Noodactie Israël

Noodactie Israël

DONEER RUIMHARTIG
NL39 INGB 0000 0206 58
STEUN DE VELE SLACHTOFFERS!

Noodactie Israël

Doneer direct

Waar draag je aan bij?

  • Trauma noodhulp voor terreurslachtoffers
  • Opvang getroffen families
  • Ondersteuning aan families van ontvoerde gezinsleden
  • Noodhulp aan de 9 steden en lokale overheden in het zuiden
  • Speciale programma’s voor kinderen om met stress en trauma om te gaan
  • Recreatieve activiteiten in de noodopvang van de geëvacueerde families

Kom nu in actie!

Steun de vele slachtoffers van Israël

Terwijl duizenden raketten in de vroege uren van 7 oktober werden gelanceerd vanuit Gaza, vielen honderden Hamas-terroristen gemeenschappen en steden in het westen van de Negev woestijn binnen, waar ze ontelbare burgers neerschoten, verbrandden, martelden of gevangen namen. Hele families zijn gedwongen hun huizen te ontvluchten, terwijl velen nog steeds op zoek zijn naar dierbaren of hun doden begraven. Op dit moment bevinden veel inwoners zich nog steeds in schuilkelders vanwege de aanhoudende dreiging.

Het JNF kwam direct in actie met de oprichting van een noodfonds en heeft een reeks noodmaatregelen gelanceerd om de aangevallen dorpen te ondersteunen met wat ze ook maar nodig hebben. Hiervoor staan wij in direct contact met de betreffende autoriteiten in de westelijke Negev en ontvangen wij voortdurend updates.

Jouw steun draagt bij aan de veiligheid en veerkracht van Israël!

Tegelijkertijd neemt nu de dreiging in het noorden ook toe. De terreurorganisatie Hezbollah heeft de afgelopen weken aanvallen uitgevoerd in het noorden van Israël.

Als er een raketaanval vanuit Libanon komt, hebben bewoners in het noorden een schuilkelder nodig om snel een veilige plek te vinden. Deze zijn jarenlang ongebruikt gebleven vanwege de relatieve rust. Nu moeten ze zo spoedig mogelijk operationeel worden gemaakt. In het licht van onzekerheid en dreiging heeft de bevolking van Noord-Israël uw steun vandaag meer dan ooit nodig.

Laten we samen tonen dat wij Israël niet in de steek laten!

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Vernielde tractor - Samen sterk voor de landbouwsector

Samen Sterk voor Israël

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!

Be'eri woud na 7 oktober

Herstel Be’eri Woud

Help ons het Be’eri woud weer tot bloei te brengen! De plek waar de grootste terreuraanslag in de geschiedenis van Israël plaatsvond.