Update projecten – Herstel Jeruzalem woud en Ambulance

Project update - Plaquette Jeruzalem Woud

Maandag, 18 december 2023

Update project – Herstel Jeruzalem Woud

Vele donateurs hebben vorig jaar bijgedragen aan het herstel van het Jeruzalem woud, waar tijdens de hete zomer van 2021 een ernstige brand woedde. Honderden meters bos zijn hersteld: verbrandde bomen zijn verwijderd, nieuwe toegangswegen aangelegd, nieuwe jonge bomen zijn geplant en er zijn meer waterpunten aangelegd.

De namen van de donateurs die voor minimaal 300 euro aan loten voor de 68ste JNF loterij kochten, of een donatie hebben gedaan, werden vermeld op een speciaal namenbord dat op een prachtige plek in het bos is geplaatst. Op de foto’s hiernaast en onder zie je hoe dat eruitziet. Namens de bezoekers van dit mooie bos: heel veel dank voor jullie donaties!

Project update - Plaquette Jeruzalem Woud
Project update - Plaquette Jeruzalem Woud
Project update - Namen plaquette Jeruzalem Woud
Project update - Namen plaquette Jeruzalem Woud
Project update - Ambulance voor het zuiden

Update project - Ambulance voor het zuiden

Na 7 oktober werd de regio rondom de Gazastrook een militaire zone. Dat betekent dat gewone ambulances daar niet meer mochten komen. Omdat de veiligheid van het ambulancepersoneel niet meer kon worden gegarandeerd. Het JNF werd gevraagd bij te dragen aan speciale ambulances, die door medische teams van het Israëlische leger worden bestuurd. Dankzij de donaties van onze donateurs aan ons noodfonds waren we in staat een ambulance te financieren. Veel dank daarvoor!

Lees meer nieuws

JNF Nieuws