JNF verleent humanitaire hulp

JNF verleent Humanitaire hulp in Hongarije

donderdag, 2 juni 2022

JNF verleent humanitaire hulp aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne houdt ons allen bezig.

Sinds het uitbreken ervan heeft het JNF, samen met andere Joodse organisaties, niet stilgezeten.  Shariel Gon, directeur fondsenwerving JNF Israël: “De Joodse burgers van Oekraïne zijn vluchtelingen geworden en werden door niemand gesteund. Onze JNF kantoren in Midden-Europa werken nu samen met Joodse gemeenschappen en organisaties in Slowakije en Hongarije om hen te helpen.” Het JNF verleent humanitaire hulp aan deze slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

JNF verleent Humanitaire hulp in Hongarije

Kobi Davit, voorzitter van JNF Hongarije en Midden-Europa

Het ondersteunen van Joodse vluchtelingen uit Oekraïne is geen onderdeel van de traditionele JNF activiteiten , maar om deze afschuwelijke situatie konden we niet heen. We helpen hen met van alles, zoals kleding,  toiletartikelen en spelletjes voor de kinderen. We doen ons best, en soms lukt het  om een glimlach op hun gezicht terug te brengen.

De weeskinderen in Nes Harim

Hoe gaat het nu met hen?

Ook wij, in Nederland, zijn actief. Afgelopen maart vroegen wij financiële hulp om de weeskinderen uit Zhytomyr te helpen.

De honderd kinderen en hun verzorgers verblijven nog steeds in het JNF Field Centrum in Nes Harim, in de buurt van Jeruzalem. Ondanks wat de kinderen hebben meegemaakt, gaat het ze redelijk goed. Zoals het er nu uitziet, zullen zij zeker tot het eind van de zomer in Nes Harim verblijven. Mede dankzij het JNF en vrijwilligers van een aantal andere organisaties is een dagelijks, gevarieerd programma voor de kinderen en begeleiders samengesteld.

Dankzij jullie steun draagt het JNF bij aan:

  • financiële vergoedingen
  • onderdak
  • ten minste 3 maaltijden per dag
  • educatieve activiteiten

Heel veel dank aan onze donateurs voor de gulle donaties voor de weeskinderen in Nes Harim. In de video hiernaast bedanken wij hen nogmaals, en laten we een overzicht zien van de activiteiten van de afgelopen maanden.

Toch doen wij alsnog een oproep op jullie vrijgevigheid. De kinderen blijven langer dan gepland en dat brengt de nodige kosten met zich mee.

Lees meer nieuws

JNF Nieuws