Live vogel spotten in Israël

Vogel spotten in Hula Vallei

Dinsdag, 20 december 2022

Live vogel spotten in Israël

Eind augustus plaatste JNF Israël verschillende camera’s in de Hula Vallei in het noorden van Israël. Hierdoor is het nu fijn vogels kijken thuis vanaf de bank.

De Hula Vallei is een tussenstop voor vele vogels die jaarlijks tussen Afrika, Europa en Azië migreren. In de Hula Vallei is een overdaad aan vers water en eten voor de vogels, waardoor het een goede rustplaats voor ze is om op kracht te komen voor de verdere reis. In het voor- en najaar passeren er zo’n half miljard vogels het gebied. Door de grote diversiteit aan vogels die hier neerstrijken is het een geliefde plek voor vogelspotters en natuurliefhebbers.

Vogel spotten in Hula Vallei
Vogel spotten in Hula Vallei

Acht verschillende camera’s

Via acht verschillende camera’s is het mogelijk live vogel spotten naar onder andere:

  • De kraanvogel: Een uitzicht op het gebied waar ze een tussenstop maken tijdens hun trek.
  • Lagune: Een uitzicht op een lagune die rijk is aan vegetatie met een veelheid aan vogelsoorten, zoals aalscholvers, pelikanen en diverse roofvogels.
  • Westelijke oever – zuid: Een vogelspotplaats aan de westkant van het meer.
  • Buffel: Een uitzicht over een grote kudde met duizenden buffels.
  • De toren: Een panoramisch uitzicht over het meer.

Achtergrond Hula Vallei

De Hula Vallei is een must voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, vogelaars en fotografen. Het is dan ook een prachtig stukje natuurgebied, dat wordt beheerd door JNF Israël. Het is gelegen tussen de Golan Hoogte en het Naftali Gebergte.

Tot begin jaren vijftig bestond de vallei voornamelijk uit moerasgronden. Het JNF, lokale boeren en natuurliefhebbers maakten het tot een prachtig natuurlandschap. De vallei werd drooggelegd, wat extra landbouwgrond opleverde, en fiets- en wandelpaden werden aangelegd. Door de drooglegging was men bang dat de flora en fauna zou verdwijnen, maar dat gebeurde niet. Mensenhanden en moeder natuur zorgden, en zorgen nog steeds, voor een natuurlijk evenwicht.

De vogels tieren er wel bij. In totaal zijn er zo’n vijfhonderd verschillende soorten die voor lange of korte duur in dit paradijs verblijven. In de vallei is een centrum voor vogelonderzoek waar de vogels onder andere worden geringd. Eén keer per week worden de vogels geteld. Dat gebeurt vlak voor zonsondergang.

Vogel spotten in Hula Vallei

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

75 diplomaten planten 75 bomen voor Israëls verjaardag

... / JNF / Bomen / 75 diplomaten planten 75 bomen / Dinsdag, 23 mei 202375 diplomaten planten 75 bomen voor Israëls 75ste verjaardag Om de 75ste verjaardag van het land te eren, nodigden JNF Israël en het ministerie van Buitenlandse Zaken begin deze maand het diplomatieke corps in Israël uit om samen 75 bomen… Lees verder 75 diplomaten planten 75 bomen voor Israëls verjaardag

Lees nieuws

Een internationaal geprezen ecologisch park

... / JNF / Bomen / Een internationaal geprezen ecologisch park / Maandag, 22 mei 2023Een internationaal geprezen ecologisch park Op 13 mei was het Wereldvogeltrekdag. Reden voor ons om extra aandacht aan de Hula vallei te geven. Het hart van de Hula vallei, gelegen in het noorden van Israël, is door het JNF in… Lees verder Een internationaal geprezen ecologisch park

Lees nieuws

Projectupdate: 10 schuilkelders geplaatst

... / JNF / Bomen / Projectupdate: 10 schuilkelders geplaatst / Maandag, 22 mei 202310 schuilkelders geplaatst In mei 2021 werden in anderhalve week tijd meer dan vierduizend rakketten op Israël afgevuurd. JNF Israël deed toen een beroep op alle JNF-kantoren in de wereld. Samen gingen we aan de slag om financieel te helpen met… Lees verder Projectupdate: 10 schuilkelders geplaatst

Lees nieuws

Interview Arjen Lont

... / JNF / Bomen / Interview Arjen Lont / Dinsdag, 25 april 2023546 bomen ter nagedachtenis aan 546 vermoorde Joodse Leeuwarders ‘75 jaar is een bijzondere verjaardag. Het is uniek wat er in zo’n korte tijd bereikt is in Israël. Ik wilde een cadeau geven ter gelegenheid van deze bijzondere mijlpaal en zo kwam… Lees verder Interview Arjen Lont

Lees nieuws