Terugblik met onze voorzitter David Kornmehl

David - Doedoe - Kornmehl - boom geplant - Terugblik met onze voorzitter

Dinsdag, 20 december 2022

Terugblik met onze voorzitter David Kornmehl

2022 is bijna voorbij. Een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen JNF jaar met onze voorzitter David (Doedoe) Kornmehl.

Wat was dit jaar het hoofddoel van het JNF bestuur?

Ons doel is Israël duurzaam tot bloei te brengen. Dat deden we het afgelopen jaar ook weer door het steunen van diverse projecten op het gebied van bomen en bossen, water, landbouw en het welzijn van de bewoners. Dat zullen we uiteraard ook blijven doen. Het doel was ook om te groeien in het aantal nieuwe donateurs en het werk van het JNF meer bekendheid te geven. Daarnaast had het bestuur de wens om de diversiteit in ons bestuur te versterken voor de toekomst.

Voorzitter JNF bestuur David (Doedoe) Kornmehl:

‘Ik ben heel blij met de komst van twee nieuwe, enthousiaste bestuursleden.’

Is het doel bereikt?

Na corona konden we gelukkig weer fysieke bijeenkomsten organiseren met onze bestaande en nieuwe donateurs. We haalden gasten uit Israël, die direct met onze projecten te maken hebben om hen de gelegenheid te geven uit te leggen wat zij doen.

We realiseerden mooie projecten in de Negev en de Arava woestijn en hielpen met het herstel van diverse parken. Onze circulaire waste-to-energy-machine is onlangs geplaatst. Deze machine transformeert organisch afval tot compost (biochar) en extra energie.

En tenslotte waren er een aantal wijzigingen in ons bestuur. Maurits Jan Vink nam na 12 jaar afscheid. We bedanken Maurits Jan voor zijn inzet de afgelopen jaren. Daarnaast verwelkomden we Isabelle Azoulay en Lucille Wagschal als nieuwe bestuurders. 

Wat was voor jou een belangrijk JNF moment in 2022?

Mijn laatste reis in oktober naar Israël was een absoluut hoogtepunt. Ik was mee met een Green Mission georganiseerd door JNF Canada, in het kader van de “Climate Solutions Prize”. Daarbij bezochten we start-ups die een oplossing zoeken voor de klimaatproblematiek. Ook nam ik deel aan de World Leadership Conference van JNF Israël en reisde ik samen met een aantal van onze bestuursleden langs onze projecten.

Ontmoetingen met Israëli’s maken me blij en geven me veel energie. Zij zijn degenen die het (pioniers)werk doen. Ze ontwikkelen het land, maken het groen en brengen de woestijn tot bloei. Ook was het bijzonder om kennis te maken met de mensen achter de start-ups. Ik ben er trots op dat deze kennis niet alleen in Israël blijft. Het wordt ook gedeeld met de rest van de wereld.

Bezoek van projecten - Terugblik met onze voorzitter
David - Doedoe - Kornmehl - boom geplant - Terugblik met onze voorzitter

Wat zijn de JNF voornemens die je meeneemt voor 2023?

Aankomend jaar vieren we Israëls’ 75ste verjaardag. We kunnen met voldoening terugkijken op alles wat tot toe is bereikt. We zijn er alleen nog lang niet. Israël staat voor grote uitdagingen en daar hoop ik samen met onze donateurs en vrienden van het JNF aan bij te dragen.

Wij checken continu of de financiële steun die wij geven goed wordt besteed in Israël, en of we impact maken met onze bijdragen. Ook tijdens mijn laatste reis heb ik dat bevestigd gekregen.

Toen werd ook duidelijk dat er nog veel te doen is. In 2023 gaan we weer een aantal mooie projecten steunen, daar komen we zo snel mogelijk op terug.

Heb je nog een boodschap voor de lezers?

Wij ontvangen graag feedback. Laat weten wat je vindt van onze nieuwsbrieven, van het JNF magazine, de campagnes en onze projecten. Ook horen we graag hoe wij de volgende generatie donateurs kunnen enthousiasmeren om mee te helpen onze doelstellingen te realiseren. We kijken vooruit, en dat kan alleen samen met jou!

En tot slot wens ik eenieder een goed, gezond en vredevol 2023. Shalom.

Projecten bezoeken tijdens reis naar Israël - terugblik voorzitter

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Joanne’s blog 44

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 44 / Donderdag, 6 juni 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Afgelopen maandag was ik met Matthijs Le Loux en Bas Schwarwachter, twee journalisten van Nu.nl, naar het verre noorden van Israël om ook dat verhaal te brengen. Ik had een afspraak voor ze gemaakt met de voormalig Nederlandse… Lees verder Joanne’s blog 44

Lees nieuws

Oprichting universiteit in het noorden van Israël

... / JNF / Welzijn / Oprichting universiteit in het noorden / Donderdag, 30 mei 2024Historisch moment: Oprichting universiteit in het noorden van Israël Het laatste waar je in tijden van oorlog aan denkt, is het oprichten van een universiteit. Toch is dit wat er in de afgelopen week in het noorden gebeurde. Een teken… Lees verder Oprichting universiteit in het noorden van Israël

Lees nieuws

Joanne’s blog 43

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 43 / Donderdag, 23 mei 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Vrijdagmiddag. Het bericht dat er weer drie gegijzelden dood zijn gevonden in Gaza komt bij iedereen hard aan. Ook bij mij. Daarom besluit ik een ommetje te maken in de buitenlucht, met als doel: snoepen van de vruchten… Lees verder Joanne’s blog 43

Lees nieuws

Joanne’s blog 42

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 42 / Donderdag, 23 mei 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Afgelopen vrijdagavond ging ik, net als iedere week, naar de synagoge om de shabbat in te luiden. De dienst verliep ook zoals altijd: intens, devoot en mooi. Na afloop vliegen de meeste aanwezigen meestal snel uit en gaan… Lees verder Joanne’s blog 42

Lees nieuws