Aangenaam kennis maken: Shirly Smeels – de Haas

Zoom ZLA - Shirly Smeels - de Haas

Dinsdag, 3 mei 2022

Aangenaam kennis maken: Shirly Smeels – de Haas

Sinds juni 2021 ben ik werkzaam bij het JNF als communicatiespecialist. Ik ben geboren in Jeruzalem en kwam als jong meisje naar Nederland met mijn moeder. Ik ging naar de Joodse scholen Rosj Pina en Maimonides en naar de Joodse jeugdvereniging Bne Akiwa.

Na mijn studie communicatie startte ik bij Emesa, een e-commercebedrijf. Daar ging ik aan de slag met online marketing. Hierna kwam ik bij de reisorganisatie Corendon terecht. Hier heb ik als database marketeer en communicatiemanager 10 jaar met veel enthousiasme gewerkt. In deze periode trouwde ik en wij kregen 3 dochters die nu 10, 8 en 4 jaar zijn. Ook zij gaan naar Rosj Pina.

Shirly Smeels - de Haas
Zoom ZLA - Shirly Smeels - de Haas

Aan de slag bij JNF

Mijn overstap naar het JNF was voor mij een logische. Israël is mijn tweede thuis. Het JNF maakt in Israël het verschil en zorgt voor een groener land. De landbouwprojecten maken de meeste indruk op mij, vooral in de woestijn. Ook dat Israël haar kennis deelt met de hele wereld.

ZLA

Sinds december ben ik begonnen met de opleiding Zionist Leadership Academy (ZLA), opgezet door de WZO (the World Zionist Organisation). JNF Israël is een van de sponsoren van deze opleiding, met als doel meer bekendheid over het werk van JNF te bewerkstelligen. Samen met 43 studenten van over de hele wereld volg ik de tweewekelijkse bijeenkomsten. We leren in zoombijeenkomsten over Israël, haar geschiedenis, de sociale dillema’s in het land, fondsenwerving, filantropie en meer.

In september ronden we het programma af met een conferentie in Israël. In de komende maanden werken we in teams aan het eindproject. Mijn team heeft als projectonderwerp: het klimaat. Dat is een uitdaging, we hopen echt met iets te komen dat impact kan maken.

Lees meer nieuws

JNF Nieuws