JNF verleent humanitaire hulp

JNF verleent Humanitaire hulp in Hongarije

donderdag, 2 juni 2022

JNF verleent humanitaire hulp aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne houdt ons allen bezig.

Sinds het uitbreken ervan heeft het JNF, samen met andere Joodse organisaties, niet stilgezeten.  Shariel Gon, directeur fondsenwerving JNF Israël: “De Joodse burgers van Oekraïne zijn vluchtelingen geworden en werden door niemand gesteund. Onze JNF kantoren in Midden-Europa werken nu samen met Joodse gemeenschappen en organisaties in Slowakije en Hongarije om hen te helpen.” Het JNF verleent humanitaire hulp aan deze slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

JNF verleent Humanitaire hulp in Hongarije

Kobi Davit, voorzitter van JNF Hongarije en Midden-Europa

Het ondersteunen van Joodse vluchtelingen uit Oekraïne is geen onderdeel van de traditionele JNF activiteiten , maar om deze afschuwelijke situatie konden we niet heen. We helpen hen met van alles, zoals kleding,  toiletartikelen en spelletjes voor de kinderen. We doen ons best, en soms lukt het  om een glimlach op hun gezicht terug te brengen.

De weeskinderen in Nes Harim

Hoe gaat het nu met hen?

Ook wij, in Nederland, zijn actief. Afgelopen maart vroegen wij financiële hulp om de weeskinderen uit Zhytomyr te helpen.

De honderd kinderen en hun verzorgers verblijven nog steeds in het JNF Field Centrum in Nes Harim, in de buurt van Jeruzalem. Ondanks wat de kinderen hebben meegemaakt, gaat het ze redelijk goed. Zoals het er nu uitziet, zullen zij zeker tot het eind van de zomer in Nes Harim verblijven. Mede dankzij het JNF en vrijwilligers van een aantal andere organisaties is een dagelijks, gevarieerd programma voor de kinderen en begeleiders samengesteld.

Dankzij jullie steun draagt het JNF bij aan:

  • financiële vergoedingen
  • onderdak
  • ten minste 3 maaltijden per dag
  • educatieve activiteiten

Heel veel dank aan onze donateurs voor de gulle donaties voor de weeskinderen in Nes Harim. In de video hiernaast bedanken wij hen nogmaals, en laten we een overzicht zien van de activiteiten van de afgelopen maanden.

Toch doen wij alsnog een oproep op jullie vrijgevigheid. De kinderen blijven langer dan gepland en dat brengt de nodige kosten met zich mee.

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Dankbaar voor de oogst

... / JNF / Bomen / Dankbaar voor de oogst / woensdag, 1 juni 2022Dankbaar voor de oogst Op 5 en 6 juni 2022 vieren we Sjawoe’ot (het Wekenfeest). Net als Pesach en Soekot is ook dit feest aan landbouw gekoppeld: we vieren de opbrengst van de oogst. Rabbijn Menno ten Brink vertelt over de… Lees verder Dankbaar voor de oogst

Lees nieuws

Ontmoet Heather Kurzbauer

... / JNF / Bomen / Ontmoet Heather Kurzbauer / woensdag, 1 Juni 2022Ontmoet Heather Kurzbauer, donateur van het JNF Heather Kurzbauer: “Mijn ouders reisden geregeld vanuit Amerika op uitnodiging van de Technische Universiteit in Haifa, de Technion, naar Israël. Ze doneerden aan onderzoeksprojecten, en vonden het belangrijk dat kennis werd gedeeld met andere delen… Lees verder Ontmoet Heather Kurzbauer

Lees nieuws

Persbericht – JNF Experience Event Amersfoort

... / JNF / Bomen / Persbericht – JNF Experience Event / dinsdag, 24 mei 2022Van afval naar energie Landbouw in de Negev woestijn Op dinsdagavond 28 juni aanstaande organiseert het Joods Nationaal Fonds (JNF) in het Flint Theater het JNF Experience Event Amersfoort. Een avond rondom de thema’s: hoe kun je landbouw bedrijven in… Lees verder Persbericht – JNF Experience Event Amersfoort

Lees nieuws

Aangenaam kennis maken: Shirly Smeels – de Haas

... / JNF / Bomen / Aangenaam kennis maken: Shirly Smeels / Dinsdag, 3 mei 2022Aangenaam kennis maken: Shirly Smeels – de Haas Sinds juni 2021 ben ik werkzaam bij het JNF als communicatiespecialist. Ik ben geboren in Jeruzalem en kwam als jong meisje naar Nederland met mijn moeder. Ik ging naar de Joodse scholen… Lees verder Aangenaam kennis maken: Shirly Smeels – de Haas

Lees nieuws