75 jaar Israël

75 jaar Israël - toen en nu

Mazzeltov Israël! 75 jaar

75 jaar geleden, op 14 mei 1948, riep David Ben-Goerion de onafhankelijkheid van de staat Israël uit. Israël is binnen 75 jaar een succesvol land geworden. Van een half miljoen inwoners in 1948, tot 10 miljoen inwoners nu. 

Een bijzondere band

75 jaar Israël en JNF onafscheidelijk met elkaar verbonden

Bekijk de video hiernaast over 75 jaar Israël en de band met het JNF.

Lukt het niet om de video af te spelen? Bekijk hem dan via deze link.

75 jaar Israël certificaat

Feliciteer Israël

Wat gaan we dit jaar doen?

  • Speciaal ‘75 jaar Israël certificaat’
    Iedereen die dit jaar € 75 of meer doneert aan een van onze projecten, ontvangt een bijzonder certificaat ter gelegenheid van 75 jaar Israël.
  • Elke pijler een project
    Om de verjaardag van Israël te vieren gaan we dit jaar een aantal bijzondere projecten realiseren die al onze vier pijlers ten goede komen: bos, water, landbouw en welzijn. Ons eerste project is het herstel van het Kissufim bos aan de grens met Gaza. Het tweede project is de bouw van het JNF Holland Huis in Migdal HaEmek, waarmee we de jeugd van de periferie in het noorden van Israël een toekomst bieden. Houd onze nieuwsbrief in de gaten, voor de andere twee projecten!
  • Tikoen Olam
    Tikoen Olam betekent ‘verbeter de wereld’ in het Ivriet. Het JNF doet dat door middel van verschillende projecten. Steun ons en doneer, want iedere bijdrage helpt. Wij dragen immers gezamenlijk de verantwoordelijkheid om de wereld goed achter te laten.

Feliciteer Israël en deel de blijdschap met de inwoners van Israël door dit jaar een extra gift te doen.

Toda rabah! Veel dank!

Een extra gift

Trots op ons land

Om Israël te feliciteren en de blijdschap te delen met de inwoners vraagt het JNF jou een extra gift te doen dit jaar. Doe dit door te doneren aan een van de vier projecten of aan alle vier. Samen met al onze donateurs heeft het JNF bijgedragen aan de opbouw van het land. We mogen trots op zijn op alles wat we hebben bereikt.

Toch kunnen we het ons niet veroorloven te stoppen met ons werk. We hebben veel bomen geplant, maar zonder onderhoud en maatregelen zullen de toenemende bosbranden die weer verwoesten. Zonder concrete acties hebben we een waterprobleem. Zonder onderzoek kunnen we straks geen landbouw meer bedrijven door de toenemende hitte en droogte van dit klimaat.

Bestel daarom nu het speciale 75 jaar Israël certificaat. Samen maken en houden we Israël groen en leefbaar!

Waterreservoir in Israël