Draag bij aan de aanschaf van een tweede brandweerwagen

Ergste bosbranden in afgelopen 10 jaar

Strijd tegen de bosbranden

Draag bij aan de tweede JNF brandweerwagen

De branden de afgelopen zomer in de Jeruzalemse heuvels, waren de ergste ooit in Israël. Binnen 3 dagen ging maar liefst 1100 hectare bos op in vlammen. Duizenden dieren lieten het leven. Mensen uit naburige dorpen werden geëvacueerd uit hun huizen en wegen werden afgesloten voor verkeer. “De sterke wind veroorzaakte een storm, met vlammen die tientallen meters hoog reikten. Har HaRuah, een van de oudste JNF-bossen in Israël, 100 jaar geleden aangeplant door pioniers, werd bijna volledig verbrand.” vertelt Gadi Bashan, JNF bosbeheerder in de regio Jeruzalem.

Ergste bosbranden in afgelopen 10 jaar
Brand in de heuvels van Jeruzalem_Foto: Kamal Abidat

Toe Bishvat 2022

Bescherm onze eeuwenoude bossen

De verwachting is dat de frequentie van destructieve bosbranden zal toenemen met 20 – 50%, volgens Dr. Amir Givati, klimaatdeskundige van de universiteit van Tel Aviv. “Het klimaat speelt een prominente rol. Sterke winden en intense droogte creëren een nieuwe realiteit: grote branden die zich razendsnel verspreiden. Dit zijn dingen die we nog niet wisten maar nog veel meer zullen gebeuren.”

Dit jaar is een Shmita jaar. Daarom planten we niet op de gebruikelijke manier bomen tijdens Toe Bishvat. Wat we wel kunnen doen is onze bossen beschermen en de aanschaf van een tweede JNF Nederland brandweerwagen mogelijk maken. Doe je mee?

Juist nu

Vervanging alle JNF brandweerwagens

In 1989 richtte JNF haar eigen brandweerkorps op om de Israëlische brandweer bij te staan bij het bestrijden van natuurbranden in bossen en open gebieden.

Het JNF-brandweerkorps is hard bezig om alle verouderde brandweerwagens te vervangen. Elke verouderde brandweerwagen wordt vervangen door een voor JNF speciaal ontworpen bosbrandweerwagen. Precies zo’n brandweerwagen waarvoor we 2 jaar geleden een oproep hebben gedaan, en waarvoor velen van jullie, onze donateurs, heel ruimhartig hebben gegeven.

JNF Brandweercorps met oude en nieuwe brandweerwagen

Tweede JNF Brandweerwagen

Doneer direct, steun Israël

Wat kan jij doen?

Help mee

Draag bij aan de aanschaf van de tweede, gemoderniseerde JNF Nederland brandweerwagen. Want in deze tijd van veranderend klimaat en steeds heftigere bosbranden heeft het JNF jouw hulp meer dan nodig om onze bossen te beschermen. Help mee onze bossen te beschermen met een donatie voor de aanschaf van nog een nieuwe brandweerwagen!

Boom planten

Lorem ipsum dolor sit amet!

Andere projecten

Water, landbouw, tuinbouw
en bomen zorgen voor bloei