Over ons – ANBI

Over het JNF

Meer impact

Fiscaal voordelig doneren

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Stichting Joods Nationaal Fonds (JNF) draagt bij aan het algemeen nut en is daarom als goed doel bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor kunnen JNF en degene die doneert, gebruik maken van fiscale voordelen. Ons RSIN- of ANBI-nummer is 002955659.

Doneren met belastingvoordeel

Weet je dat je een groot deel van je gift aan het JNF terug kunt krijgen van de belastingdienst? Dit kan door je donatie vast te leggen als periodieke schenking. Voor doneren aan goede doelen gelden speciale fiscale regels. Giften aan het JNF zijn aftrekbaar van de belasting.

Wat is periodiek schenken?
Bij een periodieke schenking steun je het JNF met een vast bedrag vanaf 50 euro voor minimaal 5 jaar. Als we dit vastleggen in een overeenkomst is je donatie volledig aftrekbaar van de belasting en krijgt je tot 52% terug. Zo kan je voordelig het JNF structureel helpen.

De voordelen:

  • Een groot deel van de donatie krijg je terug van de Belastingdienst. Alle donaties zijn aftrekbaar, ook giften van minder dan 1% van het bruto inkomen.
  • Je geeft meer steun aan het JNF, zonder dat dit je netto meer geld kost.
  • Het JNF is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI hoeft geen erfrecht of schenkrecht te betalen over erfenissen en schenkingen die de ANBI ontvangt in het kader van het algemeen belang.

Het volledige bedrag van je donatie wordt dus ingezet door het JNF voor het behoud van de bossen en de natuur.

Hoe krijg je belastingvoordeel?

Kies zelf je bedrag en regel je donatie veilig en eenvoudig. Door onderstaande stappen te doorlopen, krijg je eenvoudig belastingvoordeel.

We kunnen de formulieren ook per gewone post of digitaal opsturen. Bel 020-6466477 of stuur een e-mail naar info@jnf.nl.

Stuur beide overeenkomsten in een envelop zonder postzegel naar:

Stichting JNF
Antwoordnummer 47200
1070 VC Amsterdam

ANBI