Update project: Hoe gaat het met de jongeren van de Rimon Farm?

Jongeren aan de slag op de Rimon Farm

Donderdag, 17 november 2022

Update project: Hoe gaat het met de jongeren van de Rimon Farm?

Afgelopen Pesach is het JNF gestart met geld inzamelen voor het project: ‘Samen planten voor een betere toekomst voor de jeugd van Israël’. Het is gericht op risicojongeren, die voortijdig school hebben verlaten en een groot risico lopen in de criminaliteit te raken.

Samen met lokale autoriteiten en maatschappelijke organisaties biedt dit programma bijlessen in verschillende vakken en intensieve begeleiding door jongerentherapeuten. Bovendien krijgen zij een echte baan aangeboden. Hiervoor ontvangen ze een vergoeding. Ze gaan aan de slag met werkzaamheden zoals bosbehoud en brandpreventie, het aanleggen van toegangs- en fietspaden, of ze werken op het land op de Rimon Farm.

Nir Amitay

We telen niet alleen groenten, maar ook jongeren.

Over de Rimon Farm

De Rimon Farm ligt ten noorden van Be’er Sheva in de Negev woestijn. Daar wordt landbouw gecombineerd met dit intensieve project. De 36-jarige Nir Amitay, lid van kibboets Lahav in de Negev, heeft daar een boerderij waar risicojongeren komen werken.

Nir: ‘Wij geven jongeren een nieuwe kans om hun leven op de rails te krijgen en hun school af te maken. Zij zouden anders op straat belanden, aan de drugs raken en/of in de criminaliteit terechtkomen. Wij bieden ze de veilige omgeving van Rimon Farm, in onze bossen en bij onze landbouwprojecten.’

Hoe staat het er nu voor?

Sinds de start van deze campagne hebben jullie, onze donateurs, maar liefst 50.000 euro gedoneerd. Hartelijk dank hiervoor!

Het begeleiden van één jongere kost 15.000 euro per jaar. Gemiddeld duurt het programma zo’n acht maanden, waardoor we met het opgehaalde geld nu drie jonge kwetsbare mensen kunnen helpen. Het doel van het JNF is om jaarlijks tien van hen te ondersteunen. Help ons dit doel te bereiken door een gift te doen voor dit zo urgente project. Wanneer je dat nog in 2022 doet, kun je nog dit jaar gebruik maken van belastingvoordeel.

Jongeren aan het werk op de Rimon Farm
Meisje aan het werk op de Rimon Farm

Hoe werkt het?

In samenwerking met JNF Israël en het ministerie van Sociale Zaken in Israël krijgen de jongeren die voortijdig school hebben verlaten een verwijzing naar Rimon Farm. Op dit moment zijn er zo’n twintig jongeren die het programma doorlopen en op de Rimon Farm werken. Zeventien jongeren hiervan komen uit de steden Netivot en Kiryat Gat. Deze week komen er nog zo’n vijftien bij uit Kiryat Gat. Daarnaast heeft Rimon Farm een ‘opendeurbeleid’. Dat betekent dat elke tiener die contact opneemt, omdat hij of zij hulp nodig heeft welkom is. Ook wanneer die uit een andere regio komt.

Nir: ‘Wij staan voortdurend in contact met de gemeente en de  families van de jongeren. Zo zorgen we ervoor dat ze de best mogelijke zorg krijgen. De therapeutische en educatieve sessies worden voor elke tiener aangepast aan hun eigen behoefte en vraag, die van het gezin en de verwijzende maatschappelijk werker.’ Het succes hiervan zien we in de gedeeltelijke terugkeer van een aantal van hen naar school.

Begeleiding

Nir: ‘Het proces van het opnemen en begeleiden van een jongere met zoveel problemen is een complexe uitdaging. Velen van hen zijn volledig hun vertrouwen kwijtgeraakt in het systeem en in de volwassen wereld. Omdat ze alleen maar tegenslag gekend hebben in hun leven. Wij geven ze hier de aandacht die ze verdienen. Ik ben dankbaar dat het JNF ons helpt, want dit is belangrijk werk.’

Planten op de Rimon Farm

Lees meer nieuws

JNF Nieuws