Een internationaal geprezen ecologisch park

Hula Vallei - Een internationaal geprezen ecologisch park

Maandag, 22 mei 2023

Een internationaal geprezen ecologisch park

Op 13 mei was het Wereldvogeltrekdag. Reden voor ons om extra aandacht aan de Hula vallei te geven.

Het hart van de Hula vallei, gelegen in het noorden van Israël, is door het JNF in de jaren vijftig getransformeerd. Van een gebied vol moerassen naar een internationaal geprezen ecologisch park, met een groot meer in het hart. Het vormt de thuisbasis van vele vogelsoorten en lokale wilde dieren. Tijdens het trekseizoen is het ook nog eens een geliefde tussenstop voor onder andere kraanvogels, pelikanen en flamingo’s.

Infographic vogelspotten Hula Vallei - Een internationaal geprezen ecologisch park
Hula Vallei - Een internationaal geprezen ecologisch park

De Hula vallei

Een spectaculaire aanblik

Duizenden toeristen, uit Israël en het buitenland, bezoeken het park jaarlijks. Ze genieten daar van de spectaculaire aanblik van de trekvogels en ontdekken om de natuur op zijn best.

Het in het park gelegen Agmon Wildlife Rehabilitation Centre (AWRC) is een initiatief van JNF Israël. Zij behandelen en redden jaarlijks tientallen gewonde vogels. Dankzij hun unieke rehabilitatieproces kunnen de vogels na behandeling snel weer in het wild worden vrijgelaten.

Wil jij de natuur in Israël ook helpen? Doe dan een donatie van 75 euro of meer en ontvang het bijzondere 75 jaar Israël certificaat.

Lees meer nieuws

JNF Nieuws