woensdag 30 november 2016

Hoe de geboorte van zo’n klein stukje groen zo’n grote blijdschap kan brengen

Graag wil ik uw aandacht en steun vragen voor een bijzonder JNF project. Halverwege Haifa en Tel Aviv, ten westen van Hadera ligt het Hillel Yaffe Medical Center. Een zeer belangrijk ziekenhuis voor dit deel van Israël waar afgelopen jaar 40.000 patiënten werden opgenomen, 115.000 behandeld op de spoedeisende hulp en ruim 200.000 patiënten de verschillende poliklinieken bezochten.

Tussen de gebouwen van het ziekenhuis ligt een binnenplaats van 400 m2. Met name de afdeling Verloskunde grenst aan deze patio. Er is echter nauwelijks schaduw en beplanting en er zijn ook onvoldoende mogelijkheden om buiten te zitten.

Het JNF heeft in samenspraak met het ziekenhuis besloten hier een ‘relaxtuin’ aan te leggen waar aanstaande moeders, net bevallen moeders, maar ook andere patiënten en bezoek, in een groene (deels overdekte) omgeving tot rust kunnen komen te midden van een diversiteit aan bomen, struiken en bloemen.

Als arts weet ik hoe belangrijk het is dat patiënten rust en ontspanning kunnen vinden in een voor hen vreemde omgeving.

Help ons mee deze droom te verwezenlijken en te zorgen dat patiënten en bezoekers van het Hillel Yaffe ziekenhuis kunnen genieten van deze bijzondere ‘relaxtuin’. Een groene en kleurige oase tussen de gebouwen van het ziekenhuis, een plek die zeker zal bijdragen het verblijf in het ziekenhuis voor de vele patiënten en bezoekers aangenamer te maken.

Prof.dr.Moshe Kon
Voorzitter JNF Nederland

Privacyverklaring