Live vogel spotten in Israël

Vogel spotten in Hula Vallei

Dinsdag, 20 december 2022

Live vogel spotten in Israël

Eind augustus plaatste JNF Israël verschillende camera’s in de Hula Vallei in het noorden van Israël. Hierdoor is het nu fijn vogels kijken thuis vanaf de bank.

De Hula Vallei is een tussenstop voor vele vogels die jaarlijks tussen Afrika, Europa en Azië migreren. In de Hula Vallei is een overdaad aan vers water en eten voor de vogels, waardoor het een goede rustplaats voor ze is om op kracht te komen voor de verdere reis. In het voor- en najaar passeren er zo’n half miljard vogels het gebied. Door de grote diversiteit aan vogels die hier neerstrijken is het een geliefde plek voor vogelspotters en natuurliefhebbers.

Vogel spotten in Hula Vallei
Vogel spotten in Hula Vallei

Acht verschillende camera’s

Via acht verschillende camera’s is het mogelijk live vogel spotten naar onder andere:

  • De kraanvogel: Een uitzicht op het gebied waar ze een tussenstop maken tijdens hun trek.
  • Lagune: Een uitzicht op een lagune die rijk is aan vegetatie met een veelheid aan vogelsoorten, zoals aalscholvers, pelikanen en diverse roofvogels.
  • Westelijke oever – zuid: Een vogelspotplaats aan de westkant van het meer.
  • Buffel: Een uitzicht over een grote kudde met duizenden buffels.
  • De toren: Een panoramisch uitzicht over het meer.

Achtergrond Hula Vallei

De Hula Vallei is een must voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, vogelaars en fotografen. Het is dan ook een prachtig stukje natuurgebied, dat wordt beheerd door JNF Israël. Het is gelegen tussen de Golan Hoogte en het Naftali Gebergte.

Tot begin jaren vijftig bestond de vallei voornamelijk uit moerasgronden. Het JNF, lokale boeren en natuurliefhebbers maakten het tot een prachtig natuurlandschap. De vallei werd drooggelegd, wat extra landbouwgrond opleverde, en fiets- en wandelpaden werden aangelegd. Door de drooglegging was men bang dat de flora en fauna zou verdwijnen, maar dat gebeurde niet. Mensenhanden en moeder natuur zorgden, en zorgen nog steeds, voor een natuurlijk evenwicht.

De vogels tieren er wel bij. In totaal zijn er zo’n vijfhonderd verschillende soorten die voor lange of korte duur in dit paradijs verblijven. In de vallei is een centrum voor vogelonderzoek waar de vogels onder andere worden geringd. Eén keer per week worden de vogels geteld. Dat gebeurt vlak voor zonsondergang.

Vogel spotten in Hula Vallei

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Joanne’s blog 18

... / JNF / Bomen / Joanne’s blog 18 / Donderdag, 7 december 2023Joanne's blog Lieve allemaal, Afgelopen dinsdag was het precies achttien jaar geleden dat ik, samen met mijn hond Donna, naar Israël verhuisde. We gingen wonen in een kibboets vlak bij de Libanese grens. Een half jaar later brak de Tweede Libanonoorlog uit.… Lees verder Joanne’s blog 18

Lees nieuws

Joanne’s blog 17

... / JNF / Bomen / Joanne’s blog 17 / Maandag, 4 december 2023Joanne's blog Lieve allemaal, Nu het staakt-het-vuren in het zuiden is gestopt, betekent dat ook dat het in het noorden weer heel onrustig is. Toch gaat het ‘gewone’ leven door. Dat bleek weer eens te meer toen ik gisteren boodschappen ging doen… Lees verder Joanne’s blog 17

Lees nieuws

Joanne’s blog 16

... / JNF / Bomen / Joanne’s blog 16 / Donderdag, 30 november 2023Joanne's blog Lieve allemaal, Een heldere blauwe hemel en een koude wind. In het noorden van Israël is de winter begonnen. Sinds een paar dagen is het hier, waarschijnlijk vanwege het staakt-het-vuren in het zuiden van het land, redelijk rustig. Maar men… Lees verder Joanne’s blog 16

Lees nieuws

Joanne’s blog 15

... / JNF / Bomen / Joanne’s blog 15 / Dinsdag, 28 november 2023Joanne's blog Lieve allemaal, Dagelijks zit ik aan de televisie gekluisterd. Ik wil weten hoe het is met de vrijgelaten gegijzelden, mensen die ik alleen ken van foto’s, maar met wie ik toch zo’n intense verbondenheid voel. Er is blijdschap als ik… Lees verder Joanne’s blog 15

Lees nieuws