Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana

Afval naar Energie machine geplaatst

Donderdag, 22 december 2022

Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana

De nieuwe van Afval naar Energie machine is gearriveerd in Ramat HaNegev!

Dankzij de nieuwe machine worden drie doelen bereikt:

  1. Het creëren van een nieuw Circulair Economie Model voor het verwerken van organisch landbouwafval in Ramat Hanegev.
  2. Ontwikkeling van een duurzame methode om landbouwafval te behandelen door middel van vergassing (energie) en compostering (plantenbemesting) van landbouwafval.
  3. Voldoen aan de eisen van het Israëlische ministerie van Energie en het ministerie van Milieu om tegen 2050 meer dan 80% van de broeikasgasemissies terug te dringen.

Hadass Nisan, een inwoner van de Nitsana gemeenschap

‘Duurzaamheid is een van de uitdagingen als je woont in het hart van de woestijn. Hoe kunnen we zoveel mogelijk boerderijen in ons gebied beheren en tegelijkertijd het milieu schoon houden met zuivere lucht en een visie voor een toekomst op lange termijn?’

Hoe werkt de machine?

De vergassing maakt gebruik van thermische conversie die het landbouwafval omzet in warmte en elektriciteit. De elektriciteit wordt verkocht aan een lokale verbruiker. De warmte wordt gebruikt voor koeling met absorptiekoelers of met hybride airconditioning.

Dezer dagen worden de infrastructuurwerkzaamheden uitgevoerd, waaronder het leggen van funderingen en een betonnen ondergrond. Hierbij wordt ook een elektrische aansluiting aangelegd.

Naar schatting zal het systeem over twee weken klaar zijn voor installatie.

De vertegenwoordiger van de fabrikant komt in de eerste week van januari om het systeem in werking te stellen.

Van levensbelang

Voor vijf gemeenschappen in Pitchat Nitsana is deze vergassingsmachine van levensbelang:

De stapels landbouwafval worden nu omgezet in hernieuwbare energie. Daarnaast zorgt het voor schone lucht en levenskwaliteit voor de bewoners van het gebied.

Heel veel dank aan al onze donateurs die hieraan hebben bijgedragen. Het is nog steeds mogelijk om een donatie te doen voor dit project.

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Shana tova van onze voorzitter

Donderdag, 13 september 2023Shana tova van onze voorzitter Beste JNF vrienden, shalom!   Al jaren volg ik de ontwikkelingen op het gebied van groene energie met grote belangstelling. Israël staat hoog aangeschreven in de publicaties die ik voorbij zie komen. Wij werken dan ook intensief samen met onze koepelorganisatie JNF Israël om projecten in groene… Lees verder Shana tova van onze voorzitter

Lees nieuws

Terugblik FoodTech avond

Donderdag, 17 augustus 2023Terugblik op een bijzondere FoodTech avond We organiseerden afgelopen juli het JNF FoodTech Experience Event met als gastsprekers dr. Ofir Benjamin en Ethy Levy. Zij spraken over innovatie op het gebied van voedsel en landbouw: de veranderingen op dit gebied, de rol die Israël daarbij speelt en wat het voor invloed heeft… Lees verder Terugblik FoodTech avond

Lees nieuws

Van Wageningen naar Tel Hai met een JNF studiebeurs

Woensdag, 16 augustus 2023Van Wageningen naar Tel Hai met een JNF studiebeurs Heb je interesse in een onderzoekstage in Israël? Laat je inspireren door Jort Bouma (25 jaar). Hij is onze eerste student uit Wageningen die met een JNF studiebeurs stage loopt bij het Tel Hai College. Het Tel Hai College is een agri- en… Lees verder Van Wageningen naar Tel Hai met een JNF studiebeurs

Lees nieuws

Hoe gaat het JNF te werk?

Waarom we ons juist nu inzetten voor ons zo geliefde Israël!Hoe gaat het JNF te werk? JNF Nederland is een onafhankelijke stichting en een apolitieke organisatie, die projecten steunt op het gebied van bebossing, water, landbouw en welzijn. Alle projecten van JNF Nederland bevinden zich binnen de internationaal erkende grenzen van Israël. Onze projecten zijn… Lees verder Hoe gaat het JNF te werk?

Lees nieuws