Help mee Jeruzalem weer groen te maken

Jeruzalem bergen bosbranden - augustus 2021

Donderdag, 18 augustus 2022

Ook grote droogte en bosbranden in Israël

Met grote bezorgdheid volgt het JNF de ontwikkelingen wereldwijd rondom de bosbranden die zich steeds heftiger ontwikkelen. Zoals je weet heeft ook Israël al jarenlang te maken met droogte en steeds hogere temperaturen. Hierdoor komen intense branden steeds vaker voor. Zoals in de zomer van 2021 waar in de bossen bij Jeruzalem ongeveer 2.500 hectare bos in vlammen opging.

Brand in de bossen rondom Jeruzalem - project informatie 68e JNF loterij
Jeruzalem bergen bosbranden - augustus 2021

Nieuwe realiteit

Dr. Amir Givati, klimaatexpert aan de Tel Aviv Universiteit: “Bij de meeste bosbranden speelt de klimaatverandering een belangrijke rol. De winden worden steeds sterker en de droogte steeds heviger. Hierdoor verspreidt de brand zich razendsnel, een nieuwe realiteit waar we helaas mee te doen hebben.”

Het JNF doet er alles aan om de branden te voorkomen en de bossen te herstellen. Jij kunt ons daarbij helpen. Samen maken we Jeruzalem weer groen!

Help mee Jeruzalem weer groen te maken

Koop loten en steun dit zo noodzakelijke project. Hier kan je er meer over lezen. Bestellen kan vanaf 2 loten á 3 euro per stuk. Hiermee maak je kans op prachtige prijzen, zoals een elektrische fiets. De hoofdprijs is deelname, inclusief vliegtickets, voor twee personen aan de JNF Experience Reis in 2023 naar Israël.

Wanneer je in totaal 300 Euro of meer aan dit project bijdraagt, wordt je naam vermeld op het JNF Nederland namenbord in een speciaal daarvoor ingericht centrum in de buurt van Jeruzalem.

68e JNF loterij

Lees meer nieuws

JNF Nieuws