Opening nieuw Christenen voor Israël Park

Nieuw Christenen voor Israël Park, Givat Hamoreh

Donderdag, 21 maart 2024

Opening nieuw Christenen voor Israël Park

Eergisteren, dinsdag 19 maart, was het zover: de opening van het nieuwe Christenen voor Israël Park in Givat Hamoreh. Dit park is gelegen in het noorden van Israël in de Jizreëlvallei, niet ver van Nazareth.

Het begon allemaal twee jaar geleden, toen Vivian Rinat, Directeur JNF, de directeur van Christenen voor Israël, Frank van Oordt, en twee van zijn bestuursleden uitnodigde om het Givat Hamoreh Woud te bezoeken. Het was een prachtige dag en ze konden in de verte zelfs de berg Gilboa zien liggen. Vivian vroeg Frank of hij, ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van  Israël, wilde overwegen om geld te doneren voor het herstel van dit bos, dat voor een groot deel was verwoest door hevige branden. Frank zegde toe een campagne te voeren om geld voor het nieuwe Christenen voor Israël Park op te halen.

Nieuw Christenen voor Israël Park, Givat Hamoreh
Opening nieuw Christenen voor Israël Park - boom planten

Givat Hamoreh

Minder dan een jaar later, op een warme dag begin september 2023, ontmoetten Frank en Vivian elkaar opnieuw, en niet toevallig, in een prachtig bos in het noorden van Israël. Frank overhandigde haar een grote cheque met het mooie bedrag van € 50.000 voor het Christenen voor Israël Park, dat hij, dankzij zijn gulle donateurs, bij elkaar had geworven.

Met dit bedrag bekostigden wij het herstel van het Givat Hamoreh Woud in het noorden van Israël.

Afgelopen dinsdag onthulden we de plaquette van het park, samen met een grote groep donateurs van Christenen voor Israël, die op dat moment in Israël waren voor een solidariteitsreis.

Een bijzondere openingsceremonie

Petje af voor de donateurs en iedereen die de stromende regen en de modder trotseerde om een boom te planten. En hulde aan JNF Israël voor het regelen van de ceremonie, de drankjes en hapjes en vooral voor de paraplu’s en de tent!

Vivian Rinat: “Ik ben erg trots dat we, juist in de moeilijkste periode sinds Israëls bestaan, in staat waren met onze vrienden in het Givat Hamoreh Woud samen te komen, om de plaquette van het Christenen voor Israël Park officieel te onthullen. Want juist nu is het moment om samen te zijn, om onvoorwaardelijk solidair met Israël te zijn en het land weer tot bloei te brengen. En dat is precies wat we deden door dit park te openen.”

Dank aan Christenen voor Israël en met name Frank van Oordt voor onze bijzondere vriendschap. Grote liefde voor het land Israël is wat ons bindt. Mogen er nog vele mooie samenwerkingsprojecten volgen.

Opening nieuw Christenen voor Israël Park, Givat Hamoreh

Lees meer nieuws

JNF Nieuws