Live vogel spotten in Israël

Vogel spotten in Hula Vallei

Dinsdag, 20 december 2022

Live vogel spotten in Israël

Eind augustus plaatste JNF Israël verschillende camera’s in de Hula Vallei in het noorden van Israël. Hierdoor is het nu fijn vogels kijken thuis vanaf de bank.

De Hula Vallei is een tussenstop voor vele vogels die jaarlijks tussen Afrika, Europa en Azië migreren. In de Hula Vallei is een overdaad aan vers water en eten voor de vogels, waardoor het een goede rustplaats voor ze is om op kracht te komen voor de verdere reis. In het voor- en najaar passeren er zo’n half miljard vogels het gebied. Door de grote diversiteit aan vogels die hier neerstrijken is het een geliefde plek voor vogelspotters en natuurliefhebbers.

Vogel spotten in Hula Vallei
Vogel spotten in Hula Vallei

Acht verschillende camera’s

Via acht verschillende camera’s is het mogelijk live vogel spotten naar onder andere:

  • De kraanvogel: Een uitzicht op het gebied waar ze een tussenstop maken tijdens hun trek.
  • Lagune: Een uitzicht op een lagune die rijk is aan vegetatie met een veelheid aan vogelsoorten, zoals aalscholvers, pelikanen en diverse roofvogels.
  • Westelijke oever – zuid: Een vogelspotplaats aan de westkant van het meer.
  • Buffel: Een uitzicht over een grote kudde met duizenden buffels.
  • De toren: Een panoramisch uitzicht over het meer.

Achtergrond Hula Vallei

De Hula Vallei is een must voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, vogelaars en fotografen. Het is dan ook een prachtig stukje natuurgebied, dat wordt beheerd door JNF Israël. Het is gelegen tussen de Golan Hoogte en het Naftali Gebergte.

Tot begin jaren vijftig bestond de vallei voornamelijk uit moerasgronden. Het JNF, lokale boeren en natuurliefhebbers maakten het tot een prachtig natuurlandschap. De vallei werd drooggelegd, wat extra landbouwgrond opleverde, en fiets- en wandelpaden werden aangelegd. Door de drooglegging was men bang dat de flora en fauna zou verdwijnen, maar dat gebeurde niet. Mensenhanden en moeder natuur zorgden, en zorgen nog steeds, voor een natuurlijk evenwicht.

De vogels tieren er wel bij. In totaal zijn er zo’n vijfhonderd verschillende soorten die voor lange of korte duur in dit paradijs verblijven. In de vallei is een centrum voor vogelonderzoek waar de vogels onder andere worden geringd. Eén keer per week worden de vogels geteld. Dat gebeurt vlak voor zonsondergang.

Vogel spotten in Hula Vallei

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Een herinnering voor altijd…

... / JNF / Bomen / Een herinnering voor altijd… / Maandag, 16 januari 2023Een herinnering voor altijd Na dertig jaar bracht Liesbeth Aussen, een trouwe donateur van het JNF, samen met haar nicht Carry Bosman-Levi, een bezoek aan het Aussen Memorial Park in de Negev woestijn. Een indrukwekkend weerzien. Een herinnering voor altijd. ‘Terwijl… Lees verder Een herinnering voor altijd…

Lees nieuws

Oude boom, nieuw leven

... / JNF / Bomen / Oude boom, nieuw leven / Dinsdag, 3 januari 2023Oude boom, nieuw leven Toen Sarah Sallon, directeur van het Louis L. Borick Natural Medicine Center in Jeruzalem zo’n vijftien jaar geleden archeologen vroeg om enkele dadelpalmzaden, dachten ze dat ze gek was geworden. De zaden waren gevonden tijdens opgravingen die… Lees verder Oude boom, nieuw leven

Lees nieuws

Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana

... / JNF / Bomen / Schone lucht voor de inwoners / Donderdag, 22 december 2022Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana De nieuwe van Afval naar Energie machine is gearriveerd in Ramat HaNegev! Dankzij de nieuwe machine worden drie doelen bereikt: Het creëren van een nieuw Circulair Economie Model voor… Lees verder Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana

Lees nieuws

Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden

... / JNF / Bomen / Maak kennis met onze nieuwe / Woensdag, 21 december 2022Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden Zoals onze voorzitter David (Doedoe) Kornmehl vertelt in zijn terugblik op 2022, is het JNF bestuur uitgebreid met twee nieuwe leden: Isabelle Azoulay en Lucille Wagschal. We stellen ze graag aan je voor.… Lees verder Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden

Lees nieuws