Live vogel spotten in Israël

Vogel spotten in Hula Vallei

Dinsdag, 20 december 2022

Live vogel spotten in Israël

Eind augustus plaatste JNF Israël verschillende camera’s in de Hula Vallei in het noorden van Israël. Hierdoor is het nu fijn vogels kijken thuis vanaf de bank.

De Hula Vallei is een tussenstop voor vele vogels die jaarlijks tussen Afrika, Europa en Azië migreren. In de Hula Vallei is een overdaad aan vers water en eten voor de vogels, waardoor het een goede rustplaats voor ze is om op kracht te komen voor de verdere reis. In het voor- en najaar passeren er zo’n half miljard vogels het gebied. Door de grote diversiteit aan vogels die hier neerstrijken is het een geliefde plek voor vogelspotters en natuurliefhebbers.

Vogel spotten in Hula Vallei
Vogel spotten in Hula Vallei - vacature

Acht verschillende camera’s

Via acht verschillende camera’s is het mogelijk live vogel spotten naar onder andere:

  • De kraanvogel: Een uitzicht op het gebied waar ze een tussenstop maken tijdens hun trek.
  • Lagune: Een uitzicht op een lagune die rijk is aan vegetatie met een veelheid aan vogelsoorten, zoals aalscholvers, pelikanen en diverse roofvogels.
  • Westelijke oever – zuid: Een vogelspotplaats aan de westkant van het meer.
  • Buffel: Een uitzicht over een grote kudde met duizenden buffels.
  • De toren: Een panoramisch uitzicht over het meer.

Achtergrond Hula Vallei

De Hula Vallei is een must voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, vogelaars en fotografen. Het is dan ook een prachtig stukje natuurgebied, dat wordt beheerd door JNF Israël. Het is gelegen tussen de Golan Hoogte en het Naftali Gebergte.

Tot begin jaren vijftig bestond de vallei voornamelijk uit moerasgronden. Het JNF, lokale boeren en natuurliefhebbers maakten het tot een prachtig natuurlandschap. De vallei werd drooggelegd, wat extra landbouwgrond opleverde, en fiets- en wandelpaden werden aangelegd. Door de drooglegging was men bang dat de flora en fauna zou verdwijnen, maar dat gebeurde niet. Mensenhanden en moeder natuur zorgden, en zorgen nog steeds, voor een natuurlijk evenwicht.

De vogels tieren er wel bij. In totaal zijn er zo’n vijfhonderd verschillende soorten die voor lange of korte duur in dit paradijs verblijven. In de vallei is een centrum voor vogelonderzoek waar de vogels onder andere worden geringd. Eén keer per week worden de vogels geteld. Dat gebeurt vlak voor zonsondergang.

Vogel spotten in Hula Vallei

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Joanne’s blog 44

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 44 / Donderdag, 6 juni 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Afgelopen maandag was ik met Matthijs Le Loux en Bas Schwarwachter, twee journalisten van Nu.nl, naar het verre noorden van Israël om ook dat verhaal te brengen. Ik had een afspraak voor ze gemaakt met de voormalig Nederlandse… Lees verder Joanne’s blog 44

Lees nieuws

Oprichting universiteit in het noorden van Israël

... / JNF / Welzijn / Oprichting universiteit in het noorden / Donderdag, 30 mei 2024Historisch moment: Oprichting universiteit in het noorden van Israël Het laatste waar je in tijden van oorlog aan denkt, is het oprichten van een universiteit. Toch is dit wat er in de afgelopen week in het noorden gebeurde. Een teken… Lees verder Oprichting universiteit in het noorden van Israël

Lees nieuws

Joanne’s blog 43

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 43 / Donderdag, 23 mei 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Vrijdagmiddag. Het bericht dat er weer drie gegijzelden dood zijn gevonden in Gaza komt bij iedereen hard aan. Ook bij mij. Daarom besluit ik een ommetje te maken in de buitenlucht, met als doel: snoepen van de vruchten… Lees verder Joanne’s blog 43

Lees nieuws

Joanne’s blog 42

... / JNF / Blog / Joanne’s blog 42 / Donderdag, 23 mei 2024Joanne's blog Lieve allemaal, Afgelopen vrijdagavond ging ik, net als iedere week, naar de synagoge om de shabbat in te luiden. De dienst verliep ook zoals altijd: intens, devoot en mooi. Na afloop vliegen de meeste aanwezigen meestal snel uit en gaan… Lees verder Joanne’s blog 42

Lees nieuws