JNF verleent humanitaire hulp

JNF verleent Humanitaire hulp in Hongarije

donderdag, 2 juni 2022

JNF verleent humanitaire hulp aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne houdt ons allen bezig.

Sinds het uitbreken ervan heeft het JNF, samen met andere Joodse organisaties, niet stilgezeten.  Shariel Gon, directeur fondsenwerving JNF Israël: “De Joodse burgers van Oekraïne zijn vluchtelingen geworden en werden door niemand gesteund. Onze JNF kantoren in Midden-Europa werken nu samen met Joodse gemeenschappen en organisaties in Slowakije en Hongarije om hen te helpen.” Het JNF verleent humanitaire hulp aan deze slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

JNF verleent Humanitaire hulp in Hongarije

Kobi Davit, voorzitter van JNF Hongarije en Midden-Europa

Het ondersteunen van Joodse vluchtelingen uit Oekraïne is geen onderdeel van de traditionele JNF activiteiten , maar om deze afschuwelijke situatie konden we niet heen. We helpen hen met van alles, zoals kleding,  toiletartikelen en spelletjes voor de kinderen. We doen ons best, en soms lukt het  om een glimlach op hun gezicht terug te brengen.

De weeskinderen in Nes Harim

Hoe gaat het nu met hen?

Ook wij, in Nederland, zijn actief. Afgelopen maart vroegen wij financiële hulp om de weeskinderen uit Zhytomyr te helpen.

De honderd kinderen en hun verzorgers verblijven nog steeds in het JNF Field Centrum in Nes Harim, in de buurt van Jeruzalem. Ondanks wat de kinderen hebben meegemaakt, gaat het ze redelijk goed. Zoals het er nu uitziet, zullen zij zeker tot het eind van de zomer in Nes Harim verblijven. Mede dankzij het JNF en vrijwilligers van een aantal andere organisaties is een dagelijks, gevarieerd programma voor de kinderen en begeleiders samengesteld.

Dankzij jullie steun draagt het JNF bij aan:

  • financiële vergoedingen
  • onderdak
  • ten minste 3 maaltijden per dag
  • educatieve activiteiten

Heel veel dank aan onze donateurs voor de gulle donaties voor de weeskinderen in Nes Harim. In de video hiernaast bedanken wij hen nogmaals, en laten we een overzicht zien van de activiteiten van de afgelopen maanden.

Toch doen wij alsnog een oproep op jullie vrijgevigheid. De kinderen blijven langer dan gepland en dat brengt de nodige kosten met zich mee.

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Herfst in Israël

... / JNF / Bomen / Herfst in Israël / Donderdag, 29 september 2022Herfst in Israël Nitai Zecharia, onze boswachter in het Ben Shemen Woud, vertelt ons in de video hiernaast over de herfst in Israël. De herfst is in Nederland volop aanwezig. Dat is te merken aan het gure weer en aan de natuur… Lees verder Herfst in Israël

Lees nieuws

Karakteristieke bomen in de spotlights

... / JNF / Bomen / Karakteristieke bomen in de spotlights / Donderdag, 22 september 2022Karakteristieke bomen in de spotlights De Israëlische Yaakov Shkolnik weet alles van bomen. Zijn liefde voor de natuur begon al tijdens de middelbare school. Een paar jaar geleden schreef hij met medewerking van JNF Israël ‘101 Special and Amazing Trees… Lees verder Karakteristieke bomen in de spotlights

Lees nieuws

Innovatie tegen droogte

... / JNF / Bomen / Innovatie tegen droogte / Maandag, 22 augustus 2022Innovatie tegen droogte In Nederland heerst op dit moment grote droogte. In Israël heeft men hier al jaren mee te maken. Niet alleen wordt daar de droogte steeds groter, ook worden de regenbuien heviger. Dat veroorzaakt vooral in dorpen en steden veel… Lees verder Innovatie tegen droogte

Lees nieuws

Olijfboom ter nagedachtenis

... / JNF / Bomen / Olijfboom ter nagedachtenis / Maandag, 22 augustus 2022Olijfboom ter nagedachtenis Op zaterdag 30 juli was het tachtig jaar geleden dat het eerste transport vanuit Rotterdam naar Westerbork vertrok. Ongeveer vijfenzestighonderd Joden uit de Maasstad en omgeving gingen een vrijwel zekere dood tegemoet. Onder grote belangstelling werden zij op 31… Lees verder Olijfboom ter nagedachtenis

Lees nieuws