Land- en Tuinbouw

Land- en tuinbouw

JNF steunt onderzoek naar duurzame landbouw en innovatie. Tegenwoordig komt meer dan 50% van alle groenten voor de export uit de woestijn

Landbouw

Al 120 jaar actief

Land- en tuinbouw in de woestijn

Landbouw is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de inwoners in de Negev en de Arava woestijn.

 

Nieuwe technologie maakt landbouw met een veel lager waterverbruik mogelijk. De ontwikkeling van nieuwe gewassen heeft het gebruik van pesticides spectaculair teruggedrongen. En op het gebied van de bio-organische landbouw zijn grote stappen gemaakt.

 

Deze kennis wordt op grote schaal gedeeld met boeren in andere landen. Zodat zij de landbouw ook in hun gebieden kunnen innoveren. Het druppel-irrigatiesysteem is bijvoorbeeld al op vele andere plekken overgenomen.

Paran, kinderen op de uitkijk

Jaarlijks leren 1200 leerlingen uit Afrika en Azië over duurzame landbouw in de woestijn in Israël. De studenten verblijven 10 maanden in de Arava. Eén dag per week gaan ze het AICAT instituut, waar ze les krijgen over alle facetten van biologische, regeneratieve, inclusieve en duurzame landbouw. De overige dagen van de week werken ze bij een boerderij in de Arava en doen ze praktijkervaring op.

 

Zij worden goed opgeleide agrariërs die in staat zijn een eigen bedrijf op te zetten. Ook de boeren in de Arava hebben baat bij het programma. Zij hebben het hele seizoen door zeer gemotiveerde werkkrachten. De studenten leren het land door en door kennen. Ze maken trips en wonen het hele jaar bij gastfamilies. Bij terugkeer naar hun moederland zijn ze de beste ambassadeurs voor Israel!

Projecten

Land- en tuinbouw projecten
gesteund via het JNF

Land- en tuinbouw in de woestijn

Doneer direct, steun Israël

Al 120 jaar actief

Landbouw in de woestijn

Draag bij aan de ontwikkeling van duurzame land- en tuinbouw in de woestijn, en steun onderzoek naar het telen van gewassen in extreme droogte en hitte

Landbouw in de woestijn

Duurzaam beleid

Bomen brengen leven
naar de woestijn