Doe mee aan de loterij en help mee het Balfour woud te herstellen! Je maakt daarmee kans op de hoofdprijs: deelname voor twee personen aan de JNF Experience reis naar Israël of één van de andere 150 prijzen: 10 vliegtickets naar Israël, allerlei Israëlische producten of één van de heerlijke culinaire prijzen.

Al vanaf 10 loten ontvang je 5 bonusloten. Dat aantal kan oplopen tot 65 bonusloten als je 100 loten koopt. Met de bonusloten maak je extra kans op 1 van de 5 vliegtickets naar Israël.
De trekking is op 15 december 2021.

Koop meer loten, maak meer kans!

NaamSubtitelPrijsKoop
2 loten 6,00

Heeft u alle velden ingevuld?

5 loten 15,00

Heeft u alle velden ingevuld?

10 loten5 bonusloten 30,00

Heeft u alle velden ingevuld?

25 loten14 bonusloten 75,00
50 loten30 bonusloten 150,00
100 loten65 bonusloten 300,00

Uniek! Koop je voor 300 euro aan loten...

Iedereen een kans!

Verras je familie, vrienden en collega’s met een lot voor hun verjaardag, Rosj Hasjana, Sinterklaas of Chanoeka!

Geef loten cadeau en daarmee de kans op het winnen van de JNF Experience reis naar Israël of één van de andere 150 prijzen. Zo steun je het herstel van het Balfour Woud, geef je een impactvol en duurzaam cadeau, én maakt de ontvanger kans op mooie prijzen.

 

€ 6,00

Bestel

 

€ 15,00

Bestel

 

€ 30,00

Bestel

Herstel van het bijzondere Balfour Woud

In het noorden van Israël, nabij Nazareth in de Jizreël Vallei, ligt het Balfour Woud. Dit woud is het oudste door JNF aangeplante woud van Israël. Op dit moment staan er coniferen, olijf-, johannesbrood- en eucalyptusbomen en bloeien er tal van unieke bloemen en planten. Helaas leed het bos de afgelopen jaren aan flinke kaalslag door ziekte en branden. Herbebossing van het woud is daarom noodzakelijk.

Met jouw bijdrage kunnen wij:

 • omgevallen en dode bomen verwijderen
 • de grond voorbereiden om nieuwe bomen te planten
 • irrigatiesystemen vernieuwen en waar nodig aanleggen
 • 3000 bomen planten met een lange levensverwachting
 • de toegangswegen vernieuwen

Na het planten van de bomen volgt een speciaal onderhoudsplan, dat 3 jaar duurt.

Samen aan de slag!

Het Balfour Woud is een Communicatie Forest. Door de centrale ligging in de buurt van Migdal HaEmek (25.000 Joodse inwoners) en Yafia (18.000 Moslim en Christelijke inwoners), heeft het woud een bijzondere verbindingsfunctie. Dankzij het nieuwe initiatief van het JNF onderhouden de lokale overheid, buurtbewoners en vrijwilligers samen het woud. De bewoners, jong en oud, Joods, Arabisch en Christelijk, worden intensief betrokken bij de planning en het onderhoud van hun eigen educatieve en recreatieve omgeving.

Bestel je loten

Balfour Woud

Balfour Woud

Ruim 100 jaar geleden zijn de eerste bomen van het Balfour Woud geplant. Hiermee is het een van de oudste bossen van het JNF én Israël. Roei Harel, Bosbeheerder van het Nazareth gebied, neemt ons in de onderstaande video mee naar het Balfour Woud. Hij vertelt ons waarom het herstel zo belangrijk is en welke bomen er geplant worden. 

Het prijzenpakket

Een goede reden om dit jaar mee te doen aan de JNF Loterij, zijn de 150 prijzen die je kunt winnen. Net als vorig jaar is er de bonusloterij waarmee je extra kans maakt op één van de 5 tickets naar Israël.

Een groot deel van de prijzen is gesponsord.


Hoofdprijs: De JNF Experience reis voor 2 personen naar Israël

De hoofdprijs is de JNF Experience reis voor twee personen naar Israël. Tijdens deze reis bezoek je bijzondere JNF projecten die heel het land, ontmoet je lokale pioniers, geniet je van de smaken die Israël te bieden heeft en wandel je door de geschiedenis van Jeruzalem.

Hoofdprijs - JNF Experience reis voor twee personen naar Israël


2e prijs, tickets voor 2 personen naar Israël

2e prijs

Tickets voor 2 personen naar Israël.
Maak je geen zorgen als reizen voorlopig niet mogelijk is vanwege de coronamaatregelen. De tickets zijn een jaar geldig.

3e t/m 6e prijs - Ticket voor 1 persoon naar Israël

3e t/m 6e prijs

Ticket naar Israël voor 1 persoon.
Maak je geen zorgen als reizen voorlopig niet mogelijk is vanwege de coronamaatregelen. De tickets zijn een jaar geldig.

7e t/m 16e prijs - Gesigneerd kookboek Jigal Krant

Prijs 7 t/m 16

Gesigneerd kookboek van Jigal Krant met tal van Israëlische recepten.

Prijs 17 t/m 26

Je ontvangt een Kastanje die aan de boom heeft gehangen waar Anne Frank tijdens de Tweede oorlog vanuit haar onderduikplaats op uit keek.

Prijs 27 t/m 100

Uit jouw naam wordt een boom geplant in het Balfour Woud in Israël. Uiteraard ontvang je een mooi certificaat. Je kunt de boom ook aan iemand cadeau doen.

Verrassingsprijzen

Prijs 101 t/m 150

Een verrassingspakket van Israëlische producten.

 


 

Bonusprijs - 5 tickets voor 1 persoon naar Israël

Bonusprijzen: 5 tickets voor één persoon
naar Israël

Bestel loten


Informatie JNF loterij

 • De prijs van één lot is 3 euro. Bestellen kan vanaf 2 twee loten. Het is niet mogelijk 1 lot te bestellen (in verband met verzendkosten).
 • De trekkingslijst vind je vanaf 16 december op www.jnf.nl.
 • Iedere deelnemer maakt kans op één van de 150 prijzen en op de JNF Experience reis naar Israël voor twee personen.
 • Met de bonusloten wordt een extra trekking gehouden en maak je kans op nog eens 1 van de 5 vliegtickets voor één persoon naar Israël.
 • De trekking van alle 150 prijzen en bonusreizen wordt op 15 december 2021 verricht bij notariskantoor Spier & Hazenberg te Amsterdam.
 • Voor de JNF Loterij is op 4 juni 2021 door de kansspelautoriteit te Den Haag het nummer 14402 verleend.
 • Bij de 67e JNF Loterij kunnen maximaal 400.000 loten worden uitgegeven.
 • Alleen verkochte loten dingen mee bij de prijsuitreiking.
 • Personen jonger dan 18 jaar zijn uitgesloten van deelname.
 • De kansspelbelasting komt voor rekening van het JNF.

Help mee het bijzondere Balfour Woud te herstellen!

Dit jaar gaat de netto-opbrengst van de 67e JNF loterij volledig naar het herstel van het Balfour Woud, gelegen vlakbij Nazareth. Ook als je niet aan de loterij mee wilt doen kan je bijdragen aan dit bijzondere project!

We gaan 3000 nieuwe bomen planten om de dode en zieke bomen te vervangen. Hierna volgt een speciaal onderhoudsplan van 3 jaar.

Uniek! Doneer je voor 300 euro of meer dan wordt jouw naam vermeld op een speciaal JNF Nederland namenbord bij het Balfour Woud.

 

Wil je het herstel van het Balfour Woud steunen?

Doneren kan via het onderstaande formulier.

Privacyverklaring