Doneer voor een groen Jeruzalem

een groen Jeruzalem - 68e JNF loterij

Doneer voor een groen Jeruzalem

“We vochten dagenlang tegen het immense vuur. Het was afschuwelijk. We hadden zoiets nog nooit meegemaakt”, vertelt Gidi Bashan, manager van de JNF Jeruzalem Regio. “De verbrande bossen bestonden uit honderd jaar oude dennen en veel oorspronkelijk bos.”

Herstel de bossen rondom Jeruzalem

Doneer direct, steun Israël

1100 hectare bos

Doneer voor een groen Jeruzalem

De branden tijdens de zomer van 2021 in de Jeruzalemse heuvels waren de ergste ooit in Israël. Binnen 3 dagen ging 1100 hectare bos in vlammen op. De onverwacht sterke wind veroorzaakte een storm met vlammen die tientallen meters hoog reikten. De intensiteit van de branden was ongeëvenaard in de recente geschiedenis van Israël. Naast grote schade aan de bossen, verloren ook duizenden dieren het leven.

Zonder het continue onderhoud door het JNF zou de brand nog veel grotere schade hebben aangericht.
Na een periode van natuurlijke hergroei, dat gewoonlijk optreedt na één of twee jaar, begint voor JNF het werk. Met als doel een groen Jeruzalem. En daar kan jij aan bijdragen!

Een groen Jeruzalem

Een noodzakelijk project

Hier draag je aan bij

De bossen van Jeruzalem hebben uw hulp nodig; samen zorgen we ervoor dat het groene leven terugkeert. Doneer voor een groen Jeruzalem.
Met je donatie draag je bij aan:

  • het verwijderen van verbrande bomen en struiken
  • het planten van nieuwe bomen
  • de aanleg van toegangswegen voor brandweer- en reddingstroepen
  • de aanleg van nog meer watervulstations
  • de inzet van technologie voor vroege detectie en preventie van branden

 

Je naam wordt vermeld op een JNF Nederland namenbord wanneer je voor 300 Euro of meer doneert of loten koopt. Dit bord komt te staan in een speciaal daarvoor ingericht centrum in de buurt van Jeruzalem.

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Israëlische natuur - Dag van de Aarde - Earth Day

Vier met ons op 22 april de Dag van de Aarde

Op 22 april wordt Earth Day gevierd, ook wel de Dag van de Aarde genoemd. Wereldwijd zijn er op deze dag activiteiten om onze dierbare aarde groener en leefbaarder te maken.

JNF Holland Huis - Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

Bouw mee aan de toekomst van de jeugd

Met jouw hulp bouwen we het hypermoderne, klimaatneutrale JNF Holland Huis voor kansarme kinderen van 14-18 jaar uit Migdal Haemek, in het noorden van Israël.