Acacia update: bekijk de namen op het namenbord

Acacia bord

Woensdag, 1 april 2020

Acacia update: bekijk de namen op het namenbord

Vorig jaar mei deden we een oproep om een acaciaboom te adopteren in de Arava woestijn. Dat was nodig, want in de afgelopen decennia zijn veel acaciabomen beschadigd. Dat gebeurde als gevolg van de klimaatverandering. Maar ook door het overpompen van grondwater, omleiding van rivierbeddingen, ontworteling van bomen voor landbouwgrond en door wegenaanleg. We vertellen je hier graag meer over in deze Acacia update.

Acacia bord
Acacia namenbord

Jullie hebben enorm geholpen. Onze actie was zo succesvol dat we hem zelfs voortijdig hebben moeten stopzetten. Dit komt doordat het planten van nieuwe acaciabomen wordt beperkt tot 200 à 250 nieuwe bomen per jaar. Het bruikbare water is namelijk net genoeg voor de irrigatie van de huidige 4000 bomen en deze nieuwe bomen.

Niet alleen ontvingen alle donateurs van 180 euro een speciaal ontworpen boomcertificaat. Ook staan de namen van alle mensen voor én door wie een boom is gegeven vereeuwigd op een speciaal namenbord. Dat bord staat in Hatzeva, een van de 7 dorpjes in de Arava woestijn. Het staat bij de entree van het educatieve onderzoekscentrum in Hatzeva.

We zijn heel trots op jullie en vinden het geweldig hoe wij samen in staat zijn de woestijn tot bloei te brengen. Heel veel dank daarvoor!

Wil je ook hieraan bijdragen? Dit kan door een boom te planten in de Negev woestijn of bij te dragen aan het onderhoud van onze parken en wouden.

Acacia bomen

Lees meer nieuws

JNF Nieuws

Shana tova van onze voorzitter

Donderdag, 13 september 2023Shana tova van onze voorzitter Beste JNF vrienden, shalom!   Al jaren volg ik de ontwikkelingen op het gebied van groene energie met grote belangstelling. Israël staat hoog aangeschreven in de publicaties die ik voorbij zie komen. Wij werken dan ook intensief samen met onze koepelorganisatie JNF Israël om projecten in groene… Lees verder Shana tova van onze voorzitter

Lees nieuws

Terugblik FoodTech avond

Donderdag, 17 augustus 2023Terugblik op een bijzondere FoodTech avond We organiseerden afgelopen juli het JNF FoodTech Experience Event met als gastsprekers dr. Ofir Benjamin en Ethy Levy. Zij spraken over innovatie op het gebied van voedsel en landbouw: de veranderingen op dit gebied, de rol die Israël daarbij speelt en wat het voor invloed heeft… Lees verder Terugblik FoodTech avond

Lees nieuws

Van Wageningen naar Tel Hai met een JNF studiebeurs

Woensdag, 16 augustus 2023Van Wageningen naar Tel Hai met een JNF studiebeurs Heb je interesse in een onderzoekstage in Israël? Laat je inspireren door Jort Bouma (25 jaar). Hij is onze eerste student uit Wageningen die met een JNF studiebeurs stage loopt bij het Tel Hai College. Het Tel Hai College is een agri- en… Lees verder Van Wageningen naar Tel Hai met een JNF studiebeurs

Lees nieuws

Hoe gaat het JNF te werk?

Waarom we ons juist nu inzetten voor ons zo geliefde Israël!Hoe gaat het JNF te werk? JNF Nederland is een onafhankelijke stichting en een apolitieke organisatie, die projecten steunt op het gebied van bebossing, water, landbouw en welzijn. Alle projecten van JNF Nederland bevinden zich binnen de internationaal erkende grenzen van Israël. Onze projecten zijn… Lees verder Hoe gaat het JNF te werk?

Lees nieuws