Terugblik met onze voorzitter David Kornmehl

David - Doedoe - Kornmehl - boom geplant - Terugblik met onze voorzitter

Dinsdag, 20 december 2022

Terugblik met onze voorzitter David Kornmehl

2022 is bijna voorbij. Een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen JNF jaar met onze voorzitter David (Doedoe) Kornmehl.

Wat was dit jaar het hoofddoel van het JNF bestuur?

Ons doel is Israël duurzaam tot bloei te brengen. Dat deden we het afgelopen jaar ook weer door het steunen van diverse projecten op het gebied van bomen en bossen, water, landbouw en het welzijn van de bewoners. Dat zullen we uiteraard ook blijven doen. Het doel was ook om te groeien in het aantal nieuwe donateurs en het werk van het JNF meer bekendheid te geven. Daarnaast had het bestuur de wens om de diversiteit in ons bestuur te versterken voor de toekomst.

Voorzitter JNF bestuur David (Doedoe) Kornmehl:

‘Ik ben heel blij met de komst van twee nieuwe, enthousiaste bestuursleden.’

Is het doel bereikt?

Na corona konden we gelukkig weer fysieke bijeenkomsten organiseren met onze bestaande en nieuwe donateurs. We haalden gasten uit Israël, die direct met onze projecten te maken hebben om hen de gelegenheid te geven uit te leggen wat zij doen.

We realiseerden mooie projecten in de Negev en de Arava woestijn en hielpen met het herstel van diverse parken. Onze circulaire waste-to-energy-machine is onlangs geplaatst. Deze machine transformeert organisch afval tot compost (biochar) en extra energie.

En tenslotte waren er een aantal wijzigingen in ons bestuur. Maurits Jan Vink nam na 12 jaar afscheid. We bedanken Maurits Jan voor zijn inzet de afgelopen jaren. Daarnaast verwelkomden we Isabelle Azoulay en Lucille Wagschal als nieuwe bestuurders. 

Wat was voor jou een belangrijk JNF moment in 2022?

Mijn laatste reis in oktober naar Israël was een absoluut hoogtepunt. Ik was mee met een Green Mission georganiseerd door JNF Canada, in het kader van de “Climate Solutions Prize”. Daarbij bezochten we start-ups die een oplossing zoeken voor de klimaatproblematiek. Ook nam ik deel aan de World Leadership Conference van JNF Israël en reisde ik samen met een aantal van onze bestuursleden langs onze projecten.

Ontmoetingen met Israëli’s maken me blij en geven me veel energie. Zij zijn degenen die het (pioniers)werk doen. Ze ontwikkelen het land, maken het groen en brengen de woestijn tot bloei. Ook was het bijzonder om kennis te maken met de mensen achter de start-ups. Ik ben er trots op dat deze kennis niet alleen in Israël blijft. Het wordt ook gedeeld met de rest van de wereld.

Bezoek van projecten - Terugblik met onze voorzitter
David - Doedoe - Kornmehl - boom geplant - Terugblik met onze voorzitter

Wat zijn de JNF voornemens die je meeneemt voor 2023?

Aankomend jaar vieren we Israëls’ 75ste verjaardag. We kunnen met voldoening terugkijken op alles wat tot toe is bereikt. We zijn er alleen nog lang niet. Israël staat voor grote uitdagingen en daar hoop ik samen met onze donateurs en vrienden van het JNF aan bij te dragen.

Wij checken continu of de financiële steun die wij geven goed wordt besteed in Israël, en of we impact maken met onze bijdragen. Ook tijdens mijn laatste reis heb ik dat bevestigd gekregen.

Toen werd ook duidelijk dat er nog veel te doen is. In 2023 gaan we weer een aantal mooie projecten steunen, daar komen we zo snel mogelijk op terug.

Heb je nog een boodschap voor de lezers?

Wij ontvangen graag feedback. Laat weten wat je vindt van onze nieuwsbrieven, van het JNF magazine, de campagnes en onze projecten. Ook horen we graag hoe wij de volgende generatie donateurs kunnen enthousiasmeren om mee te helpen onze doelstellingen te realiseren. We kijken vooruit, en dat kan alleen samen met jou!

En tot slot wens ik eenieder een goed, gezond en vredevol 2023. Shalom.

Projecten bezoeken tijdens reis naar Israël - terugblik voorzitter

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Een herinnering voor altijd…

... / JNF / Bomen / Een herinnering voor altijd… / Maandag, 16 januari 2023Een herinnering voor altijd Na dertig jaar bracht Liesbeth Aussen, een trouwe donateur van het JNF, samen met haar nicht Carry Bosman-Levi, een bezoek aan het Aussen Memorial Park in de Negev woestijn. Een indrukwekkend weerzien. Een herinnering voor altijd. ‘Terwijl… Lees verder Een herinnering voor altijd…

Lees nieuws

Oude boom, nieuw leven

... / JNF / Bomen / Oude boom, nieuw leven / Dinsdag, 3 januari 2023Oude boom, nieuw leven Toen Sarah Sallon, directeur van het Louis L. Borick Natural Medicine Center in Jeruzalem zo’n vijftien jaar geleden archeologen vroeg om enkele dadelpalmzaden, dachten ze dat ze gek was geworden. De zaden waren gevonden tijdens opgravingen die… Lees verder Oude boom, nieuw leven

Lees nieuws

Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana

... / JNF / Bomen / Schone lucht voor de inwoners / Donderdag, 22 december 2022Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana De nieuwe van Afval naar Energie machine is gearriveerd in Ramat HaNegev! Dankzij de nieuwe machine worden drie doelen bereikt: Het creëren van een nieuw Circulair Economie Model voor… Lees verder Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana

Lees nieuws

Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden

... / JNF / Bomen / Maak kennis met onze nieuwe / Woensdag, 21 december 2022Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden Zoals onze voorzitter David (Doedoe) Kornmehl vertelt in zijn terugblik op 2022, is het JNF bestuur uitgebreid met twee nieuwe leden: Isabelle Azoulay en Lucille Wagschal. We stellen ze graag aan je voor.… Lees verder Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden

Lees nieuws