Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden

Maak kennis met Isabel en Lucille

Woensdag, 21 december 2022

Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden

Zoals onze voorzitter David (Doedoe) Kornmehl vertelt in zijn terugblik op 2022, is het JNF bestuur uitgebreid met twee nieuwe leden: Isabelle Azoulay en Lucille Wagschal. We stellen ze graag aan je voor.

Maak kennis met Isabel en Lucille -planten een boom in Israël
Waterreservoir in Ein Yahav

Isabelle Azoulay

Media-expert Isabelle Azoulay (41), moeder van drie kinderen, is geboren en getogen in Marokko en studeerde in Frankrijk. Sinds vijftien jaar woont ze in Nederland.

‘Israël heeft een speciale plek in mijn hart. Mijn grootmoeder en andere familieleden wonen er. Het land maakt me altijd emotioneel, omdat het is opgebouwd door bijzondere mannen en vrouwen die de geschiedenis een positieve draai hebben gegeven. Ik voel het als mijn plicht ook iets te doen. Ik ben dan ook vereerd dat ik nu deel uitmaak van het JNF bestuur. Het bestaat uit gemotiveerde mensen met een passie voor Israël.’

Lucille Wagschal

Lucille Wagschal (44), moeder van twee kinderen, is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Istanbul, Turkije. Sinds 1996 woont ze in Nederland. Ze werkt bij Baxter, een multinational die oplossingen biedt voor de gezondheidszorg, en is daar Head of Channel Management van West-Europa voor de businessunit Front Line Care. Al sinds haar 22ste is ze op verschillende manieren betrokken bij vrijwilligerswerk, onder meer als lid van de Leo-club, de juniorenafdeling van de Lions Club in Den Haag.

‘Geven – op welke manier dan ook – voelt voor mij als een vorm van kunst die ik graag met passie omarm. De mogelijkheid om als bestuurslid bij te dragen aan het JNF kwam op mijn pad. Ik heb hem met beide handen aangegrepen. Ik heb veel familie en vrienden wonen in Israël en hou ontzettend van het land. Bij de ideologie, visie en doelstellingen van het JNF sluit ik me volledig aan. Recentelijk heb ik een aantal JNF projecten in Israël bezocht. Dat was indrukwekkend en inspirerend. Ik wil dat Israël nog meer tot bloei komt en dit is mijn kans om daar een bijdrage aan te leveren.’

Maak kennis met Isabel en Lucille

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Eeuwenoude verbintenis met de Eshkol regio

... / JNF / Bomen / Eeuwenoude verbintenis met de Eshkol / Donderdag, 22 februari 2024De eeuwenoude verbintenis met de Eshkol regio De Eshkol regio, in het zuiden van Israël langs de Gazastrook, en het JNF zijn al sinds het begin van de vorige eeuw nauw met elkaar verbonden. Het is een partnerschap dat verder… Lees verder Eeuwenoude verbintenis met de Eshkol regio

Lees nieuws

Joanne’s blog 30

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 30 / Donderdag, 22 februari 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Het trauma dat de Israëlische bevolking op 7 oktober heeft opgelopen is groot en het zal nog generaties duren voordat het is weggesleten. De verhalen over die afschuwelijke dag sijpelen nog immer door. Iedereen kent wel iemand die… Lees verder Joanne’s blog 30

Lees nieuws

Joanne’s blog 29

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 29 / Dinsdag, 13 februari 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Wat was gisteren een bizarre dag. Ik moest naar Herzliya, in het midden van het land. Voor de zwarte zaterdag van 7 oktober vertrok ik voor dit soort afspraken altijd al ’s morgens rond zes uur, omdat het… Lees verder Joanne’s blog 29

Lees nieuws

Joanne’s blog 28

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 28 / Dinsdag, 6 februari 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Het waren onrustige dagen. Het heeft hier de afgelopen week onwaarschijnlijk veel geregend. Mijn ochtendwandeling is er daardoor dagenlang bij ingeschoten, omdat ik anders in de modder zou verdwijnen. De onweersbuien met af en toe enorme knallen waren… Lees verder Joanne’s blog 28

Lees nieuws