Bomen planten

Bomen planten

Sinds 1902 zijn er in Israël door het JNF meer dan 260 miljoen bomen geplant en 110.000 hectare bos aangelegd. Het JNF plant jonge bomen en zorgt continu voor het onderhoud van de bossen.

Boom

Meer dan 100 jaar ervaring

Bomen planten in de woestijn

Het JNF plant al sinds 1902 bomen in Israël en maakt van een dorre woestijn een bloeiend landschap. Dat is goed voor de natuur, de samenleving en de wereld. CO2 houdt zich niet aan grenzen.

Onderhoud is essentieel

Bomen houden het klimaat koel. Ze geven schaduw, slaan CO2 op en houden water vast. Met het planten alleen zijn we er niet. Iedere boom die wordt geplant heeft veel en intensieve verzorging nodig.

Bomen planten alleen is niet genoeg

Het JNF beschermt het hele jaar door de bossen in Israël tegen ziekte en branden. Het legt goede toegangswegen aan in en rondom de bossen om snel bij beginnende bosbranden te arriveren. Onze JNF medewerkers snoeien onkruid om bosbranden te voorkomen. Ook verzorgt het JNF het hele jaar door campagnes tegen afval in onze bossen.

3 jaar intensief onderhoud

Bij het planten van een jong boompje wordt een soort van plastic mouw rondom de stam van de boom geplaatst, met een houten stok, die zorgt dat de boom stabiel blijft staan. Een laag van plastic folie bedekt de aarde om het water langer vast te houden in de grond. Alle net geplante bomen worden drie jaar lang, iedere 3 weken, besproeid met zoet water. Onkruid wordt gesnoeid zodat al het water naar de jonge wortels van de boom stroomt. Het vee wordt weggehouden van de jonge bomen, zodat ze kunnen overleven.

Woestijn in Israël

We maken de woestijn groen

Met de herbebossing van bestaande bossen en het aanplanten van nieuwe bossen pakt het JNF het probleem van woestijnvorming aan. Israël is een van de weinige landen op aarde dat daar succesvol in is.

Er worden tegenwoordig in Israël ongeveer 35 bomen per 1000 m2 gepland, die 550 kg CO2 per jaar absorberen. Hoe ouder de bossen hoe meer CO2 opname. Maar als bossen ouder worden, vlakt de koolstofopname per jaar weer wat af. Daarom houdt het JNF in Israël constant de status van de bossen bij en plant nieuwe bomen waar nodig.

Projecten

Bomen planten projecten
gesteund via het JNF

Bomen planten

Doneer direct, steun Israël

Al 120 jaar actief

Maak de woestijn groen

Elke boom verdringt 33 m2 woestijn. Plant nu een boom in Israël. Je kunt er zeker van zijn dat jouw boom een lang leven heeft en dat ook de generaties na jou zullen profiteren van al het goede dat hij brengt.

Bomen planten

Duurzaam beleid

Bomen brengen leven
naar de woestijn