JNF Donatie

JNF donatie brengt Israël tot bloei

120 jaar
bomen planten

Het Joods Nationaal Fonds plant al sinds 1902 bomen in het hete en droge klimaat van Israël. Met succes: Israël is nu het enige land ter wereld waar meer bos groeit dan 100 jaar geleden.

Steun ons in 4 stappen

Doneer direct, steun Israel

Van geel naar groen

Samen brengen we Israël tot bloei

De ervaring die onze wetenschappers en bosbeheerders in de jaren hebben opgedaan delen we actief met andere landen waar herbebossing plaatsvindt, zodat ook deze projecten steeds succesvoller worden. We zijn op de goede weg, maar de woestijnen in de wereld kunnen nog een stuk groener! En daar kan jij aan bijdragen. Samen brengen we Israël tot bloei.

Nieuw geplante bomen

Doneren

Hier draag je aan bij

Een boom planten in een heet en onvruchtbaar gebied is een uitdaging. Daarom besteedt JNF veel aandacht aan beheer en behoud van de jonge aanplant. Zodat bomen uitgroeien tot krachtige volwassen exemplaren:

 

  • Iedere boom krijgt de juiste zorg en aandacht, zodat hij goed wortelt.
  • We maken de bossen duurzamer en sterker door een verscheidenheid aan bomen te planten. Hierdoor neemt de biodiversiteit toe en versterken we het ecosysteem.
  • We zorgen ervoor dat branden zoveel mogelijk worden voorkomen en kweken nieuwe boomsoorten die beter bestand zijn tegen de hitte.

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

JNF Holland Huis - Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

Het JNF Nes Harim Centrum voor recreatie en educatie, gelegen in de heuvels van Jeruzalem, heeft haar deuren geopend voor 84 Oekraïense weeskinderen in de leeftijd van 2-12 jaar.

Red ons Kissufim bos

Plant mee aan de toekomst van Israël

Help het Kissufim bos herstellen dat zo noodzakelijk is voor de natuur en de plaatselijk bevolking. Ontvang bij een donatie van minimaal € 75 euro het speciale '75 jaar Israël certificaat'.