel ‘het oogstfeest’ genoemd. De laatste dag van Soekot heet Simchat Tora, wat Vreugde der Wet betekent.