Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

JNF Holland Huis - Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

Bouw mee aan
de toekomst van de jeugd

Bouw JNF Holland Huis

Doneer direct

JNF Heritage Huizen:

Kloofverkleiners

Israël staat wereldwijd bekend als leider op het gebied van innovatie. Toch profiteren veel jongeren niet van de daaruit voortkomende kansen en voordelen. Dat komt vooral door de kloof tussen arm en rijk die de laatste jaren enorm is toegenomen. Daarnaast hebben jongeren uit kansarme gezinnen, die buiten het centrum van het land wonen, de kleinste kans op een succesvolle toekomst. Het risico is zelfs groot dat zij school vroegtijdig verlaten en in de criminaliteit terechtkomen.

Geen hulp, geen kansen

Een sterke periferie geeft Israël strategische, economische en sociale veerkracht. Het JNF werkt er daarom hard aan om de kloof tussen de inwoners van het centrum van Israël en de rest van het land te verkleinen. Hiervoor zijn JNF Heritage Huizen ontworpen. Er komen er in totaal tien, verspreid door het hele land.

Het JNF Holland Huis

Met jouw hulp willen we een eigen Heritage Huis bouwen in het stadje Migdal HaEmek, in het noorden van Israël. We noemen het: JNF Holland Huis. Deze zomer beginnen we met de bouw.


Met jouw financiële steun gaat ons dat lukken!

JNF Holland Huis - Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

Waar draag je aan bij?

Het wordt een hypermodern gebouw voor naschoolse opvang. Met dit bijzondere initiatief biedt het JNF kansarme jongeren een geweldige kans en stimulans om uit de armoedecirkel te breken. Dit gebeurt door middel van:

  • Kennis: Les in Engels, wiskunde, informatica, computerwetenschappen en techniek.
  • Vaardigheden: Leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en sociale en communicatieve vaardigheden ontplooien.
  • Zelfvertrouwen: Veel persoonlijke aandacht zodat ze hun zelfvertrouwen en eigenwaarde te ontwikkelen.

Bouw mee en draag jouw steentje bij

Het huis bereikt jongeren die anders hun jeugd op straat zouden doorbrengen. Het is voor hen een fijne plek om met vrienden samen te zijn en te leren. In een goed uitgeruste keuken kunnen de jongeren hun eigen maaltijden bereiden, waardoor de concentratie optimaal is tijdens de lessen. Het huis is voor hen een ‘tweede thuis’, waar ze in tegenstelling tot hun eigen thuis rustig kunnen leren. Ze krijgen de handvatten én het vertrouwen waardoor ze hun dromen kunnen waarmaken.

Israël 75 jaar, dat vieren we!

Bouw je mee aan dit geweldige huis voor jongeren?

Doneer 750 euro of meer en jouw naam wordt vermeld op de plaquette bij de ingang van het JNF Holland Huis.

Bij een donatie van minimaal 75 euro ontvang je het bijzondere ‘75 jaar Israël certificaat’ op naam.

75 jaar Israël certificaat

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Noord-Israël staat in brand

Noord-Israël staat in brand

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!

Vernielde tractor - Samen sterk voor de landbouwsector

Samen Sterk voor Israël

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!