Joanne’s blog 30

Joanne's blog 29- Rookwolken van raketten

Donderdag, 22 februari 2024

Joanne's blog

Joanne Nihom - JNF Team

Lieve allemaal,

Het trauma dat de Israëlische bevolking op 7 oktober heeft opgelopen is groot en het zal nog generaties duren voordat het is weggesleten. De verhalen over die afschuwelijke dag sijpelen nog immer door. Iedereen kent wel iemand die direct geraakt is op die dag. Ik hoor van steeds meer mensen, zowel in Israël als in Nederland, dat ze de radio of televisie bijna niet meer aanzetten voor het nieuws. Misschien één keer per dag, maar zeker niet vaker. Het is te veel, te vreselijk en te groot. Daarentegen is het opvallend hoe groot de veerkracht van de Israëlische bevolking is. Dat blijkt onder andere uit de niet te stuiten kleine en grote positieve initiatieven tussen de Joodse en Arabische bevolking. Over een groot aantal daarvan heb ik de afgelopen jaren geschreven. Met de meeste mensen die ik interviewde, heb ik nog regelmatig contact en hun werk lijkt op dit moment nóg belangrijker. Zij laten zich niet stoppen, door niets.

Joanne's blog 30 - avocado's

Wat ook heel bijzonder is, maar wel op een heel ander niveau, zijn de vele positieve reacties die wij ontvangen op onze nieuwsbrief. We hebben vernomen dat velen van jullie die doorsturen aan familie en vrienden. Blijf dat doen! Wees een ambassadeur. Juist nu! Zorg dat wat het JNF voor Israël doet zoveel mogelijk mensen bereikt: het is positieve energie die wij in deze uitdagende tijden allemaal zo hard nodig hebben.

Vandaag deel ik een aantal mooie plaatjes die de afgelopen dagen op mijn weg kwamen. De schoonheid van de natuur is er… altijd!

Liefs en een shabbath met heel veel shalom, Joanne

Joanne's blog - Lente bloemen

Terwijl ik mijn blog schreef, kwam het onderstaande mooie nieuws binnen. De daadkracht van de Israëlische bevolking is en blijft bijzonder!

Vorige week zijn drie winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse Climate Solutions Prize van JNF Israël en JNF Canada.

Deze Israëlische wetenschappers hebben het afgelopen jaar voor baanbrekende oplossingen gezorgd op het gebied van klimaatverandering, zoals:

  • Oplaadbare zink-luchtbatterijen als duurzame en efficiënte vervanging voor vervuilende lithiumbatterijen.
  • Een veilige, gemakkelijke manier om groene ammoniak te produceren als schone alternatieve energiebron.
  • Het gebruik van cyanobacteriën om een milieuvriendelijk cement te maken dat CO2 absorbeert bij gebruik in de bouw.

De Climate Solutions Prize is een grote en belangrijke onderscheiding in Israël, voor het bevorderen van innovatie voor de vermindering van CO2 uitstoot.

Ook het JNF draagt bij aan het onderzoek van een CO2 neutrale Negev en Arava in 2030. Lees hier er meer over op onze website.

Noodactie Israël banner

Lees meer nieuws

JNF Nieuws