75 diplomaten planten 75 bomen voor Israëls verjaardag

75 diplomaten planten 75 bomen voor Israëls 75ste verjaardag

Dinsdag, 23 mei 2023

75 diplomaten planten 75 bomen voor Israëls 75ste verjaardag

Om de 75ste verjaardag van het land te eren, nodigden JNF Israël en het ministerie van Buitenlandse Zaken begin deze maand het diplomatieke corps in Israël uit om samen 75 bomen te planten.

Een gebaar van vriendschap en verbondenheid met het land en het volk.

De ceremonie vond plaats in het bos bij Yad Vashem in Jeruzalem.

Meer dan 75 ambassadeurs en diplomaten uit verschillende landen plantten een boom. Zoals uit de VS, Duitsland, Italië, Brazilië, Mexico, Nigeria, Zambia, India, Japan, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

75 diplomaten planten 75 bomen voor Israëls 75ste verjaardag
75 diplomaten planten 75 bomen - Vivian met de ambassadeur en voorzitter van JNF Israël

'Bomen planten is altijd een goed idee'

De Zambiaanse ambassadeur, Martin Mwanambale, is de decaan van het diplomatieke corps in Israël. Hij sprak namens alle aanwezigen het speciale gebed uit voor het planten van een boom.

Onze directeur Vivian Rinat was er ook bij. ‘Het was een emotionele gebeurtenis om met vrienden vanuit de hele wereld samen Israël een mooi cadeau te geven. Hans Docter, de Nederlandse ambassadeur in Israël, nodigde mij uit om samen een boom namens Nederland te planten, naast de Nederlandse vlag. Bomen planten is altijd een goed idee. Daarnaast is er geen betere manier om de klimaatverandering tegen te gaan.’

Op de foto hiernaast staan van links naar rechts: Vivian Rinat (Directeur JNF Nederland), Hans Docter (Nederlandse ambassadeur in Israël) en Ifat Ovadia – Luski (CEO JNF Israël).

Over de JNF kwekerijen

De bomen van het JNF worden gekweekt in drie kwekerijen verspreid over het land:

  • kwekerij Golani in het noorden;
  • kwekerij Eshtaol in het midden;
  • kwekerij Gilat in het zuiden van het land.

Elke kwekerij is toegespitst op de specifieke behoeften en klimatologische omstandigheden van zijn regio. Door de onderlinge uitwisseling van kennis en expertise zijn ze samen sterk. Vandaar dat het de groene kraamkamers van het JNF zijn.

Wil je een van deze kwekerijen bezoeken of een boom planten? Neem dan contact op met ons kantoor in Amsterdam.

75 jaar Israël

Om deze bijzondere verjaardag te vieren, geven we voor het herstel van het Kissufim bos exclusieve certificaten uit. Het ’75 jaar Israël certificaat’ ontvang je bij een donatie van minimaal 75 euro.

Lees meer nieuws

JNF Nieuws