De JNF Experience reis

De JNF Experience reis groepsfoto

Donderdag, 24 februari 2022

De JNF Experience reis

De JNF Experience reizen naar Israël zijn populair en een ervaring die je niet snel vergeet. Tijdens deze reis kom je op plekken waar je normaal als toerist niet zo snel komt. We reizen door het hele land. Iedere regio heeft te maken met verschillende uitdagingen, gerelateerd aan de verschillen in klimaat en locatie.

Het JNF en Israël zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens onze reis zie je wat het resultaat is van jarenlang investeren in bosaanplant, waterprojecten en onderzoek.

De JNF Experience reis groepsfoto
Ramat HaNegev - JNF Experience Reis

Naar oude én nieuwe projecten

Onder leiding van een Nederlandse gids bezoeken we een veelheid aan JNF projecten. Je ziet met eigen ogen waar je donaties aan bijdragen en wat voor een impact dit heeft op het land.

Begin maart vertrekt er voor de derde keer een JNF Experience reis naar Israël. De prijswinnaars van de JNF loterij van 2020 en 2021 reizen ook mee. Hun ervaringen delen we in een volgende nieuwsbrief.

De groep heeft ook een primeur: de inwijding van de allereerste Nederlandse JNF brandweerwagen in de Westelijke Negev woestijn.

Verder bezoeken we oude en nieuwe JNF projecten zoals het Balfour Woud, het KKL Heritage House in Nof HaGalil en het stadspark in Lod. We bezoeken JNF projecten in Ramat HaNegev in de Negev woestijn en in de Arava woestijn.

Bijzondere ervaringen

Waar we ook komen, hebben we ontmoetingen met de plaatselijke bevolking en met de mensen die onze projecten begeleiden.

Natuurlijk planten we ook zelf een boom. We houden wel rekening met het Shmita jaar (eens in de zeven jaar is er een rustjaar voor het land), dus dat wordt een boomstekje in een pot. Als het Shmita jaar voorbij is in oktober planten de boswachters van JNF Israël onze stekjes alsnog in de grond.

De reis duurt 8 dagen en na afloop heb je Israël van een hele andere kant leren kennen.

Zelfs op het vliegveld Ben Goerion is het JNF aanwezig.  Op dit moment is er een imposante expositie over het vele werk van JNF Israël. Hier loop je langs na de incheck voor de terugreis. Een mooiere afsluiting van een onvergetelijke week kan je niet bedenken.

Foto's: Efrat Sinai, KKL-JNF Photo Archive

Informatie en aanmelden

Reisinformatie:

 • De reis duurt 8 dagen, inclusief de reisdagen. Het aantal deelnemers ligt rond de 25 man
 • De reis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn
 • De kosten bedragen tussen 2.300 en 2.500 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Toeslag van 600 euro voor een eenpersoonskamer
 • Eventueel verlenging van het verblijf in Israël is mogelijk

Heb jij interesse om volgend jaar mee te gaan met onze JNF Experience reis? Stuur ons een e-mail naar info@jnf.nl , dan houden we je op de hoogte van onze volgende reis naar Israël.

De prijs is inclusief:

 • Vliegreis en toeslagen, inclusief bagage
 • 6 actieve dagen in Israël met deskundige gidsen
 • 7 nachten in luxe accommodaties
 • Dagelijks ontbijtbuffet, lunches en diners
 • Alle busvervoer
 • Toegangsprijzen voor verschillende locaties, musea en evenementen
 • Transfers van/naar de luchthaven

Exclusief:

 • Eventuele PCR-test
 • Tips voor de gids en chauffeur
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Aangenaam kennis maken: Shirly Smeels – de Haas

... / JNF / Bomen / Aangenaam kennis maken: Shirly Smeels / Dinsdag, 3 mei 2022Aangenaam kennis maken: Shirly Smeels – de Haas Sinds juni 2021 ben ik werkzaam bij het JNF als communicatiespecialist. Ik ben geboren in Jeruzalem en kwam als jong meisje naar Nederland met mijn moeder. Ik ging naar de Joodse scholen… Lees verder Aangenaam kennis maken: Shirly Smeels – de Haas

Lees nieuws

De bloemetjes en de bijtjes

... / JNF / Bomen / De bloemetjes en de bijtjes / Dinsdag, 3 mei 2022De bloemetjes en de bijtjes Een van de belangrijkste diersoorten op aarde is de bij. Naast het maken van honing, bestuiven ze ook nog eens een derde van onze bomen en struiken. Dit maakt ze onmisbaar voor onze planeet waar… Lees verder De bloemetjes en de bijtjes

Lees nieuws

Verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog

... / JNF / Bomen / Verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog / dinsdag, 3 mei 2022Verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog Tijdens de Jom Hasjoa, dat afgelopen week in Israël plaatsvond, en op 4 mei herdenken we alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Onder deze slachtoffers zijn ook Nederlandse verzetshelden. Ter nagedachtenis aan hen zijn een… Lees verder Verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog

Lees nieuws

Nieuw project: Ofakim Community Park

... / JNF / Bomen / Nieuw project: Ofakim Community Park / Dinsdag, 3 mei 2022Nieuw project: Ofakim Community Park Aan de rand van de Negev woestijn, tussen Beer Sheba en Ashkelon, ligt de stad Ofakim. Een immigrantenstad van zo'n 30.000 inwoners. Met de opening van een treinstation in 2015 en de komst van hightech-… Lees verder Nieuw project: Ofakim Community Park

Lees nieuws