donderdag 12 september 2019

Op 27 november aanstaande vindt de vierde JNF Israel Experience plaats, dit keer in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het wordt een bijzondere avond, waar experts uit Israel en Nederland vertellen over het indrukwekkende werk van het JNF, en u een inkijk krijgt in de diversiteit van de projecten. We lichten alvast een tipje van de sluier op over het programma.

De JNF Experience Rotterdam op 27 november 2019 staat in het teken van het strategische JNF-plan ‘Israel 2040’. Een ambitieus plan waarbij de Israelische overheid, gemeenten en academische centra samenwerken om de sociaal-economische ongelijkheid te verkleinen door de periferie en de grenzen van het land te versterken.

Het doel is om tot 2040 1,5 miljoen jonge Israeliers te laten verhuizen naar de Galil in het noorden van het land en naar de Negev woestijn in het zuiden. Dat wordt onder andere gedaan door die gebieden aantrekkelijk te maken voor hightech bedrijven, door de oprichting van hightech academische centra, door speciale beurzen uit te geven aan Israelische studenten die de intentie hebben zich in een van de twee gebieden te vestigen en nog veel meer. Wij gaan vertellen over de rol van het JNF in dit ambitieuze plan.

Afwisselend programma

Naast de focus op het plan ‘Israel 2040’, zullen tien Israelische studenten (Joods, Christelijk en Moslim) een JNF beurs krijgen aan academische centra in Israel, als onderdeel van het plan om de periferie van Israel te versterken in de Galil en in de Negev.

Kom kijken naar wat het JNF allemaal heeft bereikt vanaf de oprichting van het fonds in 1902, en praat met ons mee over de plannen en de uitdagingen waarmee we op dit moment in Israel mee te maken hebben. Samen maken we van Israel een leefbaar, duurzaam land voor de huidige en toekomstige generaties.

Meld u hier aan voor de avond

 

Privacyverklaring