Onderzoek naar duurzame opslag van zonne-energie

Zonne-energie panelen in de woestijn

Help mee aan het onderzoek
voor schone zonne-energie

Onderzoek naar duurzame energieopslag

Doneer direct

Help de inwoners van Eilat en de Arava woestijn

Ons doel: 24/7 zonne-energie

In de Arava woestijn schijnt de zon veel en vaak. Om ook ’s nachts en tijdens bewolkte dagen elektriciteit te kunnen leveren, moet de energie kunnen worden opgeslagen. Maar lithiumbatterijen vormen een bedreiging voor het milieu. Daarom zoeken we naar alternatieve opslagmethodes. Er is dringend onderzoek nodig om op een duurzame manier stroom op te slaan. Het JNF heeft plannen om een laboratorium te bouwen in Israël om onderzoek te verrichten naar deze alternatieven.

Help ons ons doel te realiseren: in 2030 is de Arava en Negev woestijn CO2 neutraal!

Help je mee?

Alle vooruitgang begint met technologie

Steun dit onderzoek en neem actief deel aan de strijd tegen klimaatverandering. Samen zorgen we ervoor dat in 2025 Eilat en de Arava woestijn 24/7 kunnen draaien op zonne-energie, vrij van CO2-uitstoot. Zo help je Israël duurzaam te maken voor toekomstige generaties.

Duurzame energieopslag

In Israël is geen gebrek aan zon. Gemiddeld schijnt de zon er 300 uur per maand, het hele jaar door. Zonne-energie is dan ook een logische energiebron voor het land. Een aantrekkelijk alternatief voor de fossiele brandstoffen, waar we dringend vanaf moeten om verdere schade aan het milieu te beperken.

Familie uit de Arava - 24/7 zonne-energie

Waarom zijn lithiumbatterijen milieuonvriendelijk?

Momenteel zijn in de kleinere zonneparken lithiumbatterijen echter de belangrijkste opslagmethode, maar die vormen een gevaar voor het milieu. Bij het delven van lithium en bij het produceren van de batterijen komen allerlei schadelijke stoffen vrij, waaronder veel CO2. Bovendien kost het produceren enorm veel energie en zijn de batterijen moeilijk te recyclen.

Waar draag je aan bij?

Ons doel: 0% CO2 uitstoot van Paran tot Eilat in 2030. We willen 24 uur per dag zonne-energie leveren aan alle inwoners van Eilat en de Arava woestijn, zodat het gehele gebied energie onafhankelijk wordt en vrij van koolstofemissies.

Dit draagt bij aan ons hoofddoel: de woestijn tot bloei brengen op een duurzame manier.

zon door de bomen - 24/7 aan zonne-energie
75 jaar Israël certificaat

Israël 75 jaar, dat vieren we!

Bouw je mee aan dit geweldige huis voor jongeren?

Bij een donatie van minimaal 75 euro ontvang je het bijzondere ‘75 jaar Israël certificaat’ op naam.

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Noord-Israël staat in brand

Noord-Israël staat in brand

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!

Vernielde tractor - Samen sterk voor de landbouwsector

Samen Sterk voor Israël

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!