Draag bij aan de tweede JNF brandweerwagen

Brandweer blust brand in Jeruzalemheuvels

Help mee de tweede JNF Nederland Brandweerwagen aanschaffen

De zomers in Israël zijn warm en droog. Bomen en planten zijn daarom zeer ontvankelijk voor vuur. Als dan ook de wind in een bepaalde richting staat, kunnen branden spontaan ontstaan.

Tweede JNF Brandweerwagen

Doneer direct, steun Israël

Toe Bishvat 2022

Draag bij aan de tweede JNF Nederland brandweerwagen

Dit jaar is een Shmita jaar. Daarom planten we niet op de gebruikelijke manier bomen tijdens Toe Bishvat. Wat we wel kunnen doen is onze bossen beschermen en de aanschaf van een tweede JNF Nederland brandweerwagen mogelijk maken. Doe je mee?

Ergste bosbranden in afgelopen 10 jaar

Help mee

Bescherm onze eeuwenoude bossen

Het beschermen van de door het JNF geplante bomen in de bossen van Israël is een groot onderdeel van ons werk. Daarom zetten de JNF brandweermannen zich dagelijks in om de bosbranden zo snel mogelijk te blussen. De verwachting is dat de frequentie van destructieve bosbranden zal toenemen met 20 – 50%, volgens Dr. Amir Givati, klimaatdeskundige van de universiteit van Tel Aviv. “Het klimaat speelt een prominente rol. Sterke winden en intense droogte creëren een nieuwe realiteit: grote branden die zich razendsnel verspreiden. Dit zijn dingen die we nog niet wisten maar nog veel meer zullen gebeuren.”

Het duurt tientallen jaren om de eeuwenoude bossen, en natuurgebieden die verloren gaan in de allesverwoestende branden in hun oude glorie te herstellen. Daarom is het van groot belang dat het JNF goed uitgeruste brandweerwagens heeft waarmee ze snel ter plaatse kunnen zijn om de branden zo snel mogelijk te blussen.

JNF Brandweercorps

Vervanging alle JNF brandweerwagens

In 1989 richtte JNF haar eigen brandweerkorps op om de Israëlische brandweer bij te staan bij het bestrijden van natuurbranden in bossen en open gebieden. Het JNF brandweerkorps is dan ook hard bezig om alle verouderde brandweerwagens te vervangen. Elke verouderde brandweerwagen wordt vervangen door een voor JNF speciaal ontworpen bosbrandweerwagen. Precies zo’n brandweerwagen waarvoor we 2 jaar geleden een oproep hebben gedaan, en waarvoor velen van jullie, onze donateurs, heel ruimhartig hebben gegeven. Deze eerste JNF brandweerwagen is vorige maand in gebruik genomen.

Ook deze tweede brandweerwagen is speciaal voor het JNF ontworpen en uitgerust met:

  • een speciaal chassis om te manoeuvreren op complex terrein en steile hellingen te beklimmen
  • vierwielaandrijving
  • een 4.000 liter watertank
  • een cabine voor drie personen
  • een waterkanon aan de voorkant
Brandweer blust brand in Jeruzalemheuvels
Fotocredit: Jehuda Perez

Steun de brandweer

Wil je helpen?

Help mee onze bossen te beschermen met een donatie voor de aanschaf van een tweede nieuwe brandweerwagen. Want in deze tijd van klimaatveranderingen en steeds heftigere bosbranden heeft het JNF jouw hulp meer dan ooit nodig. Samen kunnen we de aanschaf van de tweede JNF brandweerwagen realiseren. Iedere bijdrage is welkom!

Steun andere projecten

Deze projecten hebben jouw steun nodig

Noord-Israël staat in brand

Noord-Israël staat in brand

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!

Vernielde tractor - Samen sterk voor de landbouwsector

Samen Sterk voor Israël

Landbouw is het kloppend hart in de Westelijke Negev. Geen toekomst voor de regio zonder wederopbouw. Samen sterk voor de landbouw in de negev!