Breng Nitzana tot bloei

Het Nitzana park toekomst - 69e loterij project

Met jouw bijdrage wordt Nitzana
een oase midden in de woestijn

Breng Nitzana tot bloei met jouw bijdrage!


Doneer direct

Het Nitzana park nu

Het Nitzana park omvat op dit moment een waterreservoir, dat afvalwater reinigt voor gebruik voor landbouw en een kleiner waterreservoir. Het kleinere waterreservoir is, vanwege de unieke klimaatomstandigheden, een bron van aantrekkingskracht voor vele vogelsoorten. Maar verder is er niets.

Wat zijn we van plan?

Het JNF wil rondom deze waterreservoirs een park ontwikkelen. Een park waar het fijn vertoeven is voor bezoekers, met groenvoorziening, schaduwplekken, observatiepunten en herstel van de planten. Het park zorgt voor watervoorziening, biodiversiteit, het terugdringen van de woestijn, werkgelegenheid én toerisme door recreatie en het spotten van vogels. Een win-win op veel vlakken.

Ons doel is om dit park om te vormen tot een trekpleister voor lokale bezoekers, toeristen en vogelaars. Dat kan alleen met jouw hulp!

Het Nitzana park toekomst - 69e loterij project

Waar ligt Nitzana?

Nitzana is een afgelegen gebied in de Negev woestijn, gelegen aan de grens met Egypte. Er wonen zo’n 1.000 families, die hun droom waarmaken om de woestijn te laten bloeien. De meeste mensen werken in de landbouw. Maar sinds de komst van goede infrastructuur werken mensen ook in vele andere beroepen. Hierdoor is de regio aantrekkelijker voor iedereen geworden. Help ons dit prachtige, afgelegen en kwetsbare gebied in de woestijn op de kaart te zetten en doneer nu.

Israël 75 jaar, dat vieren we!

Samen zorgen we voor een oase midden in de woestijn!

Doneer 300 euro of meer en jouw naam wordt vermeld op het namenbord bij het Nitzana park.

Bij een donatie van minimaal 75 euro ontvang je het bijzondere ‘75 jaar Israël certificaat’ op naam.

75 jaar Israël certificaat

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Noord-Israël staat in brand

Noord-Israël staat in brand

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!

Vernielde tractor - Samen sterk voor de landbouwsector

Samen Sterk voor Israël

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!