JNF Donatie

JNF donatie brengt Israël tot bloei

120 jaar
bomen planten

Het Joods Nationaal Fonds plant al sinds 1902 bomen in het hete en droge klimaat van Israël. Met succes: Israël is nu het enige land ter wereld waar meer bos groeit dan 100 jaar geleden.

Steun ons in 4 stappen

Doneer direct, steun Israel

Van geel naar groen

Samen brengen we Israël tot bloei

De ervaring die onze wetenschappers en bosbeheerders in de jaren hebben opgedaan delen we actief met andere landen waar herbebossing plaatsvindt, zodat ook deze projecten steeds succesvoller worden. We zijn op de goede weg, maar de woestijnen in de wereld kunnen nog een stuk groener! En daar kan jij aan bijdragen. Samen brengen we Israël tot bloei.

Nieuw geplante bomen

Doneren

Hier draag je aan bij

Een boom planten in een heet en onvruchtbaar gebied is een uitdaging. Daarom besteedt JNF veel aandacht aan beheer en behoud van de jonge aanplant. Zodat bomen uitgroeien tot krachtige volwassen exemplaren:

 

  • Iedere boom krijgt de juiste zorg en aandacht, zodat hij goed wortelt.
  • We maken de bossen duurzamer en sterker door een verscheidenheid aan bomen te planten. Hierdoor neemt de biodiversiteit toe en versterken we het ecosysteem.
  • We zorgen ervoor dat branden zoveel mogelijk worden voorkomen en kweken nieuwe boomsoorten die beter bestand zijn tegen de hitte.

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Israëlische natuur - Dag van de Aarde - Earth Day

Vier met ons op 22 april de Dag van de Aarde

Op 22 april wordt Earth Day gevierd, ook wel de Dag van de Aarde genoemd. Wereldwijd zijn er op deze dag activiteiten om onze dierbare aarde groener en leefbaarder te maken.

JNF Holland Huis - Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

Met jouw hulp bouwen we het hypermoderne, klimaatneutrale JNF Holland Huis voor kansarme kinderen van 14-18 jaar uit Migdal Haemek, in het noorden van Israël.