Herstel Be’eri Woud

Be'eri woud na 7 oktober

Help ons het Be’eri woud
weer tot bloei te brengen!

Draag bij aan het herstel van het Be’eri woud

Doneer direct

Toon je solidariteit

Doneer nu

  • Bij een donatie vanaf 120 euro ontvang je het blauwe JNF busje. Dit staat sinds 1901 symbool voor het JNF en de opbouw van het land Israël. Juist nu relevanter dan ooit!
  • Bij een donatie van 300 euro of meer ontvang je het JNF busje en wordt jouw naam vermeld op het namenbord, nabij het woud.
  • Bij een donatie van 1800 euro herstel je één dunam (0,1 hectare) van het Be’eri woud.
JNF busje

Toe Bisjwat 2024

Samen maken we het zwartgeblakerde woud weer groen

Op 7 oktober 2023, om 6.30 uur ’s ochtends, belandden de inwoners van Zuid-Israël in een nachtmerrie. Bij de brute terreuraanslag van Hamas gingen ontelbare levens op tragische wijze verloren, talloze mensen werden ontvoerd en velen raakten gewond. Ook kibboets Be’eri, gelegen aan de grens met de Gazastrook, werd tijdens deze aanslag hard getroffen. Net zoals het nabijgelegen Be’eri woud van ongeveer 1.100 hectare, dat vlakbij de plek ligt waar het Nova Festival plaatsvond.

Help ons en doe mee! We gaan 50 hectare (500 dunam) woud herbeplanten met eucalyptussen en breedbladige bomen zoals acacia en johannesbrood. Bomen die brandbestendig zijn.

Symbool van veerkracht en hoop

Toe Bisjwat wordt ook wel “het nieuwjaar van de bomen” genoemd. Het is de beste tijd van het jaar om stekjes te planten. Het JNF gaat deze Toe Bisjwat het Be’eri woud herstellen, als symbool van veerkracht en hoop.

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Noord-Israël staat in brand

Noord-Israël staat in brand

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!

Vernielde tractor - Samen sterk voor de landbouwsector

Samen Sterk voor Israël

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!