Steun het JNF – Boomabonnement

JNF boomabonnement
JNF boomabonnement

Nieuw! Het JNF boomabonnement

Zorg voor een boom in Israël, een taak die langer dan een mensenleven duurt.

Help mee de natuur in Israël groen en gezond te houden en neem een JNF boomabonnement. Al vanaf 5 euro per maand maak je het verschil.

Professor Marcel Levi

 

Professor Marcel Levi

“Een JNF boomabonnement betekent vandaag investeren in de toekomst van morgen.”

Aanmelden in 2 stappen

JNF Boomabonnement

Waar draag je aan bij?

Verzorgen en (bij)planten

120 jaar ervaring
Sinds 1902 plant het JNF bomen in Israël. Het is het enige land ter wereld dat nu meer bomen heeft dan 100 jaar geleden. Met onze kennis en jarenlange ervaring zorgen wij voor maximale CO2 opname. Dat doen we door het hele jaar de bossen te onderhouden en te beschermen tegen ziekte en branden.

 

Het JNF plant bomen op een slimme en biodiverse manier
Onze bossen bestaan uit een diversiteit van verschillende boomsoorten zoals mediterrane dennen en loofboomsoorten. Dit bevordert biodiversiteit: het leven van zoveel mogelijk verschillende dieren, planten, micro-organismen en schimmels mogelijk maken.

 

Waar worden in Israël nieuwe bomen geplant?
Bomen worden door heel Israël geplant in bossen die schade hebben opgelopen door branden, stormen en andere oorzaken. Ook worden ze geplant in stedelijke gebieden, waar ze dienen als cruciale groene longen. En in nieuwe gebieden zoals rondom Beer Sheva in de Negev woestijn.Bomen bieden schaduw en verbeteren de kwaliteit van leven.

 

Campagnes tegen afval
De JNF bossen zijn 24/7 open voor publiek. Jaarlijks worden ze bezocht door zo’n 200 miljoen bezoekers. Dat is geweldig, maar zorgt helaas voor veel afval. Daarom voeren wij continu campagnes om onze bossen schoon te houden en de bezoekers bewust te maken van het belang hiervan.

Brandpreventie

Naast het goed verzorgen van de bomen, is brandpreventie cruciaal. Daarom zorgen we ervoor dat de grond rondom de bomen laag blijft. Ook leggen wij goede toegangswegen aan voor brandweer- en reddingstroepen. Wendbare brandweerwagens helpen om zo snel mogelijk op de plek van de brand te arriveren. Technologie helpt ons bij vroege detectie en preventie van branden.

Bomen halen CO₂ uit de lucht

CO₂ uitstoot is niet helemaal te vermijden, maar we kunnen allemaal ons best doen het te compenseren. Zoals bijvoorbeeld het planten van bomen. Volgens onderzoek is het planten van bomen een van de beste oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan.

Want bomen halen CO₂ uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa. Voorbeelden van biomassa zijn hout, blad en wortels. Bomen slaan vooral extra CO₂ op als ze groeien. Die CO₂ komt weer vrij als het hout van de bomen verbrandt of als de boom wegrot. Daarom is onderhoud zo essentieel; een taak die langer dan een mensenleven duurt.