Het Koning Willem-Alexander waterreservoir

Water project

Het Koning Willem-Alexander waterreservoir

Het Koning Willem-Alexander waterreservoir in Mitspe Ramon is op 12 maart 2019 door het JNF en de toenmalige Nederlandse ambassadeur in Israël ingewijd.

Het project voorziet de landbouw in de wijde omgeving van water. Het omvat ook een park, waar tweehonderd bomen zijn geplant ter ere van tweehonderd jaar Koninkrijk der Nederlanden.

Tekort aan water in de woestijn

Tekort aan water is het meest cruciale milieuprobleem waarmee Israël, vooral in de woestijngebieden, wordt geconfronteerd. Dit wordt verergerd door de verslechterde kwaliteit van bestaande waterbronnen die teveel worden belast. Een van de oplossingen is water te recyclen zodat het afvalwater voor irrigatie in de landbouw kan worden gebruikt.

100.000 kubieke meter gerecycled water

Het Koning Willem-Alexander waterreservoir in Mitzpe Ramon bevat 100.000 kubieke meter gerecycled water, dat een groot deel van het water voor irrigatie van de Negev levert. Het project stimuleert de landbouw in het gebied en ondersteunt daarmee de economische groei. Dat maakt het aantrekkelijk voor jonge gezinnen om er een bestaan op te bouwen.

Steun ons in 4 stappen

Doneer direct, steun Israel

Steun Israel

Zonder water is er geen toekomst in de woestijn. Jouw donatie maakt het verschil.

Zonder water geen leven

Andere projecten

Water, landbouw, tuinbouw
en bomen zorgen voor bloei