De JNF Experience reis

De JNF Experience reis groepsfoto

Donderdag, 24 februari 2022

De JNF Experience reis

De JNF Experience reizen naar Israël zijn populair en een ervaring die je niet snel vergeet. Tijdens deze reis kom je op plekken waar je normaal als toerist niet zo snel komt. We reizen door het hele land. Iedere regio heeft te maken met verschillende uitdagingen, gerelateerd aan de verschillen in klimaat en locatie.

Het JNF en Israël zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens onze reis zie je wat het resultaat is van jarenlang investeren in bosaanplant, waterprojecten en onderzoek.

De JNF Experience reis groepsfoto
Ramat HaNegev - JNF Experience Reis

Naar oude én nieuwe projecten

Onder leiding van een Nederlandse gids bezoeken we een veelheid aan JNF projecten. Je ziet met eigen ogen waar je donaties aan bijdragen en wat voor een impact dit heeft op het land.

Begin maart vertrekt er voor de derde keer een JNF Experience reis naar Israël. De prijswinnaars van de JNF loterij van 2020 en 2021 reizen ook mee. Hun ervaringen delen we in een volgende nieuwsbrief.

De groep heeft ook een primeur: de inwijding van de allereerste Nederlandse JNF brandweerwagen in de Westelijke Negev woestijn.

Verder bezoeken we oude en nieuwe JNF projecten zoals het Balfour Woud, het KKL Heritage House in Nof HaGalil en het stadspark in Lod. We bezoeken JNF projecten in Ramat HaNegev in de Negev woestijn en in de Arava woestijn.

Bijzondere ervaringen

Waar we ook komen, hebben we ontmoetingen met de plaatselijke bevolking en met de mensen die onze projecten begeleiden.

Natuurlijk planten we ook zelf een boom. We houden wel rekening met het Shmita jaar (eens in de zeven jaar is er een rustjaar voor het land), dus dat wordt een boomstekje in een pot. Als het Shmita jaar voorbij is in oktober planten de boswachters van JNF Israël onze stekjes alsnog in de grond.

De reis duurt 8 dagen en na afloop heb je Israël van een hele andere kant leren kennen.

Zelfs op het vliegveld Ben Goerion is het JNF aanwezig.  Op dit moment is er een imposante expositie over het vele werk van JNF Israël. Hier loop je langs na de incheck voor de terugreis. Een mooiere afsluiting van een onvergetelijke week kan je niet bedenken.

Foto's: Efrat Sinai, KKL-JNF Photo Archive

Informatie en aanmelden

Reisinformatie:

 • De reis duurt 8 dagen, inclusief de reisdagen. Het aantal deelnemers ligt rond de 25 man
 • De reis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn
 • De kosten bedragen tussen 2.300 en 2.500 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Toeslag van 600 euro voor een eenpersoonskamer
 • Eventueel verlenging van het verblijf in Israël is mogelijk

Heb jij interesse om volgend jaar mee te gaan met onze JNF Experience reis? Stuur ons een e-mail naar info@jnf.nl , dan houden we je op de hoogte van onze volgende reis naar Israël.

De prijs is inclusief:

 • Vliegreis en toeslagen, inclusief bagage
 • 6 actieve dagen in Israël met deskundige gidsen
 • 7 nachten in luxe accommodaties
 • Dagelijks ontbijtbuffet, lunches en diners
 • Alle busvervoer
 • Toegangsprijzen voor verschillende locaties, musea en evenementen
 • Transfers van/naar de luchthaven

Exclusief:

 • Eventuele PCR-test
 • Tips voor de gids en chauffeur
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Herfst in Israël

... / JNF / Bomen / Herfst in Israël / Donderdag, 29 september 2022Herfst in Israël Nitai Zecharia, onze boswachter in het Ben Shemen Woud, vertelt ons in de video hiernaast over de herfst in Israël. De herfst is in Nederland volop aanwezig. Dat is te merken aan het gure weer en aan de natuur… Lees verder Herfst in Israël

Lees nieuws

Karakteristieke bomen in de spotlights

... / JNF / Bomen / Karakteristieke bomen in de spotlights / Donderdag, 22 september 2022Karakteristieke bomen in de spotlights De Israëlische Yaakov Shkolnik weet alles van bomen. Zijn liefde voor de natuur begon al tijdens de middelbare school. Een paar jaar geleden schreef hij met medewerking van JNF Israël ‘101 Special and Amazing Trees… Lees verder Karakteristieke bomen in de spotlights

Lees nieuws

Innovatie tegen droogte

... / JNF / Bomen / Innovatie tegen droogte / Maandag, 22 augustus 2022Innovatie tegen droogte In Nederland heerst op dit moment grote droogte. In Israël heeft men hier al jaren mee te maken. Niet alleen wordt daar de droogte steeds groter, ook worden de regenbuien heviger. Dat veroorzaakt vooral in dorpen en steden veel… Lees verder Innovatie tegen droogte

Lees nieuws

Olijfboom ter nagedachtenis

... / JNF / Bomen / Olijfboom ter nagedachtenis / Maandag, 22 augustus 2022Olijfboom ter nagedachtenis Op zaterdag 30 juli was het tachtig jaar geleden dat het eerste transport vanuit Rotterdam naar Westerbork vertrok. Ongeveer vijfenzestighonderd Joden uit de Maasstad en omgeving gingen een vrijwel zekere dood tegemoet. Onder grote belangstelling werden zij op 31… Lees verder Olijfboom ter nagedachtenis

Lees nieuws