Wat doet het JNF in coronatijd?

Donderdag, 30 april 2020

Wat doet het JNF in coronatijd?

U kent haar inmiddels uit onze eerdere nieuwsbrieven: Barbara Flesschedrager. Zij is niet alleen verantwoordelijk voor de afhandeling van nalatenschappen binnen het JNF, maar doet veel meer. Een inkijkje in haar werkweek en van het JNF in coronatijd.

 

‘Vanwege het coronavirus functioneert ook ons kantoor anders dan gebruikelijk. Directeur Vivian Rinat werkt vanuit ons kantoor en thuis. Ook is zij regelmatig in contact met JNF Israël. Ik ben iedere dag op kantoor. Gelukkig woon ik er maar een paar minuten vandaan. Bij veel bedrijven is het stil, bij ons is het druk.

Bomen ter bemoediging

Regelmatig bellen er mensen om, ter bemoediging van de huidige situatie, bomen te bestellen voor vrienden en familie. De telefoongesprekken duren langer dan normaal, omdat iedereen zijn verhaal kwijt wil. Vooral veel ouderen zijn eenzaam en blij met een gesprek. Veel donateurs bellen me wekelijks om te laten weten hoe het met ze gaat en om te vragen hoe de situatie in Israël is.

 

Steeds weer hoor ik: “Ik ga toch weer bomen bestellen, ik laat me er niet onder krijgen.” Wat ik bijzonder vind, is dat ikzelf ook al een aantal bomen heb gekregen van lieve donateurs en actievelingen bij het JNF. Het ontroert me, we hebben een trouwe achterban. Aan een aantal eenzame bewoners van Beth Shalom, het Joods woonzorgcentrum in Amsterdam, heb ik, namens het JNF, met de handgeschreven kaarten gestuurd. Om hen te laten weten dat we aan ze denken.

De beginnende lente

Los hiervan zijn we bij het JNF in coronatijd druk bezig met de voorbereiding van nieuwe acties voor het komende jaar, het opschonen van ons adressenbestand en diverse testamentaire zaken. Het is nu ook de tijd voor achterstallige klussen. De huidige situatie is niet makkelijk.

 

Van vrienden uit Israël ontving ik deze week prachtige foto’s van de beginnende lente daar. Laten we ons daarop focussen: de natuur gaat door, en wij ook.’

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Joanne’s blog 18

... / JNF / Bomen / Joanne’s blog 18 / Donderdag, 7 december 2023Joanne's blog Lieve allemaal, Afgelopen dinsdag was het precies achttien jaar geleden dat ik, samen met mijn hond Donna, naar Israël verhuisde. We gingen wonen in een kibboets vlak bij de Libanese grens. Een half jaar later brak de Tweede Libanonoorlog uit.… Lees verder Joanne’s blog 18

Lees nieuws

Joanne’s blog 17

... / JNF / Bomen / Joanne’s blog 17 / Maandag, 4 december 2023Joanne's blog Lieve allemaal, Nu het staakt-het-vuren in het zuiden is gestopt, betekent dat ook dat het in het noorden weer heel onrustig is. Toch gaat het ‘gewone’ leven door. Dat bleek weer eens te meer toen ik gisteren boodschappen ging doen… Lees verder Joanne’s blog 17

Lees nieuws

Joanne’s blog 16

... / JNF / Bomen / Joanne’s blog 16 / Donderdag, 30 november 2023Joanne's blog Lieve allemaal, Een heldere blauwe hemel en een koude wind. In het noorden van Israël is de winter begonnen. Sinds een paar dagen is het hier, waarschijnlijk vanwege het staakt-het-vuren in het zuiden van het land, redelijk rustig. Maar men… Lees verder Joanne’s blog 16

Lees nieuws

Joanne’s blog 15

... / JNF / Bomen / Joanne’s blog 15 / Dinsdag, 28 november 2023Joanne's blog Lieve allemaal, Dagelijks zit ik aan de televisie gekluisterd. Ik wil weten hoe het is met de vrijgelaten gegijzelden, mensen die ik alleen ken van foto’s, maar met wie ik toch zo’n intense verbondenheid voel. Er is blijdschap als ik… Lees verder Joanne’s blog 15

Lees nieuws