Wat doet het JNF in coronatijd?

Donderdag, 30 april 2020

Wat doet het JNF in coronatijd?

U kent haar inmiddels uit onze eerdere nieuwsbrieven: Barbara Flesschedrager. Zij is niet alleen verantwoordelijk voor de afhandeling van nalatenschappen binnen het JNF, maar doet veel meer. Een inkijkje in haar werkweek en van het JNF in coronatijd.

 

‘Vanwege het coronavirus functioneert ook ons kantoor anders dan gebruikelijk. Directeur Vivian Rinat werkt vanuit ons kantoor en thuis. Ook is zij regelmatig in contact met JNF Israël. Ik ben iedere dag op kantoor. Gelukkig woon ik er maar een paar minuten vandaan. Bij veel bedrijven is het stil, bij ons is het druk.

Bomen ter bemoediging

Regelmatig bellen er mensen om, ter bemoediging van de huidige situatie, bomen te bestellen voor vrienden en familie. De telefoongesprekken duren langer dan normaal, omdat iedereen zijn verhaal kwijt wil. Vooral veel ouderen zijn eenzaam en blij met een gesprek. Veel donateurs bellen me wekelijks om te laten weten hoe het met ze gaat en om te vragen hoe de situatie in Israël is.

 

Steeds weer hoor ik: “Ik ga toch weer bomen bestellen, ik laat me er niet onder krijgen.” Wat ik bijzonder vind, is dat ikzelf ook al een aantal bomen heb gekregen van lieve donateurs en actievelingen bij het JNF. Het ontroert me, we hebben een trouwe achterban. Aan een aantal eenzame bewoners van Beth Shalom, het Joods woonzorgcentrum in Amsterdam, heb ik, namens het JNF, met de handgeschreven kaarten gestuurd. Om hen te laten weten dat we aan ze denken.

De beginnende lente

Los hiervan zijn we bij het JNF in coronatijd druk bezig met de voorbereiding van nieuwe acties voor het komende jaar, het opschonen van ons adressenbestand en diverse testamentaire zaken. Het is nu ook de tijd voor achterstallige klussen. De huidige situatie is niet makkelijk.

 

Van vrienden uit Israël ontving ik deze week prachtige foto’s van de beginnende lente daar. Laten we ons daarop focussen: de natuur gaat door, en wij ook.’

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Vivian op werkbezoek in Israël – oktober 2022

... / JNF / Bomen / Vivian op werkbezoek in Israël / Donderdag, 17 november 2022Vivian op werkbezoek – oktober 2022 Onze directeur Vivian Rinat was afgelopen maand in Israël. Daar woonde ze de World Leadership Conference van het JNF bij. Die wordt om de twee jaar gehouden met alle 42 JNF kantoren van over… Lees verder Vivian op werkbezoek in Israël – oktober 2022

Lees nieuws

Update project: Hoe gaat het met de jongeren van de Rimon Farm?

... / JNF / Bomen / Update project: Hoe gaat het / Donderdag, 17 november 2022Update project: Hoe gaat het met de jongeren van de Rimon Farm? Afgelopen Pesach is het JNF gestart met geld inzamelen voor het project: 'Samen planten voor een betere toekomst voor de jeugd van Israël'. Het is gericht op risicojongeren,… Lees verder Update project: Hoe gaat het met de jongeren van de Rimon Farm?

Lees nieuws

Een bijzonder huwelijkscadeau

... / JNF / Bomen / Een bijzonder huwelijkscadeau / Donderdag, 10 november 2022Een bijzonder huwelijkscadeau ‘Afgelopen maand was het eindelijk zover. Vorig jaar moesten we onze reis naar Israël vanwege Corona annuleren’, lieten onze trouwe donateurs Jitschak en Ellen Elzas ons weten. ‘De tickets van El Al waren gelukkig nog geldig. Wat was het… Lees verder Een bijzonder huwelijkscadeau

Lees nieuws

Herfst in Israël

... / JNF / Bomen / Herfst in Israël / Donderdag, 29 september 2022Herfst in Israël Nitai Zecharia, onze boswachter in het Ben Shemen Woud, vertelt ons in de video hiernaast over de herfst in Israël. De herfst is in Nederland volop aanwezig. Dat is te merken aan het gure weer en aan de natuur… Lees verder Herfst in Israël

Lees nieuws