Help jongeren door de bomen het bos weer te zien

Kwetsbare jongeren

Samen planten voor een betere toekomst

Voor de jeugd van Israël

Het JNF is bekend van de vele bos- en waterprojecten in Israël, die dankzij de giften van onze donateurs zijn gerealiseerd. Daarnaast heeft het JNF ook een educatieve afdeling. Het project “Samen planten voor een betere toekomst voor de jeugd van Israël” is een nieuw initiatief dat afgelopen jaar is gestart. Het doel is om kansarme jongeren te helpen hun middelbare school af te maken en hen weer een gevoel van eigen waarde te geven.

Rimon Farm - kwetsbare jongeren
Kwetsbare jongeren

90.000 vroegtijdige schoolverlaters

Geef hun een kans op een mooie toekomst

Door de coronacrisis zijn veel jongeren in een sociaal isolement terecht gekomen. Voor jongeren uit economisch kwetsbare milieus wordt dit nog eens versterkt. Veel van deze kinderen dreigen hun school niet af te maken. Officieel zijn er in Israël 90.000 jongeren tussen de 14 en 18 jaar die vroegtijdig hun middelbare school verlaten. De gevolgen hiervan zijn groot.

Jij kan helpen

Om ervoor te zorgen dat deze kwetsbare jongeren niet op straat belanden, aan de drugs of in de criminaliteit raken, is het van groot belang dat zij hun school alsnog afmaken. JNF biedt deze jongeren een veilige omgeving in onze bossen en bij onze landbouwprojecten. Samen met jouw hulp kunnen we deze kwetsbare jongeren een kans geven om volwaardige leden van de samenleving te worden.

Wijzer worden

Op de Rimon Farm

De Rimon Farm is een educatieve landbouwboerderij en een partner van het programma. Het ligt in het noordelijke deel van de Negev woestijn, aan de rand van het Lahav Woud. De boerderij is opgericht om jongeren tussen de 14 en 18 jaar te helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Op de boerderij werken de jongeren samen om van de droge woestijngrond vruchtbare aarde te maken. Vervolgens verbouwen zij hier producten en verkopen ze dan op de markt.

Trots op Aron

‘Aron kwam via de jeugdafdeling van de politie op de Rimon Farm terecht. Deze afdeling zag ook wel in dat zo’n jongen opsluiten alleen maar van kwaad tot erger zou leiden. De afgelopen maanden is Aron enorm gegroeid en heeft hij geleerd om te gaan met tegenslagen. We zijn dan ook trots dat hij morgen weer terug naar school gaat. Als hij hier niet was terechtgekomen en het programma succesvol had volbracht, was dat niet mogelijk geweest.’ verteld Nir Amitay, oprichter Rimon Farm.

Rimon farm - jongeren aan het werk
Rimon Farm - bomen planten

Een intensief begeleidingstraject

Het programma

Het programma biedt drie concrete onderdelen:

  1. Een jaar lang bijles inclusief de benodigde lesmaterialen.
  2. Intensieve begeleiding door ervaringsvrijwilligers en jongerentherapeuten.
  3. De jongeren krijgen een echte baan aangeboden, waarvoor ze een vergoeding ontvangen. Ze kunnen kiezen tussen werken aan het behoud van de JNF bossen, aanleggen van fietspaden in de bossen, of werken op de Rimon Farm waar ze groente en fruit verbouwen en zelf verkopen.

Het doel

Het is een intensief begeleidingstraject dat minimaal 3 en maximaal 12 maanden duurt. Het begeleiden van een kansarme jongere kost 15.000 euro per jaar. Het doel van JNF Nederland is om jaarlijks 10 kwetsbare jongeren te helpen. Met jouw gift kunnen we dit mogelijk maken.

Help jongeren door de bomen het bos weer te zien

Doneer direct, steun Israel

Geef een jongere weer een kans op een mooie toekomst

JNF biedt deze jongeren een veilige omgeving in onze bossen en bij onze landbouwprojecten. Help jij mee om deze jongeren door de bomen het bos weer te zien? Iedere bijdrage is welkom.

 

Namens de jongeren in Israël: Toda rabah!

Welzijn

Andere projecten

Water, landbouw, tuinbouw
en bomen zorgen voor bloei