Ervaringen van vrijwilligers in Nitzana

Maurice Weststrate is een van de vrijwilligers in Nitzana

Maurice Weststrate deelt zijn ervaringen

Hoe vergaat het onze vrijwilligers in Nitzana?

Vorige week deden we een oproep om vrijwilligerswerk te doen in Nitzana. We ontvingen veel vragen en aanmeldingen, bedankt daarvoor!

Gisterenavond sprak Vivian Rinat, directeur JNF, telefonisch met Maurice Weststrate, een van de vrijwilligers, die nu twee weken in de kassen werkt. Lees hier over zijn ervaringen.

Twee weken geleden vertrok Maurice naar Israël, om zoals hij dat zelf omschrijft: ‘Mijn steentje bij te dragen aan de wederopbouw van Israël na de vreselijke aanslag op 7 oktober.’ Samen met zo’n veertig andere vrijwilligers uit Frankrijk, Amerika en Nederland helpt hij de boeren in het zuiden. Het is zwaar werk, maar dat kan Maurice niet schelen. “Ik heb in de tomatenkassen gewerkt en nu maak ik me nuttig op een biologische boerderij waar ze zoete aardappelen, uien en andere gewassen verbouwen.”  Hij vertelde Vivian dat ze goed worden verzorgd en dat er een fijne onderlinge sfeer is. Naast het harde werken is er ook tijd voor gezamenlijke activiteiten zoals de shabbatmaaltijd op vrijdagavond.

Maurice Weststrate is een van de vrijwilligers in Nitzana
Nitzana

Bijzondere ervaring om nooit te vergeten

“Het is bijzonder om te zien hoe we in een soort van miniafspiegeling van de Israëlische maatschappij leven. Joodse- en Bedoeïenkinderen die hier op school zitten, Israëlische soldaten, het loopt allemaal door elkaar. En tijdens de maaltijden ontmoetten we de plaatselijke bevolking, want we eten samen.”

'Geen luxe vakantie'

Nitzana heeft een woestijnklimaat en ’s nachts is het er daardoor best wel koud. “In onze tenten staan gelukkig elektrische kachels. We hebben niets te klagen”, aldus Maurice. Als ze het gesprek bijna hebben beëindigd, vraagt hij Vivian te benadrukken dat het geen luxe vakantie is. “Maar”, zegt Maurice, “het is zo bijzonder om op deze manier onderdeel van de Israëlische samenleving te zijn. Dit is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.”

Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Lees dan hier hoe je je kunt aanmelden.

Het slaapverblijf van de vrijwilligers in Nitzana
De eetzaal in Nitzana waar ook de vrijwilligers werken
Nitzana

Lees meer nieuws

JNF Nieuws