Terugblik met onze voorzitter David Kornmehl

David - Doedoe - Kornmehl - boom geplant - Terugblik met onze voorzitter

Dinsdag, 20 december 2022

Terugblik met onze voorzitter David Kornmehl

2022 is bijna voorbij. Een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen JNF jaar met onze voorzitter David (Doedoe) Kornmehl.

Wat was dit jaar het hoofddoel van het JNF bestuur?

Ons doel is Israël duurzaam tot bloei te brengen. Dat deden we het afgelopen jaar ook weer door het steunen van diverse projecten op het gebied van bomen en bossen, water, landbouw en het welzijn van de bewoners. Dat zullen we uiteraard ook blijven doen. Het doel was ook om te groeien in het aantal nieuwe donateurs en het werk van het JNF meer bekendheid te geven. Daarnaast had het bestuur de wens om de diversiteit in ons bestuur te versterken voor de toekomst.

Voorzitter JNF bestuur David (Doedoe) Kornmehl:

‘Ik ben heel blij met de komst van twee nieuwe, enthousiaste bestuursleden.’

Is het doel bereikt?

Na corona konden we gelukkig weer fysieke bijeenkomsten organiseren met onze bestaande en nieuwe donateurs. We haalden gasten uit Israël, die direct met onze projecten te maken hebben om hen de gelegenheid te geven uit te leggen wat zij doen.

We realiseerden mooie projecten in de Negev en de Arava woestijn en hielpen met het herstel van diverse parken. Onze circulaire waste-to-energy-machine is onlangs geplaatst. Deze machine transformeert organisch afval tot compost (biochar) en extra energie.

En tenslotte waren er een aantal wijzigingen in ons bestuur. Maurits Jan Vink nam na 12 jaar afscheid. We bedanken Maurits Jan voor zijn inzet de afgelopen jaren. Daarnaast verwelkomden we Isabelle Azoulay en Lucille Wagschal als nieuwe bestuurders. 

Wat was voor jou een belangrijk JNF moment in 2022?

Mijn laatste reis in oktober naar Israël was een absoluut hoogtepunt. Ik was mee met een Green Mission georganiseerd door JNF Canada, in het kader van de “Climate Solutions Prize”. Daarbij bezochten we start-ups die een oplossing zoeken voor de klimaatproblematiek. Ook nam ik deel aan de World Leadership Conference van JNF Israël en reisde ik samen met een aantal van onze bestuursleden langs onze projecten.

Ontmoetingen met Israëli’s maken me blij en geven me veel energie. Zij zijn degenen die het (pioniers)werk doen. Ze ontwikkelen het land, maken het groen en brengen de woestijn tot bloei. Ook was het bijzonder om kennis te maken met de mensen achter de start-ups. Ik ben er trots op dat deze kennis niet alleen in Israël blijft. Het wordt ook gedeeld met de rest van de wereld.

Bezoek van projecten - Terugblik met onze voorzitter
David - Doedoe - Kornmehl - boom geplant - Terugblik met onze voorzitter

Wat zijn de JNF voornemens die je meeneemt voor 2023?

Aankomend jaar vieren we Israëls’ 75ste verjaardag. We kunnen met voldoening terugkijken op alles wat tot toe is bereikt. We zijn er alleen nog lang niet. Israël staat voor grote uitdagingen en daar hoop ik samen met onze donateurs en vrienden van het JNF aan bij te dragen.

Wij checken continu of de financiële steun die wij geven goed wordt besteed in Israël, en of we impact maken met onze bijdragen. Ook tijdens mijn laatste reis heb ik dat bevestigd gekregen.

Toen werd ook duidelijk dat er nog veel te doen is. In 2023 gaan we weer een aantal mooie projecten steunen, daar komen we zo snel mogelijk op terug.

Heb je nog een boodschap voor de lezers?

Wij ontvangen graag feedback. Laat weten wat je vindt van onze nieuwsbrieven, van het JNF magazine, de campagnes en onze projecten. Ook horen we graag hoe wij de volgende generatie donateurs kunnen enthousiasmeren om mee te helpen onze doelstellingen te realiseren. We kijken vooruit, en dat kan alleen samen met jou!

En tot slot wens ik eenieder een goed, gezond en vredevol 2023. Shalom.

Projecten bezoeken tijdens reis naar Israël - terugblik voorzitter

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

75 diplomaten planten 75 bomen voor Israëls verjaardag

... / JNF / Bomen / 75 diplomaten planten 75 bomen / Dinsdag, 23 mei 202375 diplomaten planten 75 bomen voor Israëls 75ste verjaardag Om de 75ste verjaardag van het land te eren, nodigden JNF Israël en het ministerie van Buitenlandse Zaken begin deze maand het diplomatieke corps in Israël uit om samen 75 bomen… Lees verder 75 diplomaten planten 75 bomen voor Israëls verjaardag

Lees nieuws

Een internationaal geprezen ecologisch park

... / JNF / Bomen / Een internationaal geprezen ecologisch park / Maandag, 22 mei 2023Een internationaal geprezen ecologisch park Op 13 mei was het Wereldvogeltrekdag. Reden voor ons om extra aandacht aan de Hula vallei te geven. Het hart van de Hula vallei, gelegen in het noorden van Israël, is door het JNF in… Lees verder Een internationaal geprezen ecologisch park

Lees nieuws

Projectupdate: 10 schuilkelders geplaatst

... / JNF / Bomen / Projectupdate: 10 schuilkelders geplaatst / Maandag, 22 mei 202310 schuilkelders geplaatst In mei 2021 werden in anderhalve week tijd meer dan vierduizend rakketten op Israël afgevuurd. JNF Israël deed toen een beroep op alle JNF-kantoren in de wereld. Samen gingen we aan de slag om financieel te helpen met… Lees verder Projectupdate: 10 schuilkelders geplaatst

Lees nieuws

Interview Arjen Lont

... / JNF / Bomen / Interview Arjen Lont / Dinsdag, 25 april 2023546 bomen ter nagedachtenis aan 546 vermoorde Joodse Leeuwarders ‘75 jaar is een bijzondere verjaardag. Het is uniek wat er in zo’n korte tijd bereikt is in Israël. Ik wilde een cadeau geven ter gelegenheid van deze bijzondere mijlpaal en zo kwam… Lees verder Interview Arjen Lont

Lees nieuws