Herstel Belfour Woud

Boom planten project

Herbebossing van het Balfour Woud

Het Balfour Woud is een van de oudste JNF-wouden in Israël. Het is aan het begin van de 20e eeuw geplant en ligt in de Jizreël Vallei, vlak bij Nazareth. Door ziekte en branden heeft er de afgelopen jaren op verschillende plekken een ware kaalslag plaatsgevonden, waardoor het inmiddels toe is aan intensieve herbebossing.

Herstel het Balfour Woud
Het Balfour Woud

Intensief onderhoud om te overleven

Israël heeft weinig water

We herstellen de groene longen van Israël. We gaan hier 3000 nieuwe bomen planten, om de dode en zieke bomen te vervangen. Hierna volgt een speciaal onderhoudsplan van drie jaar. Israël heeft weinig water, maar toch worden de eerste drie jaar de jonge boompjes om de drie weken met zoet water geïrrigeerd. Daarna zijn de wortels lang genoeg om zelf te overleven. Deze zomer al starten we met het voorbereidende werk, zodat het planten in september kan starten.

Boom planten project

Je draagt bij aan

  • Het verwijderen van omgevallen en dode bomen
  • Het voorbereiden van grond om nieuwe bomen te planten
  • Het planten van 3000 bomen met een lange levensverwachting.
  • Vernieuwde toegangswegen
  • Vernieuwde irrigatiesystemen
Balfour Woud
Het Balfour Woud

Het Balfour Woud

In het Balfour Woud staan op dit moment coniferen, olijf-, johannesbrood- en eucalyptusbomen en bloeien er tal van unieke bloemen en planten. Helaas leed het bos de afgelopen jaren aan flinke kaalslag door ziekte en branden. Hierdoor bezochten de lokale bewoners het woud bijna niet meer.

Boom planten project

Samen aan de slag!

Het Balfour-woud is een Community Forest, een woud van iedereen. Door de centrale ligging in de buurt van Migdal HaEmek (25.000 Joodse inwoners) en Yafia (18.000 Moslim en Christelijke inwoners), heeft het woud een bijzondere verbindingsfunctie. Dankzij een nieuw JNF-initiatief onderhouden de lokale overheid, buurtbewoners en vrijwilligers samen het woud. De bewoners, jong en oud, Joods, Arabisch en Christelijk, zijn intensief betrokken bij de planning en onderhoud van hun eigen educatieve en recreatieve omgeving.

Koop loten of geef loten cadeau en steun daarmee het herstel van het Balfour-woud

Herstel van het Balfour Woud

Doneer direct, steun Israel

Al 120 jaar actief

Help mee het Balfour Woud herstellen!

Vanaf 15 juli kan je weer loten kopen voor de JNF-loterij. Dit jaar gaat de opbrengst van de loterij naar het herstel van het historische Balfour Woud.

Bomen planten

Lorem ipsum dolor sit amet!

Andere projecten

Water, landbouw, tuinbouw
en bomen zorgen voor bloei