Persbericht – JNF Experience Event Amersfoort

JNF Experience Event Amersfoort

dinsdag, 24 mei 2022

Van afval naar energie
Landbouw in de Negev woestijn

Op dinsdagavond 28 juni aanstaande organiseert het Joods Nationaal Fonds (JNF) in het Flint Theater het JNF Experience Event Amersfoort. Een avond rondom de thema’s: hoe kun je landbouw bedrijven in de woestijn? En kun je met bomen de schade van het broeikaseffect beperken?

JNF Experience Event Amersfoort
JNF Experience Event Amersfoort

Van afval naar energie

De enorme productie van cherrytomaatjes, die via druppelirrigatie groeien in de Negev woestijn, zorgt voor meer dan 5.000 ton organisch afval per jaar. De opgestapelde afvalplaatsen vormen een gevaar voor het milieu en trekken ongedierte aan. De groene oplossing is om met gebruik van broeikasafval energie op te wekken. Deze duurzame oplossing is uniek in Israël.

Toenemende bosbranden in de wereld

Net als de rest van de wereld ondervindt ook Israël de gevolgen van de opwarming van de aarde. Het heeft effect op het klimaat, de natuur en onze gezondheid. Bomen en bossen helpen de schade van het broeikaseffect te beperken en het natuurlijk evenwicht te herstellen. Het JNF is hier expert in en deelt haar ervaring met de rest van de wereld.

De sprekers

Onze gastsprekers uit Israël zijn:

  • agronoom Mili Zanbar en
  • JNF boom- en bosexpert Nitai Zecharia.

“Ik ben blij dat deze experts naar Nederland komen. Het is voor ons belangrijk dat we de donateurs de mogelijkheid geven om met deskundigen uit Israël in gesprek te gaan.” zegt Vivian Rinat, directeur JNF.

Wij nodigen je uit voor het JNF Experience Event Amersfoort, met een avondvullend programma met Israëlisch hapjes en muziek.

JNF Experience Event Amersfoort

Lees meer nieuws

JNF Nieuws