De JNF Experience reis

De JNF Experience reis groepsfoto

Donderdag, 24 februari 2022

De JNF Experience reis

De JNF Experience reizen naar Israël zijn populair en een ervaring die je niet snel vergeet. Tijdens deze reis kom je op plekken waar je normaal als toerist niet zo snel komt. We reizen door het hele land. Iedere regio heeft te maken met verschillende uitdagingen, gerelateerd aan de verschillen in klimaat en locatie.

Het JNF en Israël zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens onze reis zie je wat het resultaat is van jarenlang investeren in bosaanplant, waterprojecten en onderzoek.

De JNF Experience reis groepsfoto
Ramat HaNegev - JNF Experience Reis

Naar oude én nieuwe projecten

Onder leiding van een Nederlandse gids bezoeken we een veelheid aan JNF projecten. Je ziet met eigen ogen waar je donaties aan bijdragen en wat voor een impact dit heeft op het land.

Begin maart vertrekt er voor de derde keer een JNF Experience reis naar Israël. De prijswinnaars van de JNF loterij van 2020 en 2021 reizen ook mee. Hun ervaringen delen we in een volgende nieuwsbrief.

De groep heeft ook een primeur: de inwijding van de allereerste Nederlandse JNF brandweerwagen in de Westelijke Negev woestijn.

Verder bezoeken we oude en nieuwe JNF projecten zoals het Balfour Woud, het KKL Heritage House in Nof HaGalil en het stadspark in Lod. We bezoeken JNF projecten in Ramat HaNegev in de Negev woestijn en in de Arava woestijn.

Bijzondere ervaringen

Waar we ook komen, hebben we ontmoetingen met de plaatselijke bevolking en met de mensen die onze projecten begeleiden.

Natuurlijk planten we ook zelf een boom. We houden wel rekening met het Shmita jaar (eens in de zeven jaar is er een rustjaar voor het land), dus dat wordt een boomstekje in een pot. Als het Shmita jaar voorbij is in oktober planten de boswachters van JNF Israël onze stekjes alsnog in de grond.

De reis duurt 8 dagen en na afloop heb je Israël van een hele andere kant leren kennen.

Zelfs op het vliegveld Ben Goerion is het JNF aanwezig.  Op dit moment is er een imposante expositie over het vele werk van JNF Israël. Hier loop je langs na de incheck voor de terugreis. Een mooiere afsluiting van een onvergetelijke week kan je niet bedenken.

Foto's: Efrat Sinai, KKL-JNF Photo Archive

Informatie en aanmelden

Reisinformatie:

 • De reis duurt 8 dagen, inclusief de reisdagen. Het aantal deelnemers ligt rond de 25 man
 • De reis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn
 • De kosten bedragen tussen 2.300 en 2.500 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Toeslag van 600 euro voor een eenpersoonskamer
 • Eventueel verlenging van het verblijf in Israël is mogelijk

Heb jij interesse om volgend jaar mee te gaan met onze JNF Experience reis? Stuur ons een e-mail naar info@jnf.nl , dan houden we je op de hoogte van onze volgende reis naar Israël.

De prijs is inclusief:

 • Vliegreis en toeslagen, inclusief bagage
 • 6 actieve dagen in Israël met deskundige gidsen
 • 7 nachten in luxe accommodaties
 • Dagelijks ontbijtbuffet, lunches en diners
 • Alle busvervoer
 • Toegangsprijzen voor verschillende locaties, musea en evenementen
 • Transfers van/naar de luchthaven

Exclusief:

 • Eventuele PCR-test
 • Tips voor de gids en chauffeur
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Een herinnering voor altijd…

... / JNF / Bomen / Een herinnering voor altijd… / Maandag, 16 januari 2023Een herinnering voor altijd Na dertig jaar bracht Liesbeth Aussen, een trouwe donateur van het JNF, samen met haar nicht Carry Bosman-Levi, een bezoek aan het Aussen Memorial Park in de Negev woestijn. Een indrukwekkend weerzien. Een herinnering voor altijd. ‘Terwijl… Lees verder Een herinnering voor altijd…

Lees nieuws

Oude boom, nieuw leven

... / JNF / Bomen / Oude boom, nieuw leven / Dinsdag, 3 januari 2023Oude boom, nieuw leven Toen Sarah Sallon, directeur van het Louis L. Borick Natural Medicine Center in Jeruzalem zo’n vijftien jaar geleden archeologen vroeg om enkele dadelpalmzaden, dachten ze dat ze gek was geworden. De zaden waren gevonden tijdens opgravingen die… Lees verder Oude boom, nieuw leven

Lees nieuws

Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana

... / JNF / Bomen / Schone lucht voor de inwoners / Donderdag, 22 december 2022Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana De nieuwe van Afval naar Energie machine is gearriveerd in Ramat HaNegev! Dankzij de nieuwe machine worden drie doelen bereikt: Het creëren van een nieuw Circulair Economie Model voor… Lees verder Schone lucht voor de inwoners van 5 dorpen in Pitchat Nitzana

Lees nieuws

Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden

... / JNF / Bomen / Maak kennis met onze nieuwe / Woensdag, 21 december 2022Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden Zoals onze voorzitter David (Doedoe) Kornmehl vertelt in zijn terugblik op 2022, is het JNF bestuur uitgebreid met twee nieuwe leden: Isabelle Azoulay en Lucille Wagschal. We stellen ze graag aan je voor.… Lees verder Maak kennis met onze nieuwe JNF bestuursleden

Lees nieuws