Herstel Balfour Woud

Het Balfour Woud

Help mee het Balfour
Woud herstellen!

Vanaf 15 juli 2021 tot 10 december 2021 kan je weer loten kopen voor de JNF-loterij. Dit jaar gaat de opbrengst van de loterij naar het herstel van het historische Balfour Woud.

Herstel van het Balfour Woud

Doneer direct, steun Israël

Herbebossing van het Balfour Woud

Het Balfour Woud is een van de oudste JNF-wouden in Israël. Het is aan het begin van de 20e eeuw geplant en ligt in de Jizreël Vallei, vlak bij Nazareth. Door ziekte en branden heeft er de afgelopen jaren op verschillende plekken een ware kaalslag plaatsgevonden, waardoor het inmiddels toe is aan intensieve herbebossing.

Balfour Woud

Israël heeft weinig water

We herstellen de groene longen van Israël. We gaan hier 3000 nieuwe bomen planten, om de dode en zieke bomen te vervangen. Hierna volgt een speciaal onderhoudsplan van drie jaar. Israël heeft weinig water, maar toch worden de eerste drie jaar de jonge boompjes om de drie weken met zoet water geïrrigeerd. Daarna zijn de wortels lang genoeg om zelf te overleven. Deze zomer al starten we met het voorbereidende werk, zodat het planten in september kan starten.

 

Je draagt bij aan:

 

  • het verwijderen van omgevallen en dode bomen
  • het voorbereiden van grond om nieuwe bomen te planten
  • het planten van 3000 bomen met een lange
  • levensverwachting
  • vernieuwde toegangswegen
  • vernieuwde irrigatiesystemen

Samen aan de slag!

Uniek! Koop je voor meer dan 300 euro aan loten, dan wordt je naam vermeld op een speciaal JNF namenbord bij het Balfour Woud.

 

In het Balfour Woud staan op dit moment coniferen, olijf-, johannesbrood- en eucalyptusbomen en bloeien er tal van unieke bloemen en planten. Helaas leed het bos de afgelopen jaren aan flinke kaalslag door ziekte en branden. Hierdoor bezochten de lokale bewoners het woud bijna niet meer.

 

Het Balfour Woud is een Community Forest, een woud van iedereen. Door de centrale ligging in de buurt van Migdal HaEmek (25.000 Joodse inwoners) en Yafia (18.000 Moslim en Christelijke inwoners), heeft het woud een bijzondere verbindingsfunctie. Dankzij een nieuw JNF-initiatief onderhouden de lokale overheid, buurtbewoners en vrijwilligers samen het woud. De bewoners, jong en oud, Joods, Arabisch en Christelijk, zijn intensief betrokken bij de planning en onderhoud van hun eigen educatieve en recreatieve omgeving.
Koop loten of geef loten cadeau en steun daarmee het herstel van het Balfour Woud.

 

Het is niet meer mogelijk om loten te kopen om het Balfour Woud te steunen.

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Zonne-energie panelen in de woestijn

Onderzoek naar duurzame opslag van zonne-energie

Lithiumbatterijen vormen een bedreiging voor het milieu. Daarom zoeken we naar alternatieve opslagmethodes. Er is dringend onderzoek nodig om op een duurzame manier stroom op te slaan.

Het Nitzana park toekomst - 69e loterij project

Breng Nitzana tot bloei

Draag bij om het Nitzana park om te vormen tot een trekpleister voor lokale bezoekers, toeristen en vogelaars. Dat kan alleen met jouw hulp!