Landbouwonderzoek is van levensbelang

landbouw in de Arava

Land- en Tuinbouw project

Landbouwonderzoek is van levensbelang

De onderzoeken richtten zich op duurzame landbouw bij het telen van gewassen zoals dadels, mango’s, tomaten en paprika’s.

Landbouw is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de inwoners in de Negev en de Arava. Dit jaar steunen we daarom drie landbouwonderzoeken naar het effect van het water op groei en kwaliteit van verschillende groenten en fruit. Deze onderzoeken richtten zich op gewassen zoals tomaten, paprika’s én woestijntruffels.

landbouw in de Arava
Duurzame landbouw van tomaten

Tomaten

Tomaten zijn een van de belangrijkste gewassen die in Israël worden geteeld. Ze worden voornamelijk in het noorden van de Negev woestijn geteeld. Deze regio voorziet in 60% van de totale tomatenconsumptie in het land.

In het verleden werden tomaten het hele jaar door verbouwd. Maar recentelijk is door het opduiken van een virus de teelt- en vruchtproductieperiode korter geworden. De telers moeten hierdoor overschakelen op korte teeltcycli.

Paprika’s

De economie van de Arava draait voornamelijk op paprika’s voor de export. De laatste jaren is de export van paprika’s uit de Arava gestaag gedaald. Met als gevolg verminderde inkomsten of zelfs verliezen voor de boeren. Boerderijen werden gesloten. En pogingen door de overheid om gesubsidieerde alternatieve gewassen te vinden hebben geen succes gehad.

Uitbreiding via export

Om uit te breiden naar verder afgelegen markten is het noodzakelijk de houdbaarheid van paprika’s te verlengen. Koeling is een van de doeltreffendste middelen om de kwaliteit van verse landbouwproducten te bewaren en om de rijping. Ook gaat het de ontwikkeling van eventuele ziektekiemen tegen. Maar paprika’s zijn gevoelig voor kou, waardoor beschadiging dan snel optreedt.

Landbouwonderzoek leert onder welke temperatuur en omstandigheden het mogelijk is de paprika’s zolang mogelijk te bewaren. Op deze manier kunnen boeren uit de Arava kwaliteitsproducten blijven exporteren. Het is dan ook een belangrijke mijlpaal voor het openen van mogelijkheden van zeetransport naar Rusland, het Verre Oosten en/of de Verenigde Staten.

Paprika's
Duurzame landbouw

Truffels uit de woestijn

Terfezia boudieri, een woestijntruffel, is een heerlijke en ook kostbare delicatesse. Momenteel groeit de truffel in het wild. Er wordt nu onderzoek gedaan de truffel commercieel te telen.

Er is een klein perceel aangelegd waarop de truffels worden geplant. In dit proefperceel worden de planten ingeënt met sporen in combinatie met andere materialen. Ook wordt de meest optimale bodemsamenstelling onderzocht.

Steun ons in 4 stappen

Doneer direct, steun Israel

Al 120 jaar actief

Landbouw in de woestijn

Draag bij aan de ontwikkeling van duurzame land- en tuinbouw in de woestijn. Steun onderzoek naar het telen van gewassen in extreme droogte en hitte.

Landbouw in de woestijn

Lorem ipsum dolor sit amet!

Andere projecten

Water, landbouw, tuinbouw
en bomen zorgen voor bloei