Herstel Be’eri Woud

Be'eri woud na 7 oktober

Help ons het Be’eri woud
weer tot bloei te brengen!

Draag bij aan het herstel van het Be’eri woud

Doneer direct

Toe Bisjwat 2024

Samen maken we het zwartgeblakerde woud weer groen

Op 7 oktober 2023, om 6.30 uur ’s ochtends, belandden de inwoners van Zuid-Israël in een nachtmerrie. Bij de brute terreuraanslag van Hamas gingen ontelbare levens op tragische wijze verloren, talloze mensen werden ontvoerd en velen raakten gewond. Ook kibboets Be’eri, gelegen aan de grens met de Gazastrook, werd tijdens deze aanslag hard getroffen. Net zoals het nabijgelegen Be’eri woud van ongeveer 1.100 hectare, dat vlakbij de plek ligt waar het Nova Festival plaatsvond.

Help ons en doe mee! We gaan 50 hectare (500 dunam) woud herbeplanten met eucalyptussen en breedbladige bomen zoals acacia en johannesbrood. Bomen die brandbestendig zijn.

JNF busje

Toon je solidariteit

Doneer nu

  • Bij een donatie vanaf 120 euro ontvang je het blauwe JNF busje. Dit staat sinds 1901 symbool voor het JNF en de opbouw van het land Israël. Juist nu relevanter dan ooit!
  • Bij een donatie van 300 euro of meer ontvang je het JNF busje en wordt jouw naam vermeld op het namenbord, nabij het woud.
  • Bij een donatie van 1800 euro herstel je één dunam (0,1 hectare) van het Be’eri woud.

Symbool van veerkracht en hoop

Toe Bisjwat wordt ook wel “het nieuwjaar van de bomen” genoemd. Het is de beste tijd van het jaar om stekjes te planten. Het JNF gaat deze Toe Bisjwat het Be’eri woud herstellen, als symbool van veerkracht en hoop.

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Be'eri woud na 7 oktober

Herstel Be’eri Woud

Help ons het Be’eri woud weer tot bloei te brengen! De plek waar de grootste terreuraanslag in de geschiedenis van Israël plaatsvond.

Noodactie Israël

Noodactie Israël

Om de slachtoffers te helpen hebben we een noodfonds opgericht. Zodat we financiële hulp kunnen bieden met deze noodactie voor Israël. Kom in actie en steun de vele slachtoffers in Israël.