donderdag 24 juni 2021

Eindelijk naar Israël
Een tijdje geleden hebben wij jullie hulp gevraagd om ons te helpen bij de aanschaf van een nieuwe brandweerwagen voor de brandweer van het JNF. De brandweerwagens waren oud en eigenlijk niet geschikt voor het ruwe bosgebied, waar ze worden gebruikt. Het werd steeds moeilijker om op tijd op de plek van de branden aan te komen. Afgelopen week hebben wij eindelijk het nieuws gekregen dat onze eerste Nederlandse JNF-brandweerwagen volgende maand wordt afgeleverd en in gebruik genomen kan worden door de JNF-brandweerlieden. We zijn heel blij dat we dit goede nieuws eindelijk kunnen delen. Want dankzij jullie donaties hebben we samen deze bijzondere brandweerwagen kunnen aanschaffen!

Klaar voor gebruik
De wagen is op dit moment in de laatste productiefase. Bij de productie komen altijd een hoop uitdagingen kijken. Corona zorgde voor vertraging, die de levertermijn behoorlijk heeft opgerekt. De wagens moeten daarnaast aan nogal wat eisen voldoen, waaronder een bumperkanon voor snelle operaties en de mogelijkheid tot uitschakelen tijdens het rijden, lage en hoge waterdruk inclusief mixen van schuim om water te besparen, accessoires voor het blussen van veld- en bosbranden en meer.

De brandweerwagen wordt geïmporteerd vanuit Monfalcone in Italië en wordt naar verwachting begin juli over zee getransporteerd naar Israël. Daarna volgt een standaardprocedure waarbij het team wordt getraind om met alle functies van de nieuwe brandweerwagen overweg te kunnen. Eind juli is hij dan klaar voor gebruik.