Help nu deze Oekraïense weeskinderen

Oekraïnse weeskinderen in Israël

Help nu deze
Oekraïense weeskinderen

Noodactie voor Oekraïne

Doneer direct

Gevlucht voor het geweld in hun thuisland

Het JNF Nes Harim Centrum voor recreatie en educatie, gelegen in de heuvels van Jeruzalem, heeft haar deuren geopend voor 84 Oekraïense weeskinderen in de leeftijd van 2-12 jaar. De kinderen kwamen afgelopen zondag 6 maart aan op luchthaven Ben Goerion in Israël, vergezeld door 56 verzorgers.

Hevig getraumatiseerd, verkleumd, angstig en doodmoe, staken ze een aantal dagen geleden de Oekraïense grens over naar Roemenië. Daar werden ze door Israëlische hulporganisaties op het vliegtuig naar Israël gezet.

KKL-JNF, onze koepelorganisatie in Israël, vangt deze weeskinderen uit Oekraïne op. Wij zijn gevraagd daar aan bij te dragen. Help je mee?

Waar draag je aan bij?

De JNF huisjes zijn een voorlopig, veilige en warme thuishaven voor de kinderen uit Zhytomyr. Hier krijgen ze alles wat ze nodig hebben zoals voedsel, kleding en speelgoed. Tijdens hun verblijf van ten minste een maand, wordt ook psychologische begeleiding, educatieve activiteiten en ontspanning geregeld.

Deze uitzonderlijke noodactie is nodig om ervoor te zorgen dat deze kinderen alles krijgen wat ze verdienen.

Help mee!

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Kwetsbare jongeren

Samen planten voor een betere toekomst

Jongeren hebben het op dit moment moeilijk. Door de coronacrisis zijn veel van hen in een sociaal isolement terecht gekomen. Voor jongeren uit economisch kwetsbare milieus wordt dit nog eens versterkt

Oekraïnse weeskinderen in Israël

Help nu deze Oekraïense weeskinderen

Het JNF Nes Harim Centrum voor recreatie en educatie, gelegen in de heuvels van Jeruzalem, heeft haar deuren geopend voor 84 Oekraïense weeskinderen in de leeftijd van 2-12 jaar.