Terugblik JNF Experience Solidariteitsavond

Terugblik JNF Experience Solidariteitsavond - publiek

Donderdag, 4 juli 2024

Terugblik JNF Experience Solidariteitsavond 25 juni jl.

Het is nu ruim een week na de JNF Experience Solidariteitsavond. Ik heb beloofd de opbrengst van de actie van de avond bekend te maken. Overigens blijven de donaties nog steeds binnenkomen. Daar zijn we heel blij mee!

De opbrengst

De opbrengst, die bestemd is voor zowel de geëvacueerde families als de getroffen boeren in de westelijke Negev, is tot nu toe ruim 60.000 euro. Wat een geweldig bedrag!

Terugblik JNF Experience Solidariteitsavond - publiek
Terugblik JNF Experience Solidariteitsavond - pauze

Jullie donaties helpen niet alleen de boeren, maar ze helpen ook de kinderen van de geëvacueerde families uit kibboets Eylon de zomer door te komen en het nieuwe schooljaar op een goede manier te kunnen starten.

Nieuwe donateurs

Het was bijzonder om tijdens onze solidariteitsavond zoveel bekende maar ook nieuwe donateurs te verwelkomen. De enthousiaste reacties werden veelvuldig gedeeld via de verschillende sociale media. Dit is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken raken bij Israël, hoe meer we kunnen helpen.

We gaan meteen door

Onze actie voor het herstel van de vernielde landbouw in de Negev woestijn loopt al vanaf afgelopen Pesach. Tot nu toe hebben we daarvoor – inclusief de donaties die tijdens de solidariteitsavond zijn gedaan – een bedrag van meer dan 210.000 euro opgehaald.

Maar we zijn er nog lang niet. We hebben 1 miljoen euro toegezegd. Er zijn minstens 7 tractoren nodig, voor onder andere kibboets Nachal Oz, kibboets Alumim en kibboets Holit. Ook willen we de vernielde kassen en irrigatiesystemen vervangen.

70ste loterij

23 juli aanstaande start alweer de 70ste JNF loterij, een platina jubileum. Gezien de urgente situatie hebben we besloten de opbrengst van onze loterij van dit jaar te bestemmen voor het herstel van de landbouw in de Negev woestijn. Houd daarom je e-mail en post in de gaten!

Samen sterk voor Israël! Help mee en doneer.

Terugblik JNF Experience Solidariteitsavond - bedankwoorden

Lees meer nieuws

JNF Nieuws