Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden

Maak kennis met Isabel en Lucille

Woensdag, 21 december 2022

Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden

Zoals onze voorzitter David (Doedoe) Kornmehl vertelt in zijn terugblik op 2022, is het JNF bestuur uitgebreid met twee nieuwe leden: Isabelle Azoulay en Lucille Wagschal. We stellen ze graag aan je voor.

Maak kennis met Isabel en Lucille -planten een boom in Israël
Waterreservoir in Ein Yahav

Isabelle Azoulay

Media-expert Isabelle Azoulay (41), moeder van drie kinderen, is geboren en getogen in Marokko en studeerde in Frankrijk. Sinds vijftien jaar woont ze in Nederland.

‘Israël heeft een speciale plek in mijn hart. Mijn grootmoeder en andere familieleden wonen er. Het land maakt me altijd emotioneel, omdat het is opgebouwd door bijzondere mannen en vrouwen die de geschiedenis een positieve draai hebben gegeven. Ik voel het als mijn plicht ook iets te doen. Ik ben dan ook vereerd dat ik nu deel uitmaak van het JNF bestuur. Het bestaat uit gemotiveerde mensen met een passie voor Israël.’

Lucille Wagschal

Lucille Wagschal (44), moeder van twee kinderen, is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Istanbul, Turkije. Sinds 1996 woont ze in Nederland. Ze werkt bij Baxter, een multinational die oplossingen biedt voor de gezondheidszorg, en is daar Head of Channel Management van West-Europa voor de businessunit Front Line Care. Al sinds haar 22ste is ze op verschillende manieren betrokken bij vrijwilligerswerk, onder meer als lid van de Leo-club, de juniorenafdeling van de Lions Club in Den Haag.

‘Geven – op welke manier dan ook – voelt voor mij als een vorm van kunst die ik graag met passie omarm. De mogelijkheid om als bestuurslid bij te dragen aan het JNF kwam op mijn pad. Ik heb hem met beide handen aangegrepen. Ik heb veel familie en vrienden wonen in Israël en hou ontzettend van het land. Bij de ideologie, visie en doelstellingen van het JNF sluit ik me volledig aan. Recentelijk heb ik een aantal JNF projecten in Israël bezocht. Dat was indrukwekkend en inspirerend. Ik wil dat Israël nog meer tot bloei komt en dit is mijn kans om daar een bijdrage aan te leveren.’

Maak kennis met Isabel en Lucille

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Joanne’s blog 44

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 44 / Donderdag, 6 juni 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Afgelopen maandag was ik met Matthijs Le Loux en Bas Schwarwachter, twee journalisten van Nu.nl, naar het verre noorden van Israël om ook dat verhaal te brengen. Ik had een afspraak voor ze gemaakt met de voormalig Nederlandse… Lees verder Joanne’s blog 44

Lees nieuws

Oprichting universiteit in het noorden van Israël

... / JNF / Welzijn / Oprichting universiteit in het noorden / Donderdag, 30 mei 2024Historisch moment: Oprichting universiteit in het noorden van Israël Het laatste waar je in tijden van oorlog aan denkt, is het oprichten van een universiteit. Toch is dit wat er in de afgelopen week in het noorden gebeurde. Een teken… Lees verder Oprichting universiteit in het noorden van Israël

Lees nieuws

Joanne’s blog 43

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 43 / Donderdag, 23 mei 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Vrijdagmiddag. Het bericht dat er weer drie gegijzelden dood zijn gevonden in Gaza komt bij iedereen hard aan. Ook bij mij. Daarom besluit ik een ommetje te maken in de buitenlucht, met als doel: snoepen van de vruchten… Lees verder Joanne’s blog 43

Lees nieuws

Joanne’s blog 42

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 42 / Donderdag, 23 mei 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Afgelopen vrijdagavond ging ik, net als iedere week, naar de synagoge om de shabbat in te luiden. De dienst verliep ook zoals altijd: intens, devoot en mooi. Na afloop vliegen de meeste aanwezigen meestal snel uit en gaan… Lees verder Joanne’s blog 42

Lees nieuws